21 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
ΛΗΜΝΟΣ - Ειδήσεις Λήμνου, Αθλητικά Λήμνου, Μούδρου, Μύρινας, Ατσικής, Νέας Κούταλης - Limnos News

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

         Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πριν λίγες μέρες προκήρυξε για να χρηματοδοτηθούν με 3.000.000 ευρώ “δράσεις που αφορούν έργα ανάδειξης των οικοσυστημάτων των νησιών του Βορείου Αιγαίου”, δηλαδή περιπατητικά μονοπάτια και θεματικά οικοπάρκα, για την ανάδειξη και προστασία περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

          Η Λήμνος έχει δύο από τις ωραιότερες και μοναδικές τοποθεσίες “ιδιαίτερου φυσικού κάλλους”, τις αμμοθίνες στο Γομάτι και την εκκλησία της Παναγίας Κακαβιώτισσας.

           Οι αμμοθίνες είναι πλέον πολύ γνωστές, και προκαλούν πανελλήνιο και διεθνές ενδιαφέρον ως “H ελληνική Σαχάρα”. Είναι ευκαιρία τώρα με το πρόγραμμα της Περιφέρειας να ασφαλτοστρωθεί ο παλιόδρομος από το Κατάλακκο μέχρι κάτω τη θάλασσα, για να μη υποφέρουν τα οχήματα από τα χώματα, τις πέτρες και τις νεροφαγιές.

    Το άλλο πανέμορφο μέρος είναι η εκκλησία της Παναγίας Κακαβιώτισσας. Είναι η μοναδική σ’ ολόκληρο τον κόσμο γιατί τα έχει όλα, εκτός από σκεπή. Είναι χτισμένη μέσα στο μεγάλο άνοιγμα ενός βράχου στο βουναλάκι Κάκαβος, δύο χιλιόμετρα από το χωριό Θάνος προς την μεγάλη αμμουδιά Εβγάτης.

Χτίστηκε από λίγους ευλαβείς μοναχούς το 1416. Ήταν οι μόνοι που σώθηκαν όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν τον Άη-Στράτη και εξόντωσαν όλους τους κατοίκους του νησιού. Στη Λήμνο έφεραν μαζί τους την εικόνα της Παναγίας κι έκτισαν την περίεργη αυτή εκκλησία χωρίς σκεπή μέσα στο βράχο.

 Στη Λήμνο δεν υπάρχουν βουνά για ορειβασίες, το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι πεδινό, με δύο λίμνες (Αλυκή – Χορταρόλιμνη) και χαμηλούς λόφους με θυμάρι και αγριολούλουδα.

Η διαδρομή για να φτάσει κάποιος μέχρι αυτήν την εκκλησία είναι μαγευτική, ένας ευχάριστος περίπατος ελαφρά ανηφορικός, γύρω στα 500-600 μέτρα. Κι όταν φτάσεις πάνω, από εκεί η θέα είναι πανοραμική, συναρπαστική και μοναδική. Βλέπεις γύρω-γύρω τους κόλπους του νησιού, τη θάλασσα, το απέραντο γαλάζιο.

       Το περιπατητικό μονοπάτι της Παναγίας Κακαβιώτισσας είναι ιδανικό για μια τέτοια δράση, που θα αναδείξει και θα αξιοποιήσει τη διαδρομή με αναβάθμιση του μονοπατιού, με “στάσεις-πάρκινγκ” για ξεκούραση, για φωτογραφίες κ.ά. Και θα αυξήσει κατακόρυφα τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους φυσιολάτρες επισκέπτες του νησιού.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 07:33

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

Η Φωνή του ΕΕΕΕΚ Λήμνου....

