25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 19:34

Το Αναπτυξιακο Περιφερειακο Συνεδριο σημερα, 30/4, ηταν Λημνο ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

          Στη Λήμνο είχαμε σήμερα,  30/4, προσυνεδριακές συναντήσεις στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Περιφέρειας Β. Αιγαίου το όποιο θα διαξευχθεί στη Μυτιλήνη στις 2 και 3 Μάη.

Από το πρωί  μέχρι  αργά το απόγευμα  βρέθηκε στη Λήμνο  και κατέγραψε τις θέσεις και τις προτάσεις Άρχων και Φορέων,  οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση,  μια Συνεργάτης του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο θεματικός κατάλογος των καλεσμένων αναφέρεται παρακάτω και ήταν αρκετοί αυτοί που προσήλθαν από τους χώρους αυτούς.  

          Το πρόγραμμα συναντήσεων για κάθε ομάδα φορέων έχει ως εξής:

 

 10.30 – 11.00: Έπαρχος

11.00  – 11. 30 : Δήμαρχος

 11.30 – 12.00 : Αυτοδιοικητικοί

12.00:  Ελεύθεροι Επαγγελματίες

13.00:  Παραγωγικοί φορείς- Ανάπτυξη

14.00:  Υγεία- Πρόνοια – Διοίκηση

16.00:  Πολιτισμός – Αθλητισμός

17.00:  Μεταφορές- Μετακινήσεις- Τουρισμός

18.00:  Παιδεία

18.45:  ΜΜΕ ΛΗΜΝΟΥ

Οι συναντήσεις γίνονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παπουτσίδειο πάνω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

 

Στη Φωτογραφία η Εκπρόσωπος του Υπουργείου  Ανάπτυξης με τους πρώτους στη σειρά συνομιλητές, τον Έπαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Αδαμίδη. Ακολουθησε ο Δήμαρχος και αρκετοί από τους ενδιαφερομένους  Φορείς  και Πολίτες οι όποιοι έβαλαν ο καθένας από το χώρο που εκπροσωπεί τα θέματα του νησιού με αναπτυξιακό χαρακτήρα.  

 

Ο Έπαρχος, λίγο μετά την συνάντηση της φωτογραφίας   μας είπε σε εκπομπή στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ ότι ένα θέμα που έθεσε είναι στην νέα δρομολογιακή ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα προκηρυχτεί για την επόμενη τριετία  και θα ισχύσει από το νέο έτος θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση του πλοίου της γραμμής του Λαυρίου σε Α ή Β κατηγορίας, για να μην κοιμούνται οι επιβάτες κατάχαμα όταν ταξιδεύουν με το σημερινό πλοίο. Ακόμη στα δρομολόγια οι  ώρες και  μέρες αναχώρησης πρέπει να γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη των Φορέων της Λήμνου.

Το μειωμένο  ΦΠΑ να επανέλθει για τα Νησιά της Περιφέρειες Β. Αιγαίου.

Το μεταφορικό Ισοδύναμο να εφαρμοστεί και να ισχύσει και για τα αεροπλάνα όπως και για την μεταφορά Καυσίμων για να πέσουν οι τιμές σε πανελλαδικά επίπεδα.

Τα φράγματα Κάσπακα  και Ατσικής είναι επίσης μια άμεση αναπτυξιακή ανάγκη.

Ο Κώστας  Αδαμίδης από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη  για τον αγροτικό τομέα έθεσε στη Συνεργάτη του Υπουργού ανάπτυξης κ. Βερναρδάκης το θέμα της καθυστέρησης του αναδασμού που πρέπει να επισπευστεί, ενώ όπως μας  είπε θα είναι στη Μυτιλήνη και μάλιστα ως συντονιστής της Συνεδρίας της σχετικής με την Αγροτική Οικονομία,  στην οποία θα πάρουν μέρος ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης κ. Ευαγγ. Αποστόλου,  ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης και άλλα στελέχη του Υπουργείου. Εκεί μας είπε ο Κ. Αδαμίδης θα θέσει  τα ζητήματα της Λήμνου και μάλιστα γραπτώς.

Στην Απογευματινή Συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Δημοτικούς συμβούλους για τα θέματα που έθεσε στην πρωινή συνάντηση με την Εκπροσώπου του Υπουργείου, ενώ θα ταξιδεύσει και αυτός στη Μυτιλήνη για να πάρει μέρος στις θεματικές συνεδρίες που θα γίνουν εκεί. Γενικά στη Συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου έγινε  αρκετή κουβέντα για το επερχόμενο Συνέδριο το οποίο άλλοι χαρακτήρισαν μια φιέστα και άλλοι είπαν ότι εφόσον καλούμαστε να καταθέσουμε προτάσεις πρέπει να το κάνουμε και αργότερα να κρίνουμε τι από αυτά θα πραγματοποιηθούν.

Διαβάστηκε 796 φορές