19 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 13:04

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΕΝΑ ΚΡΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ ΑΝΘΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ενα Κρινάκι της Αμμου, εκεί στην όμορφη αμμουδερή παραλία του Λιμανιού της Μύρινας, ανθεί  μέρα με τη μέρα με έναν  παραμυθένιο τρόπο ! Είναι το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού του Χρηστού Μπουλώτη, που, επιτέλους, μπήκε στα τελειώματα.

Δυο μουσειολόγοι δουλεύουν ακατάπαυστα υπό την επίβλεψη του γνωστού Λημνιού Αρχαιολόγου της Ακαδημίας Αθηνών και συγγραφέα  Χρήσου Μπουλωτη για ένα Μουσείο στολίδι της Λήμνου.

Το παρακάτω κείμενο, η φωτογραφία και ο ενθουσιασμός της γραφής,  είναι της Ασπας Αρωνη Κοτσαλη, συμφοιτήτριας του Χρήσου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μουσείο παιχνιδιών στη Λήμνο!
Η εξαιρετική συλλογή του Χρήστου Μπουλώτη στο Μουσείο Παιχνιδιών στον Τούρκικο Γιαλό. Μια προσπάθεια δεκαετιών ολοκληρώνεται αυτόν τον καιρό.                                     Κουκλόσπιτα και κουκλοθέατρα, ατμοκίνητοι σιδηρόδρομοι και αυτοκίνητα, μαριονέτες, κούκλες, βιου μάστερ, καράβες και καραβάκια, παιχνίδια τσίγκινα και πορσελάνινα, ξύλινα και από παπιέ μασε, ένας κόσμος ολόκληρος στεγασμένος σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο κοντά στη θάλασσα.                                                                                                                   Στη γειτονιά των παιδικών του χρόνων, ο Χρήστος Μπουλώτης μας χάρισε έναν κόσμο μαγικό και μας κλείνει πονηρά το μάτι πίσω από τα παιχνίδια του.

Διαβάστηκε 885 φορές