23 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
ΛΗΜΝΟΣ - Ειδήσεις Λήμνου, Αθλητικά Λήμνου, Μούδρου, Μύρινας, Ατσικής, Νέας Κούταλης - Limnos News
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 14:10

Η ΛΗΜΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ : ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Αυτοδιοικητικός Συνδυασμό για τον Δήμο της Λήμνου

 ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019 θα αναδείξουν τις Δημοτικές Αρχές που θα επιλέξουν οι Δημότες και οι οποίες θα κληθούν να οδηγήσουν τους Δήμους τους στην επόμενη τετραετία.

O Δήμος, θεσμός που είναι ο πιο κοντινός στον πολίτη, καλείται μέσα σ΄ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να διεκδικήσει πόρους και προγράμματα που θα επενδυθούν προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνίας.

Οι Δήμοι, στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, δεν μπορούν να κυβερνώνται με βάση παρωχημένα πρότυπα διοίκησης που ιδιαίτερα στον Δήμο Λήμνου, έχουν κοστίσει πολλαπλά σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Η «ενός ανδρός εξουσία», οι πολιτικές φιλίες, η φιλοσοφία «των δικών μας» και «των άλλων», οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, πρέπει να σταματήσουν.

Μια αυτοδιοικητική παράταξη που θα κληθεί να υπηρετήσει τους πολίτες, πρέπει να ενώνει και να μην διαχωρίζει τους Δημότες, να αφυπνίζει αντί να «κοιμίζει» τις συνειδήσεις, να δημιουργεί νέα πρότυπα και νέα οράματα, να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά αντί να την σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο.

Έννοιες όπως το περιβάλλον, η οικολογία, η βιώσιμη ανάπτυξη, συμμετοχή, υπηρεσίες προς τον πολίτη, η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, η αλληλεγγύη, δεν πρέπει να είναι λόγια για να γεμίζουν τα προεκλογικά φυλλάδια αλλά να αποτελούν το πλαίσιο για την νέα πορεία που πρέπει ν’ ακολουθήσει συνολικά η Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα από το ποιος θα έχει την τιμή να ψηφιστεί από τους πολίτες.

Στον Δήμο της Λήμνου χάθηκε πολύτιμος χρόνος τα τελευταία χρόνια, υπήρξε διάθεση αντιπαράθεσης και όχι συνένωσης δυνάμεων από την Δημοτική αρχή. Οι μεγάλες υποδομές παραμελήθηκαν, οι δημοτικές λειτουργίες υποβαθμίστηκαν, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτες, χωρίς έλεγχο, με επιλεκτικές λειτουργίες, χωρίς όραμα αλλά με κόστος για τους δημότες της Λήμνου.

Η δημοτική παράταξη «Η Λήμνος Μπροστά» έρχεται αποφασισμένη να βάλει μια τελεία σε όλα αυτά και ν’ αλλάξει σελίδα, με σχέδιο, όραμα και πολλή δουλειά  για τον Δήμο μας.

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

Να συνθέσουμε δημιουργικά την αυτοδιοικητική εμπειρία των παλαιότερων με τον ενθουσιασμό και τη διάθεση για προσφορά των νεότερων.

Να καλλιεργήσουμε μια νέα φιλοσοφία στους εργαζόμενους του Δήμου, στους άμεσους συνεργάτες δηλαδή κάθε Δημοτικής Αρχής, ώστε να συνειδητοποιήσουν τον σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο που επιτελούν.

Να ενεργοποιήσουμε στο μέγιστο τις κοινωνικές δυνάμεις που «κρύβονται» στους πολιτιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του Δήμου, στηρίζοντας τις δράσεις τους και ενισχύοντας το «στίγμα» τους στην τοπική κοινωνία.

Να «θωρακίσουμε» το φυσικό μας περιβάλλον, καθιστώντας το παράλληλα προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, προκειμένου να το απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους.

Να δώσουμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα τα εφόδια που χρειάζεται ν’ αναπτύξει τις δικές της, ιδιαίτερες δυνατότητες.

