16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 21:35

Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΟΥΝ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι» ! Με αυτό το αρχαίο γνωμικό πρέπει να προχωρήσει η υπόθεση χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Ν. Σαμαράς  από την  ομάδα  ΗΦΑΙΣΤΟΣ της Λήμνου στο  Πρωτάθλημα Μπάσκετ  Α1 και να βρεθεί τρόπος  για να συνεχίζουν να υπάρχουν  και οι  Τοπικές Ομάδες Βόλεϊ και Χαντ  Μπολ και κάθε άλλη δραστηριότητα που απαιτεί Κλειστό Γυμναστήριο.

Η παρουσία της Λήμνου στην πιο μεγάλη κατηγορία Μπάσκετ μαζί  με ομάδες όπως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗς  κλπ. είναι μια απογείωση του ονόματος της ΛΗΜΝΟΥ στο ελληνικό χώρο!    Επίσης για τον ντόπιο πληθυσμό,  τους φοιτητές του Τμήματος της Λήμνου,  τους  στρατιωτικούς  και κάθε άλλο που βρίσκεται στη Λήμνο για επαγγελτικές δραστηριότητας  τη μακρά περίοδο των τριών εποχών μετά το Καλοκαίρι θα είναι μια μεγάλη και εκτός προγράμματος ευκαιρία για   ψυχαγωγία και ζωντάνια,  που τόσο λείπουν την περίοδο αυτή.

Επομένως με αυτά τα σημαντικά  δεδομένα:   αυτό δεν το χάνεις !!!

Αλλά "κακεινο"   το άλλο των παιδιών τα οποία  έχουν σχηματίσει στη Λήμνο  Τοπικές Ομάδες,  που κάνουν προπόνηση και δίνουν αγώνες στο Κλειστό Ν. Σαμαράς, θα πρέπει  να βρεθεί τρόπος να συνεχίζουν! Και αυτό,  λοιπόν,  δεν το παρατάς!

Για το  θέμα έχουν  βγει ανακοινώσεις  κάποιων  Φορέων  και Παρατάξεων,  που εκφράζουν την αντίθεση τους  το Κλειστό να "παραχωρηθεί"  στον  Μπούμπουρα, όπως γράφουν.

 Ο Δήμος Λήμνου  με την παρακάτω  ανακοίνωση του,  η οποία  βγήκε την Παρασκευή το βράδυ,   και αυτό δείχνει ζορισμένες καταστάσεις  (η μήπως δημοκρατική  ευαισθησία;) ,    αναφέρει ότι για   το έργο της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού του Κλειστού , το Ίδρυμα Μπούμπουρα  διέθεσε τα  αναγκαία χρήματα στο Δήμο και το Δημ. Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία,  έκανε δεκτή  την αποδοχή του ποσού και προχωρά  στην αξιοποίηση  του.  Όσο για τη χρήση του χώρου από τις τοπικές ομάδες βόλεϊ, χαντ μπολ κλπ απο την ανακοίνωση φαίνεται   ότι μπορεί να ξεπεραστεί.   

 Η  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΛΙΣΤΩ Ν. ΣΑΜΑΡΑΣ σε παλιότερο αγώνα Βόλεϊ.  

 

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Μύρινα, 10 Αυγούστου 2018

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Με στόχο να δοθούν απαντήσεις στην ανησυχία η οποία εκφράζεται από μερίδα συμπολιτών μας σχετικά με τη μελλοντική χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μύρινας «Νίκος Σαμαράς», ο Δήμος Λήμνου προβαίνει σε μία σειρά διευκρινίσεων, για την αποφυγή παρερμηνειών ή σκόπιμης παραπληροφόρησης.

            Η φιλοξενία της ομάδας καλαθοσφαίρισης Α1 εθνικής κατηγορίας στις εν λόγω αθλητικές εγκαταστάσεις αποφασίστηκε έπειτα από πρόταση δωρεάς του κ. Μπούμπουρα. Αποτελεί δε μία κίνηση η οποία θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στο κλειστό γυμναστήριο όσο και γενικότερα στο νησί, ορατά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

            Σημειώνεται ότι η διάθεση δημοτικών εγκαταστάσεων για την φιλοξενία αθλητικών ομάδων είναι σύννομη και μάλιστα συνήθης, καθώς υπάρχουν πλείστα όσα άλλα παραδείγματα ανά την Ελλάδα.  Σε καμία όμως περίπτωση δεν αποτελεί «παραχώρηση κατ’ αποκλειστικότητα» όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε ανακοινώσεις.

            Η απόφαση για την αποδοχή της συγκεκριμένης δωρεάς ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο και γνωρίζοντας ότι η αποδοχή της δωρεάς θα επηρεάσει σημαντικά τις υφιστάμενες αθλητικές δραστηριότητες και την εν γένει λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου Μύρινας, όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στη σχετική απόφαση (150/2018).

            Ο Δήμος Λήμνου σε καμία περίπτωση δεν έκανε «έξωση» στους συλλόγους όπως λανθασμένα επισημαίνεται σε δημοσιεύματα. Αντιθέτως, σε συνεργασία με τον δωρητή,  αναζητήθηκαν λύσεις ώστε να εξυπηρετηθούν και όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει πρόβλεψη για τη διεξαγωγή αγώνων βόλεϊ, όταν προκύπτει τέτοια ανάγκη, με την εγκατάσταση συγκεκριμένου δαπέδου, ενώ εξετάζονται άλλες δυνατότητες για την εξυπηρέτηση του προπονητικού σκέλους και των μικρότερων ηλικιών.

            Ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες προκειμένου να δοθεί αδειοδότηση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της διοργανώτριας αρχής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

            Παράλληλα, εκσυγχρονίζεται με την ευγενική χορηγία του συμπατριώτη μας μια αθλητική εγκατάσταση του Δήμου, της οποίας η χρήση θα παραχωρηθεί, με στόχο να διεξαχθούν αγώνες καλαθοσφαίρισης Α1 εθνικής κατηγορίας, ενώ στον ίδιο χώρο θα γίνονται οι προπονήσεις της ομάδας.

            Το «Νίκος Σαμαράς» όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει και να τιμά τη μνήμη του πρωταθλητή μας, αλλά εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται.

            Καλούμε τους παράγοντες και τις αθλήτριες του βόλεϊ να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα του νομού μας και δεσμευόμαστε σε συνέχεια και της συνάντησης που είχαμε στο Δημαρχείο να διαχειριστούμε τους διαθέσιμους χώρους, συμπεριλαμβανόμενων και των χώρων του γυμναστηρίου «Νίκος Σαμαράς», καλύπτοντας στο σύνολο τις υποχρεώσεις τους.

            Σε κάθε περίπτωση, είμαστε ανοικτοί για συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, με στόχο την εξεύρεση κοινώς αποδεκτών λύσεων.

 

 

Διαβάστηκε 991 φορές