21 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
ΛΗΜΝΟΣ - Ειδήσεις Λήμνου, Αθλητικά Λήμνου, Μούδρου, Μύρινας, Ατσικής, Νέας Κούταλης - Limnos News

Με εισήγηση της Νίτσας Δώρα και  συμφωνώντας απόλυτα με την  πρόταση να αναδημοσιεύσω το κείμενο του Χρ, Παλαιολογουδια, περιμένουμε τον Ολυμπιακό του Μπάσκετ για να δώσουμε ακόμη μια φόρα σε όλη την Ελλάδα τη  γεμάτη Φίλαθλη Υγεία,  εικόνα της Λήμνου!!!

 Συνοδεύουμε το κείμενο  με φωτογραφία από την κερκίδα τω οπαδών του  Παναθηναϊκού,  όταν η ομάδα αυτή ήρθε στη Λήμνο, με τον Λημνιό αρχηγό της Νικ Καλαθη !

Chris Paleologoudia

15 Ιανουαρίου στις 11:04 π.μ. · 

Ήρθε λοιπόν η στιγμή που όλοι ονειρευόμασταν όταν το καλοκαίρι υποδεχτήκαμε την ομάδα του Ηφαίστου στο Νησί.

Να δούμε ομάδες όπως τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα, και τον Ολυμπιακό στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τότε ήταν μόνο αυτό που βλέπαμε μέσα από την ομάδα.

Από το καλοκαίρι όμως άλλαξαν πολλά.

Γνωρίσαμε τους ανθρώπους τις ομάδας.

Από ο Ήφαιστος έγινε η ΟΜΑΔΑ μας, οι προπονητές μας, οι παίκτες μας.

Μας δίδαξαν Μπάσκετ, ήθος, αγωνιστικότητα.

Έγιναν πρότυπα για τα παιδιά μας.

Μας πρόσφεραν στιγμές χαράς, συγκίνησης, αγωνίας.

Μας γέμισαν αθλητικά τα Σάββατα μας.

Έγιναν οι φίλοι μας.

Τώρα λοιπόν ανεξάρτητα αν ο καθένας μας έχει μία συμπάθεια ή υποστηρίζει μία ομάδα από αυτές τις δύο που θα έρθουν, πρέπει πρώτα να υποστηρίξει την ομάδα την ΔΙΚΗ μας.

Τον Ήφαιστο μας.

1ον γιατί ο Ήφαιστος είναι η ομάδα της Λήμνου και 
2ον γιατί χάρη στην ομάδα μας θα δούμε στην Λήμνο αυτούς τους τεράστιους συλλόγους.

Δεν πρέπει τίποτα να χαλάσει το ωραίο οικογενειακό κλίμα του Γηπέδου μας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας,  εν πλήρη απαρτία,  έκοψε τη βασιλόπιτα  σε μια σεμνή, όπως φαίνεται, τελετή. Σημειωτέον,  αυτή είναι  η τελευταία  κοπή βασιλόπιτας  του συγκεκριμένου σχήματος, αφού πάμε το Μάη σε Εκλογές από όπου θα προκύψουν νέες καταστάσεις στο νομικό πλαίσιο,  που θα δίνουν  και άλλες αρμοδιότητες,  πέραν αυτής της φωτογραφίας…

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 14:17

ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΚΟΥΤΑΛΗΣ

Το Νηπιαγωγείο μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο  Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Θεσσαλονίκης  "ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ" συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια, στοχεύοντας:

1. Στη διάδοση της ιδέας της οικολογικής ανακύκλωσης 
2. Στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών 
3. Στην συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου το οποίο θα διατεθεί σε άτομο που έχει ανάγκη.

Βοηθήστε την προσπάθεια μας να συγκεντρώσουμε στο Νηπιαγωγείο μας όσα περισσότερα πλαστικά καπάκια μπορούμε και γιατί όχι να μαζέψουμε όσα χρειάζονται για να προσφέρουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2254092138 ( Τηλ.Νηπιαγωγείου)

6973532215 ( Τηλ. Προϊσταμένης)

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Και το όνομα αυτού (του Συνδυασμού)  είναι  ΣΥΜΠΑΝ από τα αρχικά ΣΥΜ-μαχία Π-αλλημνιακης ΑΝ-απτυξης !   Επίσης είναι έτοιμο το οπτικό σήμα του Συνδυασμού , αυτό της φωτογραφίας.

