16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 07:59

Τώρα την άνοιξη η Λήμνος είναι μαγεία Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Η Λήμνος την άνοιξη είναι ένα απέραντο χαλί από πολύχρωμα αγριολούλουδα. Εκτός απ’ το θυμάρι που μοσχοβολάει όλο το χρόνο, στη Λήμνο υπάρχουν εκατοντάδες φυτά και βότανα, όπως ρίγανη, χαμόμηλο, μαντζουράνα, φασκόμηλο, βατόμουρα κ.ά. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ξεκινήσει ήδη από χρόνια μια προσπάθεια αξιοποίησης αυτού του μοναδικού θησαυρού, με φυτώριο αρωματικών φυτών στο Λιβαδοχώρι.

Οι κεχαγιάδες της Λήμνου λένε ότι η ιδιαίτερη νοστιμιά του τυριού και των γαλακτοκομικών προϊόντων της Λήμνου οφείλεται στο ότι τα πρόβατα μαζί με το τρυφερό χορταράκι βόσκουν και τα άφθονα αρωματικά αγριοβότανα στους λόφους του νησιού.

Το θυμαρίσιο μέλι της Λήμνου φημίζεται για το έντονο άρωμά του και τη φίνα γεύση του. Πρόσφατα τέσσερις ποικιλίες του βραβεύτηκαν σε διεθνή έκθεση με χρυσά και αργυρά βραβεία (organic, ecological, home-made, biological). Πολλές μεγάλες επώνυμες εταιρίες παραγωγής και συσκευασίας μελιού αγοράζουν κάθε χρόνο σε μεγάλες ποσότητες χύμα το ανώτερης ποιότητας θυμαρίσιο μέλι της Λήμνου, για να εμπλουτίσουν με άρωμα και γεύση τα μέλια από άλλες περιοχές της χώρας.

 Τον άλλο μήνα Απρίλιο, 100 μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα από το Κολλέγιο Αθηνών, θα επισκεφτούν τη Λήμνο και το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου “για να αναπτύξουν κοινές δράσεις” – όπως πληροφορούμαστε από το Lemnos.News.

Μαθαίνουμε ότι και άλλα σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας προγραμματίζουν 5νθήμερες και 7ήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές στη Λήμνο.

 Καλώς να έλθουν!

Η φιλόξενη και πανέμορφη Λήμνος θα τους αποκαλύψει τα μυστικά της.

Θα ανακαλύψουν από κοντά την ελληνική φύση σε όλο της το μεγαλείο, γιατί η Λήμνος τώρα την άνοιξη με τα αγριολούλουδα είναι ένα πολύχρωμο χαλί, πραγματική μαγεία!

 

Διαβάστηκε 1984 φορές