20 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 10:42

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ !!! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η Παρέλαση ήταν παλλαϊκή! Μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο (δεν ξέρω μήπως ο Ερντογαν με το ακατάσχετο λέγε -λέγε κινητοποιεί τους Έλληνες).   

Πέρασαν Νήπια, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο, άλλες μαθητικές μονάδες και βεβαίως οι Σύλλογοι, οι οποίοι  αυξάνονται και πληθύνονται διαρκώς.

 Να,  και ο Ναυτικός Όμιλος με  τα Κουπιά!!!

Βεβαίως πρώτος στη σειρά  ο Ερυθρός Σταυρός. 

Δεν νομίζω ότι σε άλλη παρέλαση, σε άλλη περιοχή εννοώ, υπάρχουν τόσοι πολλοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι, οι όποιοι με τοπικές φορεσιές, έχουν  τόσο μεγάλη συμμετοχή.

Το Λύκειο Ελληνίδων με τα,  χάρμα οφθαλμών,  μικρά παιδιά  με την κατάλευκη  Κεχαγιαδικη Στολή.

 Ο Σύλλογος Ανδρωνίου με όλο και περισσότερα άτομα και πολυποίκιλες φορεσιές.

Κάθε χρόνο,  τα τελευταία αρκετά χρόνια,  συμμετέχει  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιου Δημητρίου,  στον οποίο διακρίνω  (ή μου φαίνεται;) μια ιδιαίτερη (προσφυγική;)   υπερηφάνια, στα πρόσωπα και στο βάδισμα.

Ο  πολυπληθέστερος των Συλλόγων είναι ο Γ.Α.Σ., που με στρατιωτικό  (;) βηματισμό κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του.

Σχεδόν μισή ώρα διαρκεί η παρέλαση των Τμημάτων αυτών!  Μετά έρχεται ο Στρατός, Πεζικό, Ναυτικό, Αεροπορία και  τα ειδικά Τμήμα,  ανάμεσα τους το Τμήμα των Λημνιων Εθνοφυλάκων με πολεμική εξάρτηση , μερικοί και  με καμουφλαρισμένα πρόσωπα, αγνώριστοι και σε μας που είναι γνωστοί μας!

Όλα αυτά με τους ήχους  της Φιλαρμονικής  του Δήμου, ένα οπτικό  και ακουστικό μεγαλείο! Το ακουστικό το καταλαβαίνετε,  το οπτικό όμως; Είναι πάντα  εντυπωσιακή η εικόνα μιας ομάδας με στολές,  που άλλος είναι πιτσιρίκι,  τόσο δα, και άλλος  άντρας, πια,  ως εκεί πάνω! Όλοι μαζί με εντυπωσιακά μουσικά  όργανα και την  πρωτοπορία του Δάσκαλου Φιλαρμονικής,  Δ. Μαυράκη.

Τέλος η Μπάντα  του Στρατού να δίνει το ρυθμό στα Στρατιωτικά Τμήματα.

Στην εξέδρα των επισήμων από πλευράς Κυβέρνησης ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (το μεταφορικό ισοδύναμο, να μην ξεχάσετε) ο κ. Γιαν. Γιανέλλης, από την Περιφέρεια, ο Έπαρχος Βαγγ. Γιαρμαδούρος, από το Δήμο ο Αντιδήμαρχος Γ. Ποντίκας και ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Εκκλησίας μας,  αφού ο Δεσπότης, που ήταν στην Εκκλησία και τη δοξολογία,  έλειπε από την παρέλαση, καθώς, υποθέτω,  τα κουράγια λιγοστεύουν με το χρόνο!!!

Βεβαίως στην  εξέδρα ήταν οι επικεφαλείς των Τοπικών Ενόπλων Δυνάμεων,  με προεξάρχοντα τον νέο (παρέλαβε πριν λίγες μέρες) Στρατ. Διοικητή Λήμνου.

Λένε ότι μια φωτογραφία - χίλιες λέξεις, όμως δεν είναι έτσι, αφού θα κατακλυστεί το διαδίκτυο από φωτογραφίες,  βουβοί μάρτυρες μιας Εκδήλωσης,   που όμως  χρειάζεται λόγια και κείμενα για να περιγραφεί…   

Διαβάστηκε 995 φορές