23 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 12:44

ΕΦΕΡΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

"Πηγαίνω κάθε μέρα, νωρίς το πρωί στον Κουντουρά, (οι Παλιοί χρησιμοποιούν ακόμη το παλιό ονομα του Καφενείου ΑΙΓΑΙΟΝ, στο Λιμάνι)  και απόρησα γιατί βρήκα το καφενείο, τέτοια ώρα,   γεμάτο.   Ήταν, μου είπαν, γονείς των παιδιών που θα ορκιστούν φαντάροι,  σήμερα (29/3/18), εδώ στο Στρατόπεδο Λιβαδοχωρίου." Αυτά  σαν μια αρχική τηλεφωνική  πληροφορία από τον Στέλιο Τζάνερο.

Το υπόλοιπο της ενημέρωσης είναι από τον Έπαρχο, που ήταν παρών στη διαδικασία.

Ήταν, μας είπε, λίγο πάνω από 200 άτομα οι νεοσύλλεκτοι οι οποίοι  ήρθαν στη Λήμνο πριν από περίπου 20 μέρες,  στο νεοσύστατο Κέντρο Κατάταξης  και μετά από μια βασική εκπαίδευση ορκιστήκαν, σε μια τελετή για τη  οποία ήρθαν στη Λήμνο κάπου 100 άτομα, γονείς και συγγενείς των νεοσύλλεκτων.  Οι περισσότεροι έφτασαν με το πρωινό πλοίο από το Λαύριο. (ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο καφενείο, από τα χαράματα).

 Η διαδικασία αυτή, συνέχισε ο Έπαρχος, θα γίνεται κάθε 2 μήνες με έναν αριθμό από 150  μέχρι 250 νεοσύλλεκτους,  κατά περίπτωση,  και επομένως κάθε δυο μήνες θα έχουμε και την παρουσία γονιών, όπως σήμερα .

Το πρόβλημα, όμως είναι,  συνομολογήσαμε με τον Έπαρχο,  οι συγκοινωνίες με τα πανάκριβα εισιτήρια της AEGEAN… και τα λίγα ακτοπλοϊκά δρομολόγια…

Το Κάντρο Κατάταξης  ήρθε  αθόρυβα,  θα λέγαμε,  και  ήταν ένα παλιό αίτημα  της Λήμνου που έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να δικαιωθεί σήμερα!

 Η κίνηση του Υπουργείου Αμυνας να αλλάξει τα Κέντρα Εκπαίδευσης με τα ΣΥΠΟ, Σημεία Υποδοχής Οπλιτών,  και να τα αποκεντρώσει στις παραμεθόριες περιοχές, από κεντρικές μεγάλες πόλεις  είναι μια επιτυχημένη εξέλιξη στο υφιστάμενο παμπάλαιο και παλαιοκομματικό, ρουσφετολογικό  σύστηνα κατάταξης, οπότε  σαν τέτοιο  το χαιρετίζουμε.  

Να αναφέρουμε ότι  αυτές τις μέρες  της ορκωμοσίας  οι επισκέπτες,  που στην αρχή αναφέραμε,  έδωσαν πνοή στην οικονομία του Νησιού, στα ξενοδοχεία, στις ταβέρνες, στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα,  στα τοπικά προϊόντα κλπ.

Για το μέλλον θα πρέπει οι  μέρες  της Ορκωμοσίας να ορίζονται σε ημερομηνία που να βολεύει με τα δρομολόγια απο το Λαύριο, ενώ στο χώρο της ορκωμοσίας δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να οργανώνεται από τους φορείς μας   ένα ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ  των Γονιών, με έναν τοπικό μπουφέ!

Aυτό που εγινε εδώ στηΛημνο έγινε και σε αλλα παραμεθόρια νησιά, όπως και η ΧΙΟΣ, από όπου πήραμε τη φωτογραφία από το site:  astraparis.gr

Διαβάστηκε 3111 φορές