Να δημιουργήσουμε μόνιμες ομάδες εργασίας, ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις, που θα «κυνηγούν» σε εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο -συστηματικά και αποτελεσματικά- κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του νησιού μας.

Να στηρίξουμε την υφιστάμενη τοπική επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή, κτίζοντας μια διαχρονική σχέση αμοιβαίας ωφέλειας, με ξεκάθαρους κανόνες, που θα γίνονται σεβαστοί και από τις δύο πλευρές.

Να βγάλουμε τον Δήμο μας, από το ΕΓΩ και τον φοβικό απομονωτισμό του, μέσω της ανάπτυξης ενός πλέγματος συνεργασιών και πρωτοβουλιών με την Περιφέρεια, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Κοινωνία ολόκληρη που έχει ιδέες και προτάσεις για το νησί μας, με αυτιά και με πόρτες ανοιχτές για όλους.

Να δώσουμε πραγματική φωνή στον Δημότη, με την ενίσχυση των συμμετοχικών θεσμών.

Όλοι μαζί σε μια πορεία ανάπτυξης, όλοι μαζί με την γνώση που κατέχετε, μαζί με τους συμβούλους του Δήμου που είναι οι εκπρόσωποί σας, με το επιστημονικό προσωπικό που βρίσκεται στον Δήμο μας, θα δώσουμε την μάχη για να αλλάξουν τα δεδομένα στο νησί μας

Απευθύνουμε αυτή την ιδρυτική διακήρυξη – πρόσκληση στους δημότες της Λήμνου και τους καλούμε να συμβάλλουν για την επίτευξη των στόχων αυτών για μια καλύτερη Λήμνο.

 

Εσείς είστε το «πρόγραμμα και η δύναμη» της επόμενης δημοτικής αρχής.

 

Εσείς θα μας υποδείξετε τις ανάγκες της γειτονιάς σας που γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα υποψήφιο.

Εσείς θα μας μιλήσετε για τα όνειρα, τις αγωνίες, τις επαγγελματικές ανησυχίες σας, στο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε, ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε ένα ουσιαστικό δίκτυο κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δομών για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων μας. 

Κι εσείς θα είστε που θα μας κρίνετε στο τέλος της θητείας μας, βαθμολογώντας τη συνέπεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του έργου μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να σταθούμε πλάι - πλάι, έξω από τοπικιστικές λογικές και πέρα από πολιτικές οριοθετήσεις ή άλλες προτιμήσεις, να συνθέσουμε το όραμα για ενιαίο Δήμο, μέσα από ειλικρινή διάλογο για τη συνολική ανάπτυξη των χωριών μας, με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και το μέλλον.

Καλούμε τους νέους ανθρώπους να έρθουν μαζί μας, να πλάσουμε το όραμα του μέλλοντος που τους ανήκει και να πρωτοστατήσουν στην υλοποίηση.

Να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, να ενεργοποιήσουμε το σταματημένο όχημα του Δήμου μας, βάζοντας πλάτη όλοι μαζί για το καλό όλων μας.

Σήμερα κάνουμε το πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για να «ξαναχτίσουμε» τον Δήμο μας. Όμως, στη προσπάθεια αυτή έχουμε ανάγκη τη δική σας συμβολή, που δεν πρέπει να εξαντληθεί στην ψήφο σας στις επόμενες εκλογές.

Σήμερα είμαστε εδώ όχι για να «ψαρέψουμε» ψηφοφόρους αλλά για να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε δυναμικά στην πρωτοβουλία μας.

Οι Δήμοι δεν είναι προσωπικές επιχειρήσεις αλλά πολυμετοχικοί φορείς και η συμβολή τού καθενός από εσάς είναι καθοριστική για τη λειτουργία τους.

Αν πραγματικά θέλουμε να σταματήσουν οι «άλλοι» ν’ αποφασίζουν για εμάς, θα πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, συσπειρώνοντας όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου μας.

Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχισθεί την επόμενη τετραετία.

Όλοι μαζί αξίζει να προσπαθήσουμε για να πάει η Λήμνος μπροστά.

                                                                                                                 Με εκτίμηση

                                                                                                   Βαγγέλης Γιαρμαδούρος

                                                                        Επικεφαλής του συνδυασμού η Λήμνος μπροστά

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Λέω να παίξω σήμερα ένα Τζόκερ, όχι πολλά λεφτά, το ελάχιστο, μόνο μισό ευρώ.

Κάθε εβδομάδα χιλιάδες άνθρωποι ελπίζουν πως θα πετύχουν τους έξι τυχερούς αριθμούς που θα τους κάνουν πλούσιους. Και πάνε και δίνουν τα λεφτά τους να παίξουν Τζόκερ, ιδίως εάν – όπως σήμερα – έχει Τζάκποτ.

 Η πιθανότητα να κερδίσει κάποιος είναι μόνο μία στα εικοσιτέσσερα εκατομμύρια τετρακόσιες τριάντα πέντε χιλιάδες εκατόν ογδόντα (24.435.180).

Με άλλα λόγια, από όλους όσοι θα παίξουν σήμερα – μαζί μ’ αυτούς κι εγώ -  οι 24.435.179 θα χάσουν τα λεφτά τους και μόνον ένας θα κερδίσει το Τζάκποτ, δηλαδή τα λεφτά όλων των χαμένων!

 Μερικοί παίχτες του Τζόκερ προσπαθούν να ξεγελάσουν την τύχη χρησιμοποιώντας διάφορα κόλπα. Επιλέγουν, για παράδειγμα, τους αριθμούς που έχουν κληρωθεί τις περισσότερες φορές ή, αντίθετα, εκείνους που έχουν πολύ καιρό να εμφανιστούν. Πιστεύουν δηλαδή ότι οι αριθμοί που δεν έχουν βγει συχνά στο παρελθόν, ότι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να βγουν τώρα.

Όλες αυτές οι τακτικές είναι ανώφελες, γιατί δυστυχώς η τύχη πάσχει από αμνησία. Ακόμα κι αν πάει πολύς καιρός που έχει να φανεί, για παράδειγμα, ο αριθμός 23, στην επόμενη κλήρωση έχει ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες με όλους τους υπόλοιπους 65 αριθμούς, δηλαδή μία στις 65.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κερδίσεις την τύχη.

Το λέει και η παλιά σοφή παροιμία: “Ο παίζων χάνει, και ο πίνων μεθά”.

 

Θα μου πεις, εσύ γιατί παίζεις, έστω και μισό ευρώ, αφού δεν πιστεύεις ότι θα κερδίσεις;

Η απάντηση είναι, Για να μπορώ να ελπίζω και να ονειρεύομαι. Ο πιο εύκολος και φτηνός τρόπος, δε στοιχίζει ούτε έναν καφέ.

Η ελπίδα, λένε, πεθαίνει τελευταία. Ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να σπάσει καμιά φορά ο διάολος το ποδάρι του…

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ετοιμάζεται πυρετωδώς και επειδή αυτές τις μέρες με τα χιόνια οι ζεστές είναι τροπικές,  ο Κιαχαγιάς κάψωσε και άρχισε τις βουτιές στο λιμάνι της Πλάκας!  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΒΑΙΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Διευθυντής  του Εσπερινού  Γυμνασίου,  με Λυκειακές  τάξεις  Μύρινας

ΠΟΡΤΙΑΝΟ

ΣΟΥΣΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Υπ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Ασκών καθήκοντα Δ/τη  Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας

ΡΕΠΑΝΙΔΙ

ΤΣΙΚΟΒΑΣ -ΤΑΜΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Ενεργό μέλος του Αθλητικού συλλόγου Ηφαιστείας.

