23 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάρτιος 2019
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 20:39

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Η παρουσία του κόσμου σε κάθε συγκέντρωση είναι το πρώτο και το πιο ενδεικτικό για την επιτυχία της. Και η συγκέντρωση  για την υποψηφιότητα του Δ. Μαρινάκη αυτό το στοιχείο  της παρουσίας του κόσμου το είχε και με το παραπάνω!  Μετρημένες 200 καρέκλες κατειλημμένες και κατ υπολογισμό 100 με 150 άτομα όρθια.

Ελάχιστες φόρες  θυμάμαι τόσο κόσμο στο συγκεκριμένο χώρο του  HOTEL DIAMANTIDIS.

Βέβαια σε εκλογικό αντίκρισμα αυτή η μεγάλη παρουσία του κόσμου μπορεί να είναι και παραπλανητική, αν δεχτεί κανείς ότι μεγάλο μέρος αυτού του πλήθους  ήταν συγχωριανοί του σημερινού Δήμαρχου και υποψήφιου για την επόμενη τετραετία. Αλλά ακόμη  και αν αυτό είναι έτσι  ο κόσμος ήταν τόσο πολύς οπότε  και αν αφαιρέσει κανείς  τους  Αγιοδημητριάτες… πάλι ο αριθμός των υπολοίπων είναι εντυπωσιακός.  

Μια άλλη παράμετρος της δυναμικής ενός συνδυασμού είναι η σύνθεση του  ψηφοδελτίου. Και σε αυτόν τον  τομέα ο Δημ, Μαρινάκης έδειξε δυνατός, ιδίως με τα πολλά νέα πρόσωπα κυρίως γυναικών,  γνωστών στην κοινωνία  της Λήμνου,  κάποιες εκ των οποίων με δράση σε συλλόγους και  σε κοινωνικές δραστηριότητες  και μάλιστα σε μια πολύ πειστική ηλικία,  που είναι αυτή των 35 - 45 ετών!

Πάντως η βάση ψηφοδελτίου είναι οι προηγούμενοι  συνεργάτες και σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι, όπως ο Ν. Μοσχάκης, ο Γιώργος Σακαρίκος, ο Γ.  Ποντίκας και με κάποια καινούρια πρόσωπα με πρώτον τον Πρόεδρο του  Εμπορικού Συλλόγου Μακη Ψαρρα.  Έλειπαν ωστόσο,  από το φετινό συνδυασμό τα "πρωτοπαλίκαρα" της προηγουμένης εκλογικής μάχης Σαράντης Πανταζής και Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, ο οποίος όμως ήταν παρών στη συγκέντρωση

Η Ομιλία του Δ. Μαρινάκη πήρε πολύ χρόνο καθώς ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια δράση  της θητείας του  σε όλους τους  τομείς. Πάντως,  εγώ  τουλάχιστον,  διέκρινα μια προσπάθεια απολογητικού χαρακτήρα  καθώς φάνηκε να αναφέρεται  όχι σε ένα αναγνωρισμένο  από τους πολλούς έργο αλλά σε μια αμφισβήτηση ως προς αυτό. Η  Ομιλία του Δημάρχου θα μεταδοθεί φυσικά από το ΡΑΔΙΟ ΑΥΡΙΟ  αύριο Δευτέρα  1/4 στις 13.00

Σε άλλη ανάρτηση θα αναφερθούν τα ονόματα των υποψηφίων και αλλά χαρακτηριστικά σημεία της συγκέντρωσης

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 21:32

ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  του Βόρειου Αιγαίου

Γιάννης Σπιλάνης

Υποψήφιος περιφερειάρχης

 

Μυτιλήνη 30 /03 /2019

                                                           Δελτίο Τύπου

Περίσσεψε ο λαϊκισμός χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αφορμή το κρίσιμο θέμα της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στη Σάμο

Περίσσεψε ο λαϊκισμός χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Παρακολουθήσαμε μια  κακοστημένη παράσταση της Περιφερειακής Αρχής με αφορμή το κρίσιμο θέμα της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στη Σάμο. Μια παράσταση που με πρόσχημα τα ανθρωπιστικά κριτήρια, επιχειρεί να αποβάλει παιδιά από τη σχολική ζωή και το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση. Με επιχειρήματα αντιεπιστημονικά και λανθάνοντα ρατσισμό, που θα οδηγούσε στην αποβολή και παιδιών Ρομά που κατοικούν σε καταυλισμούς. Μόνο που οι Ρομά ψηφίζουν…..

