25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 13:32

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ 4 ΕΚΑΤ. ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΗΜΝΟΥ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η ΥΠΟΘΕΣΗ   ΕΙΧΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΗ ΛΗΜΝΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ  ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ  ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΣΕ 3 ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΝΟΧΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  READER .GR :

Ποινές κάθειρξης 30 ετών σε δυο από τους κατηγορούμενους και 27 χρόνων στην τρίτη κατηγορούμενη επέβαλε την Τετάρτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου στους τρεις υπαλλήλους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στη Μύρινα της Λήμνου.

Και οι τρεις αντιμετώπιζαν κατηγορίες για πλαστογραφίες κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και για υπεξαιρέσεις κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι -και οι τρεις ανώτερα στελέχη της τράπεζας- είχαν αφαιρέσει κατά το διάστημα 2005-2012 από λογαριασμούς καταθετών κυρίως του εξωτερικού, χρήματα ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι πάντως αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και δήλωσαν αθώοι. Υποστήριξαν δε ότι δεν υπεξαίρεσαν τα χρήματα αλλά με αυτά κάλυπταν ζημίες που είχαν υποστεί πελάτες της τράπεζας από επενδύσεις που είχαν κάνει μέσω του Ιδρύματος καθώς και έξοδα άλλων τραπεζικών χρήσεων που δεν μπορούσαν αλλιώς να καλυφθούν.

Καταπέλτης για την ενοχή των τριών κατηγορουμένων ήταν στην εισήγησή του ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος πρότεινε ποινές ισόβιας κάθειρξης. Επί της απόφασης του δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση πλην όμως και οι τρεις οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Διαβάστηκε 2333 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 13:35