ΜΟΥΔΡΟ

ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ)

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Πτυχιούχος Γεωτεχνικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

ΚΟΥΤΑΛΗ

ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ξενοδοχοϋπάλληλος

ΘΑΝΟΣ

ΔΑΝΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΜΥΡΙΝΑ

ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΡΟΤΗΣ στον Τομέα (Ελαιοκομία, Αμπελοκομία και καλλιέργεια Αλόης).

Απόφοιτος από την σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας

ΠΑΝΑΓΙΑ

ΚΑΤΩΜΕΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πρόεδρος Κοινότητας Μούδρου, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ξυλουργός

ΜΟΥΔΡΟ

ΟΛΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

Υπάλληλος ΕΚΑΒ Λήμνου

Προϊστάμενος Λήμνου

ΜΥΡΙΝΑ

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Τοπογράφος,

Πολιτικός μηχανικός. Πρώην Αντιδήμαρχος Σερρών, έργων-υποδομών-πολεοδομίας- κτηματολογίου για 6 συνεχόμενα έτη.

ΜΥΡΙΝΑ

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Οικοδομικών εργασιών

ΜΥΡΙΝΑ

ΚΑΤΣΑΝΕΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ                        

ΗΛΙΑΣ

ΙΑΤΡΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  Λήμνου, ΠΡΟΕΔΡΟΣ πολιτιστικού συλλόγου  Μούδρου.

ΜΟΥΔΡΟ

ΓΑΛΙΜΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΟΥΤΑΛΗ

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΑΛΕΚΟΣ

ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Ηλεκτρολόγος

ΠΟΡΤΙΑΝΟ

ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

ΟΡΕΣΤΗ

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ του Στρατού Ξηράς

ΜΥΡΙΝΑ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ,  Επί σειρά ετών Προέδρος Κοινότητας Ρεπανιδίου.

ΡΕΠΑΝΙΔΙ

ΔΗΜΟΥ-ΠΛΑΦΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΓΡΟΤΗΣ Συνδικαλιστής

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΟΥΠΙΟΥ ΝΑΝΣΥ

ΦΩΤΙΟΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΔ, στην ειδική υπηρεσία διαχείρισης, απόφοιτος πανεπιστημίου, του τμήματος Ελληνικού πολιτισμού

ΜΥΡΙΝΑ

ΤΖΑΝΝΕΤΟΥ -ΓΙΑΡΜΑΔΟΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας.

ΜΥΡΙΝΑ

ΡΟΚΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 14:26

Οταν ο Κινηματογραφος γινεται και γιορτη.

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 η οινοφιλική δράση της Κινηματογραφικής Λέσχης Λήμνου, με αφορμή την προβολή της ταινίας «Πλαγίως» στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα.

Περισσότεροι από 100 θεατές της ταινίας, μέλη και φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης Λήμνου, είχαν την ευκαιρία πριν την έναρξη της προβολής να γευτούν ξεχωριστά κρασιά της Λήμνου που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από οινοποιούς του νησιού και να δοκιμάσουν διαφορετικές ετικέτες και ποικιλίες.

Στη δράση της Κινηματογραφικής Λέσχης Λήμνου συμμετείχαν οι Οινοποιοί κ.κ Σαββόγλου, Γκαράλης και Χατζηγεωργίου καθώς και ο Συνεταιρισμός Λήμνου, οι οποίοι προσέφεραν στους σινεφίλ του νησιού μας μια ξεχωριστή εμπειρία οινογνωσίας, που συνόδευσε με τον καλύτερο τρόπο την προβολή της οινοφιλικού περιεχομένου ταινίας «Πλαγίως»

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες οινοποιούς, τον Σύλλογο Ανεμόεσσα για τη συνδιοργάνωση, καθώς και τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου για την παραχώρηση του Κινηματοθεάτρου Μαρούλα.

Υποσχόμαστε πως αντίστοιχες δράσεις θα συνοδεύσουν τις προβολές μας και στο μέλλον, ενώ ήδη κάτι ξεχωριστό ετοιμάζεται για την προβολή της επόμενης εβδομάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Από την Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 13:56

ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ... ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ !

Καθορισμός θαλασσίων περιοχών με λιβάδια Ποσειδωνίας

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, η Υπουργική Απόφαση, με θέμα: Καθορισμός θαλασσίων περιοχών, με βλάστηση ιδίως από Ποσειδωνία (Posidonia oceanica), στις οποίες απαγορεύεται η αλιεία με συγκεκριμένα εργαλεία, πέραν αυτών όπου έχουν καθοριστεί με την αριθμ. 167378/4-6-2007 Απόφαση ΥΠΑΑΤ (241 Δ΄).

Με την εν λόγω απόφαση, επικαιροποιούνται οι θαλάσσιες περιοχές που καλύπτονται από λιβάδια Ποσειδωνίας και ενισχύεται η προστασία τους.

Τα λιβάδια Ποσειδωνίας αποτελούν τον τόπο αναπαραγωγής πολλών θαλάσσιων ειδών. ενώ διαδραματίζουν πρωτεύοντα οικολογικό ρόλο.

Ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε σχετικά: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε συστηματικά για την ανασύσταση του κλάδου της αλιείας και την ανάκαμψη των ιχθυοαποθεμάτων. Με σταθερά βήματα υλοποιούμε το όραμά μας για την αλιεία προς την κατεύθυνση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης τόσο των ιχθυοαποθεμάτων, όσο και του επαγγέλματος των Ελλήνων αλιέων».

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Είδα,  αρχικά,  τη Δήλωση της Περιφερειάρχη Χριστιάνας  Καλογήρου και δεν κατάλαβα αμέσως σε τι αναφέρετε,  μέχρι που είδα μια άλλη δήλωση  του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη οπότε έπιασα όλο το νόημα… Επομένως τα παραθέτω και τα δυο κείμενα με τη νοηματική σειρά για να μπείτε και έχεις,  οι αναγνώστες  μας,  στο θέμα… 

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΑ ΝΑ ΛΕΝΕ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΔΩ!"   Η. Κότσαλης 

 

ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

27 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT) δείχνουν, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η δεύτερη (μαζί με την Ήπειρο) πτωχότερη στην Ελλάδα με κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν το 48% του μέσου κοινοτικού. Περιλαμβάνεται στις 20 πτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε. κατατασσόμενη στην 14η θέση. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει το 72% του μέσου κοινοτικού, ήτοι 50% ανώτερο της Περιφέρειάς μας.

Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου διαθέτουν τεράστιο παραγωγικό δυναμικό στον πρωτογενή τομέα, τουριστικές δυνατότητες πολύ μεγάλες και πολιτισμικό υπόβαθρο ασύγκριτο και όμως έχουν καταντήσει παρίες και πτωχοί συγγενείς της λοιπής Ελλάδας και της Ευρώπης. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η έλλειψη απορροφητικότητας κονδυλίων από την Ε.Ε. και ακολουθούμενες πολιτικές σε επίπεδο Περιφέρειας.

Κώστας Μουτζούρης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

 

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat που ανακοινώθηκαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων σημείωσε τα εξής:

«Τα στοιχεία της Eurostat για τα οποία γίνεται λόγος αφορούν το έτος 2017.

Δεν  περιμένουμε τα στατιστικά στοιχεία για να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης στο Βόρειο Αιγαίο.

Την κατάσταση αυτή τη βιώσαμε και τη βιώνουμε καθημερινά. Συσσωρευμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης της εποχής, καθώς και του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης και των δυσκολιών που τη συνοδεύουν.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δίνει καθημερινά τη μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με βάση τις δυνατότητές της και τους διαθέσιμους πόρους, προκειμένου σταθερά να βελτιώνονται η ζωή και το εισόδημα των ανθρώπων.

Σταθερά διεκδικήσαμε και διεκδικούμε ειδικά μέτρα στήριξης».