Αυτά τα βρήκαν και τα  ανακοινώσανε, το Δήμαρχο δε  βρήκαν ακόμη… αλλά αυτό είναι το επόμενο βήμα,  αυτής της πρότυπης Κίνησης Πολιτών και θα γίνει  μάλλον  την Κυριακή 10 φλεβαρη στη γενικη  συνέλευση στην Ατσικη, απ ο,τι μαθαίνω.

Εντωμεταξύ οι  Επιτροπές,  που εχουν  συσταθεί,   παράγουν  έργο  πάνω στο οποίο  θα βασιστεί, φαντάζομαι, το Πρόγραμμα του ΣΥΜΠΑΝ και όχι ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ…

 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας η οποία αποτελεί το βασικό θεσμικό όργανο χάραξης και επεξεργασίας της πολιτικής του Δήμου σε θέματα εκπαίδευσης να αποκτήσει ρόλο ουσιαστικό και δυναμικό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων ανάληψης πρωτοβουλιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  

Να συνεργάζεται με τις σχολικές επιτροπές, τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, το Πανεπιστήμιο και τους φορείς μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Τα σχολεία  είναι η περιουσία μας, η κληρονομιά που οφείλουμε να φροντίσουμε, να συντηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε για χάρη των παιδιών μας. Να γίνει έγκαιρος προγραμματισμός επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτηρίων και ενεργειακή αναβάθμιση όπου χρειάζεται.

Άμεσα να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του παλαιού κτηρίου του Γυμνασίου Μύρινας, το οποίο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τον σεισμό του 2014. Η επαναλειτουργία του θα λύσει το στεγαστικό πρόβλημα για το μεγαλύτερο σε μαθητικό πληθυσμό σχολείο του νησιού.

Να υποστηρίξουμε σχολές γονέων και να προωθήσουμε συνεργασίες με κοινωνικούς φορείς για προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης νέων και ενηλίκων στους χώρους και τα εργαστήρια των σχολείων. Οι σχολικές αυλές και οι αθλητικές τους εγκαταστάσεις να προσφέρονται για αθλητικές δράσεις, για οργανωμένο και ελεύθερο παιχνίδι.

Στο ειδικό σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Ρεπανιδίου να αξιοποιήσουμε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα ΑμΕΑ.

Να στηρίξουμε την ανακύκλωση που γίνεται στα σχολεία και να οργανώσουμε   δράσεις στους βιότοπους του νησιού και περιοχές  μεγάλης οικολογικής σημασίας με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Για να βελτιώσουμε τη σχολική αποτελεσματικότητα και να προεκτείνουμε την εκπαιδευτική αποστολή θέλουμε σχολεία ανοιχτά στην τοπική κοινωνία και σε μια σχέση αμφίδρομη με αυτή. Οι πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες των σχολείων, τα καινοτόμα προγράμματα μπορούν να αποτελέσουν  γέφυρες επικοινωνίας που θα τα φέρουν στο επίκεντρο του κοινωνικού ιστού.

Να υποστηρίζουμε τις προτεινόμενες σχολικές δραστηριότητες αλλά και να δημιουργούμε κίνητρα και συνεργασίες με τη σχολική και πανεπιστημιακή κοινότητα του νησιού με στόχο να  εμπλέξουμε τα μέλη της σε δράσεις με επιστημονικό και πολιτιστικό προορισμό.

Το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας να σχεδιάζεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο της κάθε σχολικής χρονιάς για να αποτελέσει  τη βασική απεικόνιση αυτής της σχέσης σχολείου –τοπικής κοινωνίας με σκοπό την  προώθηση του πολιτισμού του νησιού μέσα από την παρουσίαση των σχολικών προγραμμάτων εντός και εκτός Λήμνου, τις συνεργασίες και αδελφοποιήσεις με άλλες εκπαιδευτικές μονάδες  και της συμμετοχής σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις.

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Το γατάκι της Φωτογραφίας έχει χαθεί πριν μερικές μέρες στη Μύρινα και όποιος το εντοπίσει (είναι με ένα μάτι)  ας μας ειδοποιήσει στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ τηλ. 22227.

Το γατάκι αυτό συνδέεται με την εξής απίθανη ιστορία.

