16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 12:56

Η ΣΟΝΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Σονάτα του Σεληνοφώτος, είναι  ένας θεατρικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου, ένα θαυμάσιο κείμενο - αποχαιρετισμός σε ο,τι θεωρούμε σημαντικό και φεύγει ανεπιστρεπτί  !

Δεν είναι τυχαίο ότι το θεατρικό  αυτό εντάχθηκε στις  ομιλίες για την Εμμηνόπαυση, που παρουσιάστηκε στο ΜΑΡΟΥΛΑ στις 20-3-18, από την Δημοτική Κοινότητα Μύρινας.

Αφήνω το ενημερωτικό μέρος το οποίο παρουσίασαν  ο Γυναικολόγος Θοδ. Αλαγιαννης και ο Ψυχολόγος Πέτρος Κεχαγιάς, και μένω στο θεατρικό, για το όποιο βρέθηκα στο ΜΑΡΟΥΛΑ μαζι με άλλα 3 άτομα του ανδρικού φύλλου (αν μου επιτρέπονται ονόματα ο Καριακλής, ο Περπεριδης (μέγας φίλος του Θεάτρου και Κινηματογράφου) και κάποιος ακόμη στα  ψηλά  του ΜΑΡΟΥΛΑ . Τα  υπόλοιπα άτομα,  περίπου 150,   ήταν φυσικά γυναίκες…  Όμως θα πάω στις Γυναίκες της Παράστασης,  τη Δέσποινα Καμπουροπούλου και τη Μαίρη Γεροντάρα! 

Η Σονάτα του Σεληνοφώτος, ένα δύσκολο  έργο, βρήκε  πλούσιο ταλέντο και  απαιτητικότητα! Επειδή ήταν μέρος ενισχυτικό θα έλεγα των ομιλιών, θα περίμενε κάποιος άπλα ένα συμπλήρωμα.

Αλλά είδαμε ένα ΜΕΓΑΛΕΙΟ! Η  Δέσποινα εκπληκτική σε ένα  δύσκολο έργο,  που έπρεπε όχι να παιχτεί αλλά να ερμηνεύει!  Ο λόγος της (που πάντα είναι "εν αρχή") ήταν τέλειος και η επί σκηνής κίνηση στο μετρό που έπρεπε.

Το άλλο μέρος της παράστασης ήταν της Μαίρης η οποία το σκηνοθέτησε τέλεια και ταυτόχρονα με σκηνικά, μουσική, φωτισμό, έκανε μια εκπληκτική καθηλωτική ατμόσφαιρα!

Καλά, έχει το ΜΑΡΟΥΛΑ τόσες φωτιστικές δυνατότητες;  Έχει! Αν ο/η  σκηνοθέτης είναι απαιτητικός και επίμονος…

Το έργο ας επαναληφτεί, πάντα εντος ΜΑΡΟΥΛΑΣ,  για να το δουν περισσότεροι (και άντρες, που χθες λογω θέματος έλειπαν, όμως έχουν και αυτοί την ανάγκη να  δουν  αλλιώς σημαντικούς  αποχαιρετισμούς …

 

Διαβάστηκε 1105 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 12:59