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 15:49

Σημερα η ΕΡΤ (για οσους δεν πιανουν )

Aπο το site  Hifaistia

Σήμερα Τρίτη 26-2-2019 η επισκευή των πομπών της ΕΡΤ

Σε επικοινωνία μας με την υπηρεσία για τις βλάβες πομπών της ΕΡΤ, μας ενημέρωσαν ότι χθες επιχείρησε να ανέβει ο τεχνικός στην κεραία του Ρουσσοπουλίου αλλά δεν τα κατάφερε λόγω του χιονιού. Θα επιχειρήσει ξανά σήμερα, και ελπίζουν ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί

Για κάθε πρόβλημα στο σήμα της ΕΡΤ μπορείτε να απευθύνεστε:
Βλάβες Πομπών – Δικτύων – Συχνοτήτων RF FM-TV
Τηλέφωνο: +30 210 7761141, +30 2107761012
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Hefaistia 26-2-2019

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λήμνου με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου, ενημερώνει τους δημότες του Δήμου Λήμνου, για την συνέχιση υποβολής αιτήσεων, με σκοπό την ένταξη τους στη δομή. Προϋπόθεση είναι οι αιτούντες να είναι δημότες του Δήμου Λήμνου που ταυτόχρονα είναι και μόνιμοι κάτοικοι, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο Πρόγραμμα. Κύριο κριτήριο ένταξης είναι το εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αίτηση, σε έντυπο που χορηγείται από το Κοινωνικό Φαρμακείο.
2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος έτους 2017.

5. Βεβαίωση ανεργίας  Ο.Α.Ε.Δ.
6. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

7.Πιστοποιητικά αναπηρίας από ΚΕΠΑ σε ισχύ ή ιατρικά πιστοποιητικά-γνωματεύσεις.

Για  οποιοδήποτε  επιπλέον συμπληρωματικό στοιχείο, το οποίο θα  θεωρηθεί  απαραίτητο για την εξέταση του αιτήματος ένταξης, υπεύθυνη είναι η Κοινωνική Λειτουργός της δομής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου (Υπεύθυνη: Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός - Τηλέφωνο: 2254029111 - Ώρες λειτουργίας: 07:00 έως 15:00).

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στο Γραφείο του Κοινωνικού Φαρμακείου, αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο.

                                                                                          

 

 

 

                                                     

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Τι ακριβώς συνέβη,  λοιπόν,  με την πτήση ΑΘΗΝΑ -  ΛΗΜΝΟΣ  της  SKY EXPRESS,  το βράδυ της Δευτέρας 25/2/19;  

Είναι, ήδη,  γνωστό  ότι το αεροπλάνο  των 45 θέσεων,  που κάνει τη γραμμή της Λήμνου,  αμέσως μετά την απογείωση παρουσίασε βλάβη και επέστρεψε στη βάση του…

Το  θέμα πήρε έκταση καθώς  η βλάβη, όπως αναφέρθηκε από τους επιβάτες  ήταν  στον ένα από τους δυο κινητήρες - το αεροπλάνο ήταν  ελικοφόρο- και έμεινε με  ένα κινητήρα,  κάτι που είναι ένα  στοιχείο  φοβικό  και δικαίως.

 Στο διαδίκτυο  "ξέφυγε",  όπως συνήθως,  καθώς αυτά που αναφέρθηκαν :   ότι ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος, ότι  έπεσαν από την οροφή οι μάσκες οξυγόνου, κάπου γράφτηκε οτι οι επιβάτες φόρεσαν και σωσίβια,  είναι όλα ανεύθυνες πληροφορίες και δεν έχουν καμιά πραγματική υπόσταση.

Τι συνέβη λοιπόν ;                                                                                                                         Ενημερώθηκα τηλεφωνικά  από επιβάτη αμέσως μετά την επιστροφή του αεροπλάνου, ήταν 9 η ώρα το βράδυ, και μας έδωσε,  εν βρασμώ ψυχής…,  μια πλήρη εικόνα που είναι ίδια με αυτή που μας ανέφεραν  δυο επιβάτες  σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ.