Το αφεντικό του,   από το χωριό  Παναγιά, θα κατέβαινε στη Μυρινα και όπως πάντα έβαλε στο καπό του αυτοκίνητου γατοτροφή για να την αφήσει στα σημεία που υπάρχουν για τα πεινασμένα γατιά της Μύρινας. Για μια στιγμή  μπήκε στο σπίτι αφήνοντας  ανοιχτό το καπό,   γύρισε το έκλεισε   και ξεκίνησε.  Είχε κλείσει   όμως μέσα για τις δυο γάτες του, που πρόλαβαν και μπήκαν στον ελάχιστο χρόνο που έμεινε ανοιχτό το καπό…   

Όταν έφτασε στη Μύρινα άνοιξε το καπό για να πάρει τη γατοτροφή  που κουβαλούσε  και από μέσα  πετάχτηκαν  οι  γάτες  του  και απομακρύνθηκαν ζαλισμένες και αγριεμένες…

Έψαξε για πολύ ώρα για αυτές  ο Γιώργος (το αφεντικό)  αλλά δεν βρήκε τίποτα.

Βρε απο δω,  βρε απο κει, τίποτα. Επέστρεψε στενοχωρημένος αργά το μεσημέρι στην Παναγιά…

 Το βράδυ κατά τις 9,  φωνάζει η Γυναίκα του,  που βγήκε στην Αυλή.

 --- Γιώργο η γάτα γύρισε !

Φαίνεται απίστευτο όμως  η γάτα  μέσα σε 10 ώρες διάνυσε  μια απόσταση 40 χιλιομέτρων, δηλ 4 χιλιόμετρα την ώρα και προφανώς  καρφί από τη Μύρινα στην Παναγιά…

Φαίνεται απίστευτο αλλά τα γεγονότα, όπως μας τα περιέγραψε ο Γιώργος,   αυτό δείχνουν…

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Οι θεματικές ομάδες της Παλλημνιακής Συμμαχίας Ανάπτυξης έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους. Οι ομάδες είναι ανοιχτές προς όλους τους πολίτες και σκοπό έχουν μέσα από τις διαβουλεύσεις να καταγραφούν οι προτάσεις των πολιτών. Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν το Πρόγραμμα της Παλλημνιακής Συμμαχίας και του Συνδυασμού που θα προκύψει από τη Γενική Συνέλευση στις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στις θεματικές ομάδες.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Ρωτήσαμε την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου  κ. Βιτσιλάκη   κατά  τη  διάρκεια   των εγκαινίων των νέων εργαστηρίων του Τμήματος της Λήμνου για  το που πάει το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ)    

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να σας πω για το δεύτερο Τμήμα το οποίο σχεδιάζουμε.  Είχα μια σειρά από επίσημες συναντήσεις με το  Δήμαρχο και το Έπαρχο,  γιατι  για να δημιουργηθεί και ένα δεύτερο Τμήμα στη Λήμνο  πρέπει εκ των προτέρων να έχουμε διασφαλίσει και τις  πραγματικές υποδομές,   που θα  στηρίξουν  αυτό το Τμήμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι γνωστό το επιστημονικό αντικείμενο αυτού του Τμήματος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως. Θα είναι ένα Τμήμα Βιοτεχνολογίας το οποίο  σχετίζεται   και με το Τμήμα το οποίο έχουμε για να στηριχτεί και από αυτό.  Οπότε ως Πανεπιστήμιο έχουμε  τη βούληση!  Εχουμε καταθέσει ήδη προτάσεις.  Το εισηγήθηκα και στη Σύγκλητο η οποία και το ενέκρινε. Έχει κατατεθεί σχέδιο πρότασης στο Υπουργείο Παιδείας όμως πρέπει να περάσουμε στην επόμενη πιο ρεαλιστική φάση αυτού του σχεδιασμού που είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας της δημιουργίας αυτού του Τμήματος  και επί τούτου είχα συνάντηση με τις Τοπικές Αρχές του πρώτου  και του δεύτερου βαθμού για να ενημερώσω  για την προοπτική αυτή και να ζητήσω την επιβεβαίωση της στήριξης των Αρχών, των ιδιωτών και της λοιπής Λημνιακής Κοινωνίας,  για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά  ένα ακόμη βήμα για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για την υλοποίηση του  υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα;  1 ,2, 3, χρόνια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οσο αφορά στο θεσμικό,  αυτό θα μας το απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας  για τα προαπαιτούμενα και την έκδοση απόφασης.  Από εκεί και περά  ως  τη δημιουργία του Τμήματος  μέχρι και την πραγματική έναρξη καταλαβαίνετε ότι έρχονται και όλα τα υπόλοιπα που συμπεριλαμβάνονται, κατ εξοχήν τις κτιριολογικές υποδομές.  Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις  περί χρόνου ενώ δεν έχουμε κάνει κάθε ένα από  τα βήματα τα οποία προηγούνται…

