19 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 12:28

Το Κολλεγιο Αθηνων, 5ημερη στη Λημνο ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μύρινα 28/04/2018

Δελτίο Τύπου

                                                         

          Από μαθητές «πλημμύρισε» για άλλη μία φορά η αίθουσα «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» στο οίκημα Σαχτούρη στο Μύρινα. Τον χώρο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη διακεκριμένη λογοτέχνιδα της Λήμνου, επισκέφθηκαν σήμερα, Σάββατο 28 Απριλίου, 90 μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής και σε κοινές δράσεις με το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου.

Τους μαθητές υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ευχαριστώντας τους που επέλεξαν τη Λήμνο για την εκδρομή τους.

Στη συνέχεια, η  εκπαιδευτικός και πρώην διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου κ. Δέσπονα Παπαδοπούλου έκανε μία περιεκτική και γλαφυρή  αναφορά στη Λήμνο και το έργο της λογοτέχνιδας  Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου.  Παρουσίασε, επίσης, την αίθουσα που λειτουργεί προς τιμήν της και φιλοξενεί την προσωπική της βιβλιοθήκη που γενναιόδωρα προσέφερε στον Δήμο Λήμνου, αλλά και πολύτιμα προσωπικά αρχεία.

Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη και να γνωρίσουν από κοντά στοιχεία από τη ζωή και το έργο της κ. Λαμπαδαρίδου.

 

 

 

 

Διαβάστηκε 1426 φορές