Μιλήσαμε με τον Σωτήρη Χασάπη, γνωστό επιχειρηματία, όπως και με τον Διευθυντή ξενοδοχείου ΛΗΜΝΟΣ ΒΙΛΛΑΤΖ   Δημήτρη Ματζάρη,  οι οποίοι μας περίγραψαν τα δύσκολα γεγονότα που έζησαν με σχεδόν ταυτόσημες πληροφορίες.

Το αεροπλάνο, μας  είπαν,  λίγο μετά την απογείωση του,   η όποια  έγινε με τους δυνατούς ανέμους της  πρόσφατης κακοκαιρίας  και έτσι και αλλιώς είχε τα γνωστά κουνήματα ξαφνικά τραντάχτηκε (αυτό ίσως άλλοι περιέγραψαν ως ισχυρό θόρυβο)   και συνέχισε με  ισχυρές αναταράξεις πέραν του συνηθισμένου…  Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις επεκράτησε τρόμος …

Ο Πιλότος ανακοινώσε ότι θα γυρίσουν πίσω ενώ το αεροπλάνο ήταν ακόμη πάνω από την Αττική.   Μέσα στο αεροπλάνο ακούστηκε από τους επιβάτες ότι δεν λειτούργει ο ένας κινητήρας και αυτό από μόνο του και χωρίς τα τραντάγματα  είναι κάτι που οδηγεί στον τρόμο … Τα τραντάγματα συνέχισαν μέχρι την ώρα που το αεροπλάνο έκανε τη στροφή και πήρε νότια πορεία για να γυρίσει   και να προσγειωθεί. Σε  αυτή την επιστροφή και κυρίως στην προσγείωση  η πτήση έγινε με  κανονικές συνθήκες και μάλιστα,  είπαν οι συνομιλητές μας  και οι δυο και ο καθένα ξεχωριστά,  η προσγείωση  έγινε καλύτερα και  από τις ομαλές πτήσεις. Μπράβο και στους  Πιλότους  λοιπόν !  Αυτό  όμως δείχνει ότι  το αεροπλάνο μπορεί να πετά και να προσγειώνεται κανονικά ακόμη και με ένα κινητήρα, αν το πρόβλημα του αεροπλάνου ήταν αυτό.

Στο αεροσκάφος επικράτησε  ο τρόμος,  όπως είπαμε,  γιατι ο  φόβος υπάρχει  σε κάθε πτήση,    αλλά ήταν ελεγχόμενος, κάποιοι  ήταν ή έδειχναν  και ψύχραιμοι!    Μια γυναίκα, μας είπαν,   έπαθε μια κρίση  υστερίας, κάτι φυσιολογικό,   ενώ  μια άλλη λιποθύμησε και δέχτηκε τις περιποιήσεις της Αεροσυνοδού, η οποία  και αυτή επέδειξε μεγάλη ψυχραιμία.

Το αεροπλάνο έφτασε στο σημείο αποβίβασης των επιβατών όπου και τους παρέλαβε το ειδικό όχημα  μεταφοράς επιβατών και τους μετέφερε στις αίθουσες αναμονής.

Ρωτήσαμε αν  την ώρα της προσγείωσης εμφανίστηκαν  οχήματα έκτακτης ανάγκης όπως πυροσβεστικά,  ασθενοφόρα κλπ και μας απάντησαν ότι δεν είδαν  κάτι τέτοιο… που σημαίνει ότι η προσγείωση αντιμετωπίστηκε σαν  έκτακτη,  όχι όμως και επικίνδυνη…

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα της πτήσης αυτής, πλην 2 -3,   δυο ώρες αργότερα μπήκαν σε άλλο αεροπλάνο και ήρθαν Λήμνο.

ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ  ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ  ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.  (η Φωτογραφια ειναι αρχειου και  δεν εχει σχεση με την παραπανω περιπετειωδη πτηση, την οποια κανεις δεν ειχε το κουραγιο να φωτογραφισει... )

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 8