25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 21:08

Σύλλογος Αιμοδοσίας Λήμνου :16.000 φιάλες αίματος σε 20 χρόνια!

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
aimodosiaΗ Λήμνος πρέπει να είναι υπερήφανη, κατά το κοινώς λεγόμενο, όχι γιατί  είμαστε πρωταθλητές σε κάποιο αγώνισμα άλλα γιατί κρατάμε ψηλά την ιδέα του εθελοντισμού και της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
Μιλάμε για την ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ο,τι πιο σημαντική προσφορά μπορεί να υπάρξει.
Και αυτή τη φορά, και παρά τη φθινοπωρινή  (ας το πούμε έτσι) απογοήτευση, ο αριθμός των φιαλών αίματος ξεπέρασε τις 400, κάτι που είχε συμβεί και στις δυο προηγούμενες  αιμοδοσίες, που γίνονται στο νησί  κάθε 4 μήνες.  Έτσι  το 2011 η συνολική προσφορά  άγγιξε  τα 1300 άτομα που προσήλθαν και έδωσαν αίμα.
Και επειδή τα νούμερα χωρίς αντιστοιχίες δεν δείχνουν  το πραγματικό τους μέγεθος, αναφέρουμε ότι ο  αριθμός αυτός ίσως  να είναι αναλογικά και  ο μεγαλύτερος,  πανελλαδικά!  Ενδεικτικά, ως προς αυτό,  παραθέτουμε: ο αριθμός των φιαλών της Λήμνου είναι μεγαλύτερος από αυτόν την Μυτιλήνης, όταν στο γειτονικό μας νησί είναι ο αριθμός είναι πενταπλάσιος.
Θυμίζουμε οτι είναι οι 18.000  κάτοικοι του νησιού είναι  σε πολύ μεγάλο βαθμό άτομα  ηλικιωμένα και υπερήλικο.  Επομένως, και αυτό είναι σωστό, στη Λήμνο η αιμοδοσία είναι, σε μαγαλο βαθμό, υπόθεση της νεολαίας. (και των πιο μεγάλων «νέων»).  Στην πρόσφατη προσήλθαν  και έδωσαν αίμα, με συλλογική απόφαση,  πολλά άτομα από την ποδοσφαιρική ομάδα του Κάσπακα. Εμάς, λοιπόν  δε χρειάζεται να μας κάνει υπερήφανους κάποια ποδοσφαιρική επιτυχία… αλλά οι ποδοσφαιρικές ομάδες μας που «λειτουργούν»  αλλιώς.
Στα είκοσι χρόνια,  που υπάρχουν στοιχεία,  ο αριθμός των φιαλών  πλησίασε τις  16.000 φιάλες (!!!)
σε μια γενικώς ανοδική πορεία και αποκορύφωμα το φετινό 2011, ενώ και το 2005 είχε πλησιάσει τις 1300 φιάλες.

 

Διαβάστηκε 10801 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 07:31