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε τη σχολική μας εφημερίδα, την οποία φέτος για πρώτη φορά υλοποίησε το σχολείο μας ως μια προσπάθεια κοινοποίησης των δράσεών μας και των θεμάτων που άπτονται της Ειδικής Αγωγής. Τα κείμενα έχουν πληκτρολογηθεί από τους ίδιους τους μαθητές μας, οι οποίοι μάλιστα ανέλαβαν και το ρόλο του δημοσιογράφου στη λήψη των συνεντεύξεων που περιλαμβάνονται...
Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, που θα ολοκληρωθεί με την κυκλοφορία ενός ακόμη φύλλου μετά το Πάσχα. Μέσα από αυτήν οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ, βίωσαν τη διαδικασία πραγματοποίησης μιας εφημερίδας, εξασκήθηκαν στην χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά κυρίως απέκτησαν κοινωνικές δεξιότητες μέσα από τη συνεργασία.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
 
Η Διεύθυνση του Γυμνασίου Μούδρου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί θερμά το παράρτημα Ερυθρού Σταυρού Λήμνου, τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού και, ιδιαίτερα, τον εξαιρετικό κ.Ολντούμη Χρήστο, πιστοποιημένο διασώστη, για τη βιωματική γνώση που μας μετέδωσε με άριστο τρόπο την Παρασκευή το απόγευμα σε μια εκπληκτική παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ.
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

"Πηγαίνω κάθε μέρα, νωρίς το πρωί στον Κουντουρά, (οι Παλιοί χρησιμοποιούν ακόμη το παλιό ονομα του Καφενείου ΑΙΓΑΙΟΝ, στο Λιμάνι)  και απόρησα γιατί βρήκα το καφενείο, τέτοια ώρα,   γεμάτο.   Ήταν, μου είπαν, γονείς των παιδιών που θα ορκιστούν φαντάροι,  σήμερα (29/3/18), εδώ στο Στρατόπεδο Λιβαδοχωρίου." Αυτά  σαν μια αρχική τηλεφωνική  πληροφορία από τον Στέλιο Τζάνερο.

Το υπόλοιπο της ενημέρωσης είναι από τον Έπαρχο, που ήταν παρών στη διαδικασία.

Ήταν, μας είπε, λίγο πάνω από 200 άτομα οι νεοσύλλεκτοι οι οποίοι  ήρθαν στη Λήμνο πριν από περίπου 20 μέρες,  στο νεοσύστατο Κέντρο Κατάταξης  και μετά από μια βασική εκπαίδευση ορκιστήκαν, σε μια τελετή για τη  οποία ήρθαν στη Λήμνο κάπου 100 άτομα, γονείς και συγγενείς των νεοσύλλεκτων.  Οι περισσότεροι έφτασαν με το πρωινό πλοίο από το Λαύριο. (ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο καφενείο, από τα χαράματα).

 Η διαδικασία αυτή, συνέχισε ο Έπαρχος, θα γίνεται κάθε 2 μήνες με έναν αριθμό από 150  μέχρι 250 νεοσύλλεκτους,  κατά περίπτωση,  και επομένως κάθε δυο μήνες θα έχουμε και την παρουσία γονιών, όπως σήμερα .

Το πρόβλημα, όμως είναι,  συνομολογήσαμε με τον Έπαρχο,  οι συγκοινωνίες με τα πανάκριβα εισιτήρια της AEGEAN… και τα λίγα ακτοπλοϊκά δρομολόγια…

Το Κάντρο Κατάταξης  ήρθε  αθόρυβα,  θα λέγαμε,  και  ήταν ένα παλιό αίτημα  της Λήμνου που έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να δικαιωθεί σήμερα!

 Η κίνηση του Υπουργείου Αμυνας να αλλάξει τα Κέντρα Εκπαίδευσης με τα ΣΥΠΟ, Σημεία Υποδοχής Οπλιτών,  και να τα αποκεντρώσει στις παραμεθόριες περιοχές, από κεντρικές μεγάλες πόλεις  είναι μια επιτυχημένη εξέλιξη στο υφιστάμενο παμπάλαιο και παλαιοκομματικό, ρουσφετολογικό  σύστηνα κατάταξης, οπότε  σαν τέτοιο  το χαιρετίζουμε.  

Να αναφέρουμε ότι  αυτές τις μέρες  της ορκωμοσίας  οι επισκέπτες,  που στην αρχή αναφέραμε,  έδωσαν πνοή στην οικονομία του Νησιού, στα ξενοδοχεία, στις ταβέρνες, στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα,  στα τοπικά προϊόντα κλπ.