Δηλώνω όχι μόνο την πολιτική βούληση αυτής της  Πρυτανικής Αρχής  αλλά και τις ενέργειες,  που όπως σας ανέφερα έχουν γίνει προκειμένου να πάμε στο θεσμικό βήμα και ταυτόχρονα σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια και τον Έπαρχο βέβαια  να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις για το που και πως θα επεκταθεί το Πανεπιστήμιο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΣΧΟΛΙΟ: Να σας πω ότι με αυτά που μου λέτε ότι γράφετε Ιστορία καθώς  προηγείστε ημών, αφου εμείς το  δεύτερο τμήμα το έχουμε ως αίτημα  και  εσείς  το έχετε προχωρήσει.  Χάρηκα παρά πολύ για το ωραίο νέο που είναι τεράστιο!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Εκείνα τα χρόνια της 10ετιας του 1960 δεν υπήρχε μπάσκετ, κάποια φορά λίγο βόλεϊ και πάντως υπήρχε μπάλα. Μπαλα παντου !

Εκείνα τα χρόνια επίσης τα ψηλά παιδιά ήταν λίγα και τα κορίτσια ακόμη λιγότερα (μωρη κοντούλα λεμονιά, έλεγε το τραγούδι)

 Ο Λάκης ο Πλαφαδέλλης ηταν εξαίρεση με διμετρο υψος και αθλητικός, όμως αφού μπάσκετ δεν υπήρχε έπαιζε μπάλα και έκανε καριέρα σαν σέντερ μπακ   στον ΑΣΤΕΡΑ .

Σήμερα που το μπάσκετ απειλεί σε δημοφιλία το Ποδόσφαιρο για το Λάκη  είναι αργά…

Έτσι μένουν μόνον η φωτογραφίσεις…

Οπως αυτή με το ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗ, του ΠΑΟ, ο οποίος ήρθε στη Λήμνο την Πατρίδα των προγόνων του και ίσως εξ αυτού του λόγου ήταν πολύ φιλικός με όλους (και με τον ΉΦΑΙΣΤΟ) όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Η καταρρακτώδης βροχή που  έπεφτε σήμερα 26/1/19 το πρωί ήταν η αίτια   τροχαίου  ατυχήματος στο οποίο  ενεπλάκησαν 3 αυτοκίνητα.

Στο   1,5  Χιλιομ. Μύρινας  - Θέρμων (περιοχή Πεντάδα),  αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα καθώς πήγε να περάσει από ένα σημείο με πολλά νερά  τα οποία έκαναν ένα μικρό ποτάμι πάνω στην Άσφαλτο,   πέρασε στην αντίθετη  λωρίδα κυκλοφορίας και  συγκρούστηκε με αντίθετα κινούμενο αυτοκίνητο,  ενώ πάνω στα δυο αυτά αυτοκίνητα έπεσε ακόμη ένα άλλο αυτοκίνητο.  

Συμφωνά με μια πληροφορία το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από την πορεία δεν είναι επειδή γλίστρησε  αλλά γιατι έπλεξε (σαν βάρκα)  στα    νερά….  

Ευτυχώς οι οδηγοί των 3 αυτοκίνητων τραυματίστηκαν μόνο ελαφρά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 13:37

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ... ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ !

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι   της  Βασιλόπιτας  

Σάββατο 26/1/19,   ΩΡΑ  17.30   Βασιλόπιτα -  Τσαϊ ,  ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ  στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  του  ΤΣΑΣ

Σάββατο 26/1/19  ΩΡΑ 20.00  κόβει  Βασιλόπιτα ο  ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ στο ΡΟΜΕΟ.

Σάββατο,   ώρα 20.30 κόβει βασιλόπιτα  ο  Γ.Α.Σ στις ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Κυριακή 27/1/19 ώρα 17.30  Γιορτή βασιλόπιτας από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ, στο Πολιτιστικό Κέντρο  Λιβαδοχωρίου, πρώην Δημοτικό Σχολείο.  

Κυριακή 27//1/19, ώρα 18.30 Βασιλόπιτα και Απολογιστική Συνέλευση απο το Ν.Ο.Λ  στο ΡΟΜΕΟ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 7