21 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 13:13

"Άνθρωποι και Ζώα, συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη" Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

 

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ 

                                                           

 

 

 

Μύρινα 2-3-18           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά από κοινή πρόσκληση του Δήμου Λήμνου και του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου επισκέφθηκε τη Λήμνο η κυρία Αγγέλα Μπαρτσιώκα, εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Άνθρωποι και Ζώα, συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη». Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και αφορά δημοτικά σχολεία με στόχο την προώθηση της φιλοζωίας.

Από τις 26 ως τις 28 Φεβρουαρίου η κυρία Μπαρτσιώκα παρουσίασε το πρόγραμμα σε τάξεις του 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικού Σχολείου της Μύρινας, ενώ παράλληλα εκπαίδευσε μέλη του Φιλοζωικού Σωματίου Λήμνου, τα οποία θα συνεχίσουν τις παρουσιάσεις σε όλα τα δημοτικά σχολεία του νησιού.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε το δημοτικό κυνοκομείο.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η κυρία Μπαρτσιώκα συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκο Ρηγόπουλο και τη γραμματέα Άννα Τοσούνογλου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λήμνου κύριο Δημήτρη Μαρινάκη, κατά την οποία επιβεβαίωσε την πρόοδο του Δήμου στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.  

Επίσης, σε ευχάριστο και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε εκτενής συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κύριο Ιωάννη Ποντίκα και τον πρόεδρο της 5μελούς επιτροπής κύριο Ιωάννη Τενέδιο. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου, το οποίο θα αποτέλεσει κομβικό σημείο για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων που εφαρμόζεται από το Δήμο μας.

 

Διαβάστηκε 1545 φορές