Για το μέλλον θα πρέπει οι  μέρες  της Ορκωμοσίας να ορίζονται σε ημερομηνία που να βολεύει με τα δρομολόγια απο το Λαύριο, ενώ στο χώρο της ορκωμοσίας δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να οργανώνεται από τους φορείς μας   ένα ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ  των Γονιών, με έναν τοπικό μπουφέ!

Aυτό που εγινε εδώ στηΛημνο έγινε και σε αλλα παραμεθόρια νησιά, όπως και η ΧΙΟΣ, από όπου πήραμε τη φωτογραφία από το site:  astraparis.gr

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

     Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

για περιπατητικά μονοπάτια

Mε απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, προκηρύχθηκαν για να χρηματοδοτηθούν από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δράσεις που αφορούν έργα ανάδειξης των οικοσυστημάτων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 Η προκήρυξη συγκεκριμένα αφορά:

 Τη δημιουργία θεματικών οικοπάρκων.

  • Την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων καθώς και τις αναγκαίες υποδομές για την ανάδειξη και προστασία μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
  • Την ήπια διαμόρφωση φυσικών τοπίων.

 

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια ευρώ.

 Δικαιούχοι είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και οι Δήμοι των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Προτάσεις για την πρόσκληση αυτή μπορούν να καταθέτουν οι δικαιούχοι έως τις 15 Ιουνίου 2018.

 Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ιδίως η ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Με την παρούσα πρόσκληση δίνουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν έργα προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ στα νησιά μας που θα αναδείξουν μονοπάτια της φύσης, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών.

Δίνουμε έτσι πρόσβαση στα μοναδικά φυσικά τοπία των νησιών μας, που ιδίως το Φθινόπωρο και την Άνοιξη μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες δυνατότητες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς πρέπει να επιδοτούνται

 

 

Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Αποσύρθηκε τελικά το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς, που προέβλεπε να φορολογούνται, ύστερα από τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις των ζωόφιλων. Το Υπουργείο ξεκίνησε μια “διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς” για να το βελτιώσει και να το επαναφέρει προς ψήφιση στη βουλή.

Η γνώμη μου είναι ότι τα ζώα συντροφιάς, όχι μόνον δεν πρέπει να φορολογούνται, αλλά αντίθετα πρέπει να επιδοτούνται, ιδίως οι γάτες, οι οποίες επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και μπορεί κυριολεκτικά να σου σώσουν τη ζωή.

            Όπως συνέβη με έναν φίλο μου στη Μύρινα, ζωόφιλο με πολλές γάτες. Μια μέρα μου είπε,

 

Έχω μια γάτα, πολύ ζωηρή και ζημιάρα, μου έχει καταστρέψει με τα νύχια της το δερμάτινο σαλόνι και το σπίτι είναι γεμάτο τρίχες. Την αγαπώ, αλλά θέλω και να την ξεφορτωθώ. Την χαρίζω, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μέχρι τώρα να την πάρει. Μεγάλο πρόβλημα. Τι να κάνω;

 

Και για αυτό στενοχωριέσαι; Του απάντησα. Πολύ εύκολο, την παίρνεις με το αυτοκίνητο, πηγαίνεις 8 χιλιόμετρα μακριά στα Θέρμα, και εκεί, πίσω από τα λουτρά και την ταβέρνα, την αφήνεις μέσα στα πυκνά δέντρα. Όλο και κάποιος θα την περιμαζέψει, ή θα βρει κάτι να τρώει απ’ την ταβέρνα. Στο γυρισμό πίνεις μερικά ουζάκια με μεζέδες στην ταβέρνα, γεμίζεις το μπετονάκι σου με νερό από τη βρύση, παίρνεις και μερικά γλυκά κουταλιού, χαλβά και ταχίνι από τη βιοτεχνία Αχιλαδέλη, που είναι εκεί κοντά,και ούτε γάτα, ούτε ζημιά !

 

Πράγματι, αυτό κάνει, αλλά μετά από 2 μέρες η γάτα έχει επιστρέψει στο σπίτι, στη Μύρινα.

 

Για να μη γυρίσει πίσω, αυτή τη φορά θα την πας πολύ μακριά, στην άλλη άκρη της Λήμνου. Θα περάσεις τον Κορνό, Αη-Δημήτρη, Λιβαδοχώρι, το αεροδρόμιο, το Βάρος, τον Κότσινα με το άγαλμα της Μαρούλας και τις ταβέρνες στο λιμανάκι, θα διασχίσεις το Ρεπανίδι, το Κοντοπούλι, θα πας στην Ηφαιστεία με τα αρχαία, θα περάσεις από τη λίμνη Αλυκή με τα φλαμίγκος, μετά στα Καβείρεια με τη σπηλιά του Φιλοκτήτη και τη Νεφτίνα με την παρθένα αμμουδιά. Κι αφού περάσεις την Παναγιά και την Πλάκα, θα την αμολήσεις εκεί κοντά στον φάρο, με θέα την Ίμβρο στο βάθος της θάλασσας. Στο γυρισμό τρως σε κάποια απ’ τις ταβέρνες στο Κοντοπούλι, ή τις ψαροταβέρνες στο Μούδρο κάτω στο λιμάνι. Περνάς κι απ’ το Καρπάσι τη βιοτεχνία Χρυσάφη, και παίρνεις μερικά τυριά καλαθάκι, γιαούρτι πρόβειο ολόπαχο και παραδοσιακό, σιροπιαστά γλυκά ταψιού, σαμσάδες και βενιζελικά, και …όλα μέλι - γάλα!

 

Πράγματι, αυτό κάνει, αλλά μετά από 5 μέρες η γάτα έχει επιστρέψει στο σπίτι, στη Μύρινα.

 

Μία λύση μόνο απέμεινα. Αυτή τη φορά θα  την βάλεις μέσα σε ένα τσουβάλι και θα το δέσεις με σχοινί. Θα περάσεις τις ανηφοριές και κατηφοριές με τις στροφές, τον Κορνό, τις Σαρδές, τη Δάφνη και το Κατάλακο, και θα φτάσεις στο Γομάτι με τα 6 χιλιόμετρα απέραντη ρηχή αμμουδιά. Από εκεί με τα πόδια προχωράς αριστερά, δεξιά, πάλι αριστερά, δύο χιλιόμετρα στροφές μέχρι το τουριστικό παρατηρητήριο και τη βρύση στους αμμόλοφους – πάρε και τη φωτογραφική μηχανή να τραβήξεις μερικές καταπληκτικές φωτογραφίες. Από εκεί αριστερά ανεβοκατεβαίνεις τους τρεις πρώτους αμμόλοφους, δεξιά, πάλι δεξιά, το μονοπάτι μέσα στις πικροδάφνες, αριστερά έναν κατσικόδρομο με θυμάρια και αστιβιές, περνάς δύο μάντρες – πρόσεξε τα άγρια μαντρόσκυλα – και πάλι δεξιά. Στην τρίτη στροφή αριστερά κοντά στα γκρέμια, θα αντικρίσεις δεξιά υπέροχη θέα τα Φαλακρά, αριστερά το νησί Σεργίτσι και τον Μούρτζουφλο, και στο βάθος του πελάγους τη Σαμοθράκη και τη Θάσο.  Εκεί την αμολάς τη γάτα και ησυχάζεις !  Όλο και κάποιο αγριοκούνελο θα βρει για να φάει να επιζήσει.

Στο γυρισμό περνάς από την ταβέρνα στις Σαρδές, τρως σπιτικά φλομάρια με κόκορα, με μεζεδάκια και Λημνιό μοσχάτο κρασάκι νέκταρ.

 

Μετά από μερικές μέρες ξανασυναντηθήκαμε.

 

Πολύ εξαντλημένο και αδύνατο σε βλέπω. Τι έγινε, την ξεφορτώθηκες;

 

Άστα, πού να στα λέω! Έκανα ό,τι μου είπες, αλλά μετά από τόσες  στροφές, ανηφοριές και κατηφοριές, έχασα τον προσανατολισμό μου, μέχρι να φτάσω στο μέρος εκείνο απέναντι από το Σεργίτσι και τη Σαμοθράκη, χάθηκα και δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω,  χώρια που είχα πεθάνει από την κούραση και δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Ο Θεός με λυπήθηκε, πάντως, και επέζησα, και δεν άφησα τα κόκαλά μου σε κάποια αστιβιά ή πικροδάφνη εκεί στην ερημιά.

Ευτυχώς είχα τη γάτα μαζί μου! Την έβγαλα από το τσουβάλι, μπροστά αυτή, από πίσω της εγώ - ήξερε το δρόμο της επιστροφής-  κούτσα-κούτσα γυρίσαμε πίσω…

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 08:23

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Η περίφημη εκπομπή της Αυστραλίας σήμερα αλλάζει ώρα ,  προσωρινά,  και  από τις 11.30, που μεταδιδόταν  από το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ όλο το Χειμώνα, παει  στις 12.30, ενώ από την αλλη βδόμαδα  για όλο το καλοκαίρι θα μεταδίδεται   13.30. Και όλα αυτά  γίνονται λογω της αλλαγής ώρας εδώ στη Ελλαδα και στην Αυστραλία .

Γιατι είναι περιφημη αυτή η εκπομπη;

Εγινε με το σπαθί της!!!  Γιατι μας φέρνει σε επαφή με τους Λημνιους της μακρινής Ηπείρου που είναι αλλού τόσοι.. Επίσης είναι σταθερή δεκαετίες τώρα… με τη φροντίδα Λημνίων χορηγών από την  Αυστραλία.

Τα τελευταία αρκετα χρονια   μεταδίδεται  με τη φροντίδα  του Ηρακλή και Ελένης Ξυκη, οι όποιοι χορηγούν και δωροεπιταγες  αξιας 50 € κάθε βδομαδα για ένα διαγωνισμό με δωρο!. Πάρτε μέρος

Στη Φωτογραφία  η συλλογή των  απαντήσεων του διαγωνισμού με τον μόνιμο Λάκη Πλαφαδελλη και τη Μαρινα Μουτσάνα.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 07:34

ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΪΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ 

ΕΔΡΑ ΜΥΡΙΝΑ

ΤΗΛ: 694 638 4131                                                                    

Μύρινα 27-3-18         

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το νέο ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου μετά την παραίτηση του προέδρου, ορίσθηκε ως εξής:

 

Πρόεδρος : Άννα Τοσούνογλου

Αντιπρόεδρος : Φωτεινή Δημοπούλου

Γραμματέας : Βαγγελιώ Γαροφάλλου

Ταμίας : Δήμητρα Πηλιόγλου

Σύμβουλος : Αθηνά Τζανέτου-Γιαρμαδούρου

 

Συνεχίζουμε σταθερά τις προσπάθειές μας για τη φροντίδα και αποκατάσταση όσων ζώων μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δεσποζόμενων ζώων και για την ενημέρωση των συμπολιτών μας σε θέματα φιλοζωίας.

 

Στεκόμαστε αρωγοί στο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που εφαρμόζεται στο Δήμο Λήμνου. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής είναι ήδη ορατά και σύμφωνα με την Πανελλαδική και Περιβαλλοντική Φιλοζωική Ομοσπονδία, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 06:58

ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΘΗ !

Συνελήφθη, χθες (26-03-2018) στη Λήμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 56 ετών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Λήμνο, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, βρισκόμενος, όπως διακριβώθηκε, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας διενεργείται προανάκριση.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ    Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με την πρέσβη της Αυστραλίας κα. Κέιτ Λόγκαν είχε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Έπαρχο Λήμνου κ. Βαγγέλη Γιαρμαδούρο. Η συνάντηση έγινε στην πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα.

 Η Περιφερειάρχης προσκάλεσε την πρέσβη στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη μάχη της Καλλίπολης που θα πραγματοποιηθούν στις 20 Απριλίου 2018 στη Λήμνο.

 Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας στο χώρο εντός του όρμου του Μούδρου, όπου οι αυστραλοί στρατιώτες που μετείχαν στη μάχη της Καλλίπολης είχαν κατασκευάσει προβλήτα για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των στρατευμάτων τους.

 Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε την πρέσβη της Αυστραλίας και για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2018 στη Λήμνο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης του Μούδρου, που αποτελεί την πρώτη συνθήκη για τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 8