Οι απόψεις που ακούστηκαν είναι αποκαλυπτικές της προσέγγισης της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής της κ.Καλογήρου και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των νησιών μας τόσο στη Σάμο, όσο και στη Λέσβο και τη Χίο, όπου η ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία γίνεται ομαλά . Ξεχνούν ότι με τις πρακτικές αυτές θέτουν σε κίνδυνο και αμφισβήτηση την ήδη επιτυχημένη συμμετοχή πολλών από αυτά τα παιδιά στην σχολική εκπαίδευση, όπου συμμετέχουν ισότιμα και βεβαίως χωρίς να δημιουργούν κανένα απολύτως θέμα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η Περιφερειακή αρχή έχει καθήκον να συνομιλεί με τις κοινωνίες και να συμβάλει στην εξομάλυνση τέτοιων καταστάσεων. Το  να υιοθετεί τέτοιου είδους ψηφίσματα, εκτός αν είναι η ίδια που το προκάλεσε για την ψηφοθηρική ενδυνάμωση της από την δεξαμενή της ακροδεξιάς την οποία προφανώς εποφθαλμιά, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει τον δικαιολογημένο θυμό των πολιτών μετά από δέκα χρόνια πολλαπλών κρίσεων τις οποίες άλλοι φρόντισαν να φορτώσουν στην πλάτη τους . Κατανοούμε τις ανησυχίες και τα ερωτήματα των γονιών της Σάμου που προκαλεί η κακόβουλη ενημέρωση και ο δικαιολογημένος ή αδικαιολόγητος φόβος. Όλα αυτά μπορούν να απαντηθούν με το διάλογο και τη σωστή πληροφόρηση, όπως έγινε και στα άλλα  νησιά, προκειμένου να άρουν τις επιφυλάξεις τους και να μετατραπούν σε μια μεγάλη αγκαλιά που θα χωρά όλα τα παιδιά. Και τα δικά τους και τα ξενοπούλια.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είχε ήδη εκφράσει την άποψη της επανειλημμένα για το θέμα. Αγωνιζόμαστε για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και εμείς οι κάτοικοι των νησιών. Δεν στοχοποιούμε και δεν δαιμονοποιούμε τους γονείς σε καμία περίπτωση. Στοχοποιούμε τους πολιτικούς που προσπαθούν να χτίσουν  καριέρες στα νησιά μας αξιοποιώντας και καλλιεργώντας φόβους στις κοινωνίες, καλυπτόμενες κάτω από ανθρωπιστικό μανδύα.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 13:20

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΛΗΜΝΟΥ.

Μύρινα, 26 Μαρτίου 2019

Πραγματοποιήθηκαν στις 24 Μαρτίου 2019 οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων της Φωτογραφικής Ομάδας Λήμνου, δηλαδή του Διοικητικού Συμβουλίου, της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

 

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 31 μέλη της Φ.Ο.Λ. και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας η σύνθεση των Οργάνων έχει ως εξής:

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν και ανέλαβαν τις αρμοδιότητες οι ακόλουθοι:

Πρόεδρος: Δημήτρης Μπουλώτης
Αντιπρόεδρος: Κώστας Μανώλης
Γραμματέας: Μαρία Κουμιανού
Ταμίας: Παντελής Πραβλής
Μέλος: Παρασκευή Αλογάρα

Για την Καλλιτεχνική Επιτροπή εκλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά οι: Γιάννης Γκαλιούρης, Γιώργος Καραχάλιος, Γιώργος Κοντέλλης, Μαρία Κουμιανού και Παντελής Πραβλής.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά οι: Μαρία Κατσανεβάκη και Σοφία Πορρή.

 

Η Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου, από το ξεκίνημά της το 2013 μέχρι σήμερα, έχει ως στόχο τη διάδοση της φωτογραφικής τέχνης, την προβολή του έργου των μελών της αλλά και την προσέλκυση νέων μελών. Σ’ αυτά τα πλαίσια, καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενώσουν τις δυνάμεις και τις εμπνεύσεις τους μαζί μας, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής στη Φ.Ο.Λ. και να την αποστείλουν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να την παραδώσουν ιδιόχειρα σε κάποιο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Τέλος, η Φ.Ο.Λ. επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά το Παράρτημα Λήμνου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου – Λήμνου για την άμεση παραχώρηση του Γραφείου του για την διεξαγωγή των εκλογών.

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 08:48

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ: Καρπάσι

(μια σειρά που παρουσιάζεται αλφαβητικά κάθε Σάββατο.

Επόμενο χωριό: Κάσπακας)

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Το Καρπάσι σύμφωνα με την τοπική παράδοση βρισκόταν παλαιότερα στην πεδιάδα στην οποία σήμερα εκτείνεται το αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στη θέση Τροχαλόμανδρα, όπου έχουν βρεθεί χαλάσματα και ερείπια σπιτιών. Όμως, οι πειρατικές επιδρομές ανάγκασαν τους κατοίκους να μεταφερθούν στο χαμηλό ύψωμα Καρπάς στα ανατολικά του μεγάλου κάμπου της κεντρικής Λήμνου. Εδώ εγκαταστάθηκαν μετά το 1923 αρκετές οικογένειες προσφύγων κυρίως από την Μάδυτο και το Ρείς Ντερέ

Ο παπά-Αγγελής Μιχέλης σημειώνει ότι η περιφέρεια του χωριού αποτελούσε παλαιότερα κτήμα της μονής της Πάτμου.

 Για την προέλευση του τοπωνυμίου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Κατά μια εκδοχή η ονομασία του λόφου και στη συνέχεια του χωριού προήλθε από το τουρκικό «karabas: μαύρο κεφάλι», κατά μια δεύτερη από το «kalpak: καλπάκι, σκούφος ηγούμενου» ενώ μία τρίτη συνδέει το τοπωνύμιο με το φυτό «κάρπασον: είδος λιναριού ή μπαμπάκι», το οποίο αφθονούσε εκεί.

 Το 1854 ο ιερέας του χωριού, ονόματι Αθανάσιος, εξυπηρετούσε και τα χωριά Προπούλι και Κρηνίδα. Το 1856 οι 62 στρατεύσιμοι άνδρες του χωριού πλήρωσαν 1.984 γρόσια για να αποφύγουν τη στράτευση. Το 1874 καταγράφηκαν 60 οικογένειες χριστιανών.

Τον Ιούλιο του 1858 ο Conze πέρασε δυο φορές από το χωριό ψάχνοντας για αρχαία μνημεία. Τη μία ξεκουράστηκε στην πλατεία το μεσημέρι και τη δεύτερη διανυκτέρευσε στο καφενείο. Οι Καρπασινοί έστελναν έναν αντιπρόσωπο στην παλλημνιακή επαρχιακή συνέλευση.

 Το 1889 αναφέρεται ναός των Ταξιαρχών στο χωριό, για την επισκευή του οποίου έγινε έρανος στην Αλεξάνδρεια από τον Μαυρουδή Αναγνώστη. Το 1901 κτίστηκε νέος ναός, ο Άγιος Παχώμιος, με συνδρομή των κατοίκων και ομογενών. Είναι ρυθμού απλής βασιλικής και στον πεντάτοξο εξωνάρθηκα δεσπόζουν οι μονοκόμματοι πέτρινοι κίονες. Γιορτάζει στις 15 Μαίου και στις 8 Νοεμβρίου των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, επειδή το ο ναός είναι δισυπόστατος, το ένα κλίτος του είναι αφιερωμένο στη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

  Κοντά στην εκκλησία είναι το παλιό Δημοτικό Σχολείο, που δεν λειτουργεί σήμερα.

Το 1898 οι κάτοικοι ίδρυσαν τετρατάξιο σχολείο, στο οποίο φοιτούσαν 30 μαθητές. Δεν ήταν κοινοτικό και τη δαπάνη λειτουργίας είχαν αναλάβει ομογενείς από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ. Λίγα χρόνια αργότερα κτίστηκε και το διδακτήριο. Το 1919 ιδρύθηκε εξατάξιο δημοτικό σχολείο, μονοθέσιο, το οποίο λειτουργούσε μέχρι τελευταία. Στο σχολείο δίδαξαν μεταξύ άλλων οι: παπά-Αγγελής Μιχέλης (1911-15), Ισμήνη Αξή (1938-48), Ρήγας Γραγράς (1950-67), Προκόπιος Καλλονιάτης (1967-73) κ.ά.

Στα χρόνια του μεσοπολέμου το χωριό αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς. Από το 1918 αποτελούσε ξεχωριστή κοινότητα, στην οποία ως το 1940 ανήκε και η Κρηνίδα.

Τα ποτιστικά περιβόλια του χωριού τροφοδοτούσαν με λαχανικά όλη τη Λήμνο. Επίσης, οι εργατικοί κάτοικοί του καλλιεργούσαν σιτηράβαμβάκιαμπέλιαόσπριασουσάμι και ζωοτροφές.

Την περίοδο αυτή ο πληθυσμός του χωριού αυξήθηκε με γρήγορους ρυθμούς.

Το 1938 είχε 610 κάτοικους και 112 σπίτια. Στο σχολείο φοιτούσαν 100 μαθητές κι από το 1931 είχε αναβαθμιστεί σε διθέσιο. Μεταπολεμικά η εκτεταμένη μετανάστευση μείωσε τον πληθυσμό και το 2001 απογράφηκαν μόνον 168.

 Πέρσι το Καρπάσι αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα από τα αγριοκούνελα, τα οποία προξένησαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες και τα αμπέλια στον κάμπο της περιοχής καθώς και στο διπλανό χωριό Βάρος.

 Εκτός από την αγροτική οικονομία, στο χωριό λειτουργεί από χρόνια το οινοποιείο του Πέτρου Χατζηγεωργίου και η