25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 19:58

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

 Συνάντηση εργασίας για το θέμα της διαχείρισης του υπερπληθυσμού των αγριοκούνελων στο νησί της Λήμνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, του Βουλευτή Λέσβου κ. Γιώργου Πάλλη, του  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστα Αδαμίδη, στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Γενικής Διεύθυνσης Δασών.

 Στη συνάντηση αναλύθηκε το ιστορικό του προβλήματος, έγινε αναφορά στην επιστημονική τεκμηρίωση από σχετικές ερευνητικές εργασίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ενώ επιδόθηκε στα στελέχη της κυβέρνησης ολοκληρωμένη πρόταση για παρεμβάσεις που αφορούν στη διαχείριση του υπερπληθυσμού των αγριοκούνελων στη Λήμνο.

 Η Περιφερειάρχης, λόγω του οξυμένου προβλήματος και επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων αντιμετώπισής του, πρότεινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των αρμοδίων φορέων και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κατά το πρότυπο της προγραμματικής σύμβασης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου για τη διαχείριση του οξυμένου προβλήματος των ακρίδων στον  Άγιο Ευστράτιο.

 Αρχικά, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και του ΕΛΓΑ, για να καταλήξει άμεσα σε συγκεκριμένο διαχειριστικό σχέδιο.

 ΣΗΜ. ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ από το κείμενο γίνεται αντιληπτό ότι τελικά στη σύσκεψη δεν ήταν παρών, όπως είχε γίνει γνωστό, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης, έτσι στη φωτογραφία βλέπουμε, από αριστερά: τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιωρ. Πάλλη, τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργείου,  Κώστα Παπασπυρόπουλο, τον  Υπουργό περιβάλλοντος κ. Φάμελο, και από την Περιφέρεια μας τη  Χριστιάνα Καλογήρου και τον Κώστα Αδαμίδη.

Διαβάστηκε 2055 φορές