21 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 10:12

112 Χρόνια ΗΦΑΙΣΤΟΣ στη Ν. ΥΟΡΚΗ !!! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βεβαίως θα έχω πρωτογενές υλικό απο τους φίλους (και ανταποκριτές) στη Ν. Υόρκη... αλλά προς το παρόν σας παρουσιάζω το δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας στη Ν. Υορκη,  GREEK NEWS

Ήμουν εκει,  επίσημα καλεσμένος, μαζι με τους τότε  Επαρχο και Δημάρχους στο Νησί , Θ. Μπαβεα, Ν. Κορνιωτη, Α. Καλαϊτζη, Κ. Αδαμίδη. Ήταν το  2006 στα επετειακά γενέθλια  του ΗΦΑΙΣΤΟΥ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του  και να που φθασαμε στα 112 χρόνια και συνεχίζουμε…

Το αρθρο  συνοδεύεται απο κατατοπιστικές φωτογραφίες με  νυν και πρωην Προέδρους και Μελη του Δ.Σ., εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας, πολλούς φίλους  και το Χορευτικό του Συλλόγου σε δράση, όμως επιλέγω τη φωτογραφία που έχει τον μελλοντικό Πρόεδρο, του 2050 (!!!), τον Πιτσιρικά που βρίσκεται στην αγκαλιά ενός δικού του…    Ηλ. Κότσαλης

Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Εκατόν δώδεκα χρόνια δημιουργικής παρουσίας στο χώρο της Ομογένειας και σημαντικής προσφοράς προς το ακριτικό νησί τους, τη Λήμνο, γιόρτασαν τα μέλη της Παλλημνιακής Αδελφότητας “Ηφαιστος” και του γυναικείου τμήματος “Μαρούλα”, κατά την ετήσια χοροεσπερίδα τους που πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία το Σάββατο 3 Μαρτίου στο “Terrace on the Park”.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Αργύρης Μακρής, ο οποίος είχε και την ευθύνη του αναμνηστικού λευκώματος, επισήμανε πως ο “Ηφαιστος” είναι ένας από τους παλαιότερους και δραστήριους συλλόγους της Αμερικής με μεγάλο και πλούσιο έργο τόσο στη Νέα Υόρκη, όπου εδρεύει, όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα των μελών του, τη Λήμνο.

“Για να υπάρξει επιτυχία εργαστήκαμε όλοι μαζί. Προσπαθούμε να ξεχάσουμε τη λέξη “εγώ” και να κτρατήσουμε κοντά μας τη λέξη “εμείς”. Και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα”, πρόσθεσε ο κ. Μακρής και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Παλλημνιακής Αδελφότητας, Νικόλαο Τραγάρα και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων του “Ηφαίστου” και της “Μαρούλας” για την ανάθεση της διοργάνωσης της εκδήλωσης και της προετοιμασίας του λευκώματος, καθώς και τον πρώην πρόεδρο Ελευθέριο Χασάπη για την αμέριστη συνεργασία του.

Ευχαριστίες εξέφρασε και προς όλους τους Λημνιούς και φίλους τους από τη Νέα Υόρκη και την ευρύτερη περιοχή, η προσέλευση των οποίων στο χορό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη Greek News, “ξεπέρασε κάθε προσδοκία”.

Ο κ. Μακρής, ο οποίος επανεκλέχθηκε γραμματέας κατά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου στην Παλλημνιακή Αδελφότητα, κάλεσε τους Λημνιούς γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους “να γίνουν μέλη του συλλόγου, να τον αγαπήσουν, να κάνουν γνωριμίες μεταξύ τους”, ώστε να τον διατηρήσουν ζωντανό και δραστήριο για πολλά ακόμα χρόνια.

Την εναρκτήρια προσευχή ανέπεμψε ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Μαρκόπουλος, ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Αναργύρων στο Μανχάτταν ο οποίος κάλεσε τα μέλη του συλλόγου να είναι υπερήφανα για τη Λήμνο, λέγοντας πως η Παλλημνιακή Αδελφότητα από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα αποτελεί καμάρι τόσο για τη Νέα Υόρκη όσο και για τη ακριτική Λήμνο.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβε ο Γρηγόρης Μανινάκης με την ορχήστρα του ενώ μια ιδιαίτερα νότα αποτέλεσε και η συμμετοχή του χορευτικού τμήματος υπό την καθοδήγηση της Βάγιας Αλλαγιάννη, το οποίο χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, αρχίζοντας από τον τοπικό χορό της Λήμνου “Κεχαγιάς”.

Χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν στην Παλλημνιακή Αδελφότητα ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, καθώς και ο πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Μιχάλης Γιάνναρης και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης.

Στο χαιρετισμό του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της “Παλλημνιακής Αδελφότητας”, Νικόλαος Τραγάρας, ευχαρίστησε όλους τους συνδαιτυμόνες για την παρουσία και την υποστήριξή τους στο έργο του συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1906 από πρωτοπόρους Λημνίους της Αμερικής, όταν ακόμη η ιδιαίτερη πατρίδα τους βρισκόταν υπό τον οθωμανικό ζυγό.

Ο κ. Τραγάρας ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τα μέλη του “Ηφαίστου” για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στον ίδιο και το νέο διοικητικό συμβούλιο που τον πλαισιώνει με την υπόσχεση ότι “με ομοψυχία, σύμπνοια και με θετική ενέργεια θα εργαστούμε προσηλωμένοι πάντα στο συμφέρον της αδελφότητάς μας”.

“Σε έναν υγιή Σύλλογο”, τόνισε ο κ. Τραγάρας, “η συνύπαρξη και η συνεργασία όλων των γενεών είναι επιτυχία και εγγύηση για το μέλλον του. Γι’ αυτό, το στοίχημα είναι να πετύχουμε γενικότερα την ανανέωση του σώματος, για να υπάρξει η συνέχεια της ιστορικής Αδελφότητάς μας που αγκαλιάζει όλους τους Λημνιούς της Αμερικής, που κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον μας για τον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού μας και βρίσκεται πάντα κοντά στο νησί μας για να συμβάλλει στην προβολή του”.

“Είμαστε έτοιμοι”, κατέληξε, “να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις των καιρών και να κρατήσουμε όρθιο το Σύλλογό μας για να συνεχίσει να αποτελεί κύτταρο πολιτισμού της Ομογένειας. Γνωρίζουμε πως σας έχουμε όλους κοντά μας, αρωγούς και αυτό μας ενθαρρύνει”.

Τον πρόεδρο Νικόλαο Τραγάρα στο νέο Δ.Σ. πλαισιώνουν οι: “Μανώλης Δεσποτέρης, αντιπρόεδρος, Αργύρης Μακρής, γραμματέας, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ταμίας και οι σύμβουλοι Παύλος Βελισάριος, Αντώνης Ζωγράφος, Βασίλης Καραμόσχος, Βασίλης Μιτζελιώτης, Νικόλαος Σουρέλος, Νίκος Τσουκαλάς και Ελευθέριος Χασάπης.

Το Δ.Σ. της “Μαρούλας” αποτελούν οι Αθανασία Δημητροπούλου, πρόεδρος, Πηνελόπη Καραμόσχου, αντιπρόεδρος, Μαρία Κοθεσάκη, γραμματέας, Μαλάμα Βασιλοπούλου, ταμίας και Ολγα Αλεξάνδρου, Αργυρούλα Αρχοντίδη, Κυριακούλα Καρανικόλα, Μαριάνθη Μακρής, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Πόλα Παπάζογλου, Αφροδίτη Παπαχατζίδη, Τούλα Σιδερά και Κωστούλα Τραγάρα, σύμβουλοι.

 

Διαβάστηκε 1630 φορές