16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 13:23

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ, ΣΤΗΝ ΑΤΣΙΚΗ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Γιορτή του Αγρότη, που έγινε, εξ αναβολής,  τη Δευτέρα  στην Ατσική απέπνεε Λήμνο και τοπικές παραγωγές,  μεράκι  και συμμετοχή κυρίως απλών παραγωγών.  

Καθώς,  φέτος ειδικά,  δεν μπόρεσα να είμαι εκεί είχα καλές πληροφορίες από τον ομογενή  Ηρακλή Ξύκη στην ταχτική  εκπομπή σύνδεσης του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  με την Αυστραλία.  Ατσικιώτης  ο Ηρακλής, με έργο και μεγάλες δωρεές για το χωριό του,    χαίρεται να βλέπει να αναπτύσσονται τέτοιες δράσεις, όπως η Γιορτή του Αγρότη .

 Έχω  για το θέμα και όσα ανέβασε στο fb  ο ενθουσιώδης και σε κάθε καλή προσπάθεια παρών  Παναγιώτης  Σφυρής , περήφανος  κάτοικος  της Δάφνης ! Δικό του το παρακάτω κείμενο δική  και η φωτογραφία.

"Η θεσμοθετημένη πια Γιορτή του Αγρότη στην Ατσική Λήμνου,.. ένα γλέντι με μουσική, εκλεκτά και πλούσια εδέσματα και πολύ κέφι.
Για ακόμη μια φορά μπράβο σε όλες και όλους,και του χρόνου παίδες!!!
Δίνοντας ιδιαίτερη βάση στα εδέσματα του κάθε τόπου, ο ταξιδιώτης που προάγεται πλέον σε γευσιγνώστης, μπορεί να ολοκληρώσει τη γευστική του εμπειρία, γιατι Ταξίδι σημαίνει ταξίδι και στις γεύσεις, τα χρώματα και τις μυρωδιές της. Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσει ο επισκέπτης τον προορισμό του, να αισθανθεί και να αφουγκραστεί την ιδιοσυγκρασία των ντόπιων και να γίνει ένα μαζί τους, είναι και μέσω της κουζίνας τους και των υπέροχων προϊόντων της Λήμνου".

 

Διαβάστηκε 729 φορές