25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 20:58

Με της νιότης τα φτερά Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  «Με της νιότης τα φτερά» πέταξαν οι νεαροί χορευτές που συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιουλίου στη Μύρινα. Οι εφηβικές ομάδες των Λυκείων των Ελληνίδων Δράμας, Καβάλας και Λήμνου παρουσίασαν ένα εξαίρετο δείγμα των παραδόσεων των ιδιαίτερων πατρίδων τους αλλά και των ευρύτερων περιφερειών τους. Το πρόγραμμα άνοιξε, με έναν ευφάνταστο τρόπο, το ΛτΕ Δράμας. Με εντυπωσιακές φορεσιές, πολλές από τις οποίες είναι αυθεντικές, η ομάδα παρουσίασε τραγούδια και χορούς από τη Δράμα, και τη Φλώρινα, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο, μια πλούσια παράδοση.  Εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τα παιδιά του ΛτΕ Καβάλας, οι πιο νεαροί χορευτές της διοργάνωσης, παρουσίασαν με χάρη και απλότητα, τα ιδιαίτερα έθιμα και τους χορούς της Δυτικής Θράκης. Τέλος το παράρτημα της Λήμνου παρουσίασε με μοναδική ζωντάνια και ρυθμό, χορούς Κυκλάδων και Λήμνου. Οι εξαιρετικές ενδυμασίες, τα έθιμα, οι ιδιαίτεροι χοροί και μουσικές, οι ευαίσθητες νεανικές φωνές, πλημμύρισαν τον κατάμεστο χώρο του Γυμνασίου ενθουσιάζοντας και συγκινώντας το κοινό. 

Την παράσταση πλαισίωσαν το Μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια» με τους Γεράκη Τσαρμαντίδη, Καλογιάννη Βεράνη, Γιώργο Μίχου, Μελέτη Παντελίδη και Γιώργο Παραπέρογλου, καθώς επίσης και οι μουσικοί Αχιλλέας Καλτσούνης, Αλέξανδρος Φωταράκης και Χριστόδουλος Φωταράκης, όλοι νέοι μουσικοί που αγαπούν την ελληνική παραδοσιακή μουσική και την κάνουν έργο ζωής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ε. Γιαρμαδούρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Μοσχάκης, ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου κ. Ν. Μαρινάκης, ο εκπρόσωπος του ταξιάρχου, ταγματάρχης Ελ. Παπαδόπουλος, καθώς και πλήθος κόσμου. Την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης και τη φιλοξενίας των παραρτημάτων του Λυκείων των Ελληνίδων είχαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου και ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λήμνου.

 Ιδιαίτερα σημαντικό το αντάμωμα της νέας γενιάς που φέρει τα βαθύτερα μηνύματα της ελληνικής παράδοσης. Με ζωντάνια και σεμνότητα, τα παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων έδειξαν ότι η νιότη είναι ικανή να προχωράει μπροστά. Κληρονομώντας όλα όσα οι παππούδες τους αποθησαύρισαν, αυτά τα νέα παιδιά που ανταμώθηκαν στη Λήμνο, τολμούν να ατενίζουν αταλάντευτα το μέλλον, μετατρέποντας αυτή την κληρονομιά σε συναρπαστική σύγχρονη απεικόνιση. Με τα φτερά της νιότης τους, με δύναμη και φαντασία, ενώνονται και στέλνουν μήνυμα αγάπης και ελπίδας.

 

Διαβάστηκε 636 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τέλεια παραστάση ! Με της νιότης τα φτερά ! »