21 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 12:36

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ; ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ. Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου  για  την ακύρωση  προγραμματισμένων επισκέψεων Αγροτικών Γιατρών σε κάποια χωριά της Λήμνου,   πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε γιατι δείχνει να μην είναι προσωρινή.

Εκεί που τα δυο τελευταία  χρόνια η επίσκεψη αγροτικών γιατρών στα χωριά πύκνωσε, έγινε αξιόπιστη   και μάλιστα επεκτάθηκε και στα κοντινά χωριά στη Μύρινα, τον Κάσπακα, Κορνό, Θάνος , Πλατύ, τώρα έχουμε μια  οπισθοχώρηση.

Η  ακύρωση των επισκέψεων, όπως αναφέρεται  στη ανακοίνωση του Νοσοκομείου,  περιλαμβάνει αρκετά χωριά ενώ  σε άλλα  υπάρχουν αλλαγές ημερομηνίας  μέχρι το τέλος του Αυγούστου και   επειδή οι αλλαγές αυτές οφείλονται στην παραίτηση ενός Αγροτικού Γιατρού,  θεωρούμε οτι ο προγραμματισμός  του Σεπτέμβρη, που σύντομα  θα ανακοινωθεί,   θα έχει αρκετά κενά… και ίσως για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα αφού είναι γνωστό ότι στη Λήμνο δύσκολα έρχονται Γιατροί,  κάθε κατηγορίας, Αγροτικοί,  Επικουρικοί  κλπ. και σε προκηρύξεις για την κάλυψη κενών θέσεων στο Νοσοκομείο της Λήμνου,  δεν παρουσιάζονται υποψήφιοι. Γνωρίζοντας αυτή τη δυσκολία ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου,  Θ. Μονοκρούσος από ο,τι μάθαμε , έκανε επίμονες προσπάθειες να μεταπείσει τον παραιτηθέντα Γιατρό, χωρίς αποτέλεσμα…

Γιατι όμως παραιτήθηκε ο Γιατρός ;  

Απο ένα,  ραδιοφωνικού τύπου,   ρεπορτάζ  που κάναμε  σε σχετική εκπομπή στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ προέκυψαν τα εξής  στοιχεία:

Ο Γιατρός τη συγκεκριμένη μέρα (21/8)  ήταν προγραμματισμένο να επισκεφτεί τα χωριά Λιβαδοχώρι στις 9, Καλλιθέα στις 10.00  και στις Αγκαρυώνες στις 11.30. 

Στις Αγκαρυώνες όμως έφτασε λίγο μετά τις 13.00 , όπου τον περίμεναν 5 άτομα.

Η καθυστέρηση αυτή στάθηκε αφορμή να υπάρξει ένας διαπληκτισμός του Γιατρού με κάποιον  που περίμενε  την άφιξη του και κάτω από την πίεση αυτή της έντονης διαμαρτυρίας ο Αγροτικός Γιατρός δήλωσε τηλεφωνικά την παραίτηση του και αποχώρησε…

Ως προς την καθυστέρηση,  ο Γιατρός είναι, θα μπορούσαμε να πούμε,  δικαιολογημένος γιατι στην Καλλιθέα βρήκε πολύ περισσότερους από τους συνηθισμένους  αναμένοντες και η καθυστέρηση οφείλεται σε αυτό.

Όπως μας είπε,  στον αέρα,   ο  Πρόεδρος της Καλλιθέας Βασ. Ταρλάμης  περίμεναν τον Γιατρό  15 άτομα, οπότε ο Γιατρός παρακάλεσε τον Πρόεδρο της Καλλιθέας να ειδοποιήσει τους αναμένοντες στις Αγκαρυώνες  για την καθυστέρηση

Όμως η Πρόεδρος των Αγκαρυώνων στην οποία τηλεφώνησε ο κ. Ταρλάμης ήταν στον τρυγο … ενώ το καφενείο του χωριού στο  οποίο έγινε  εν συνέχεια τηλεφώνημα ήταν κλειστό. 

Δεν το σκέφτηκα,  μας είπε ο Πρόεδρος της Καλλιθέας,  να πάω  με  το αυτοκίνητο  και να τους ενημερώσω για  την καθυστέρηση.  Ούτε   όμως θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα έπαιρνε τέτοια εξέλιξη αυτό το θέμα… γιατι τότε σίγουρα θα πήγαινε!

 Με όλα τα παραπάνω  δεδομένα μπορούμε να πούμε ότι είναι καλό  να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί απέναντι στους Γιατρούς  και να μην πέφτουμε στην  παγίδα μιας  επιθετικότητας,   που συνήθως  τη διακινούν κάποια κανάλια,    ειδικά απέναντι στους  Νοσοκομειακούς Γιατρούς.

Πάντως κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για  όλα τα ανωτέρω διαπιστώσαμε   ότι  το επεισόδιο στις Αγκαρυώνες που οδήγησε στην παραίτηση  ήταν μόνο η αφορμή και έχει σημασία να ερευνήσουμε,   και θα το κάνουμε,  την αιτία της παραίτησης…

 Η φωτογραφία είναι αρχείου, από κάποιο άλλο Αγρ. Ιατρείο.  

 

Διαβάστηκε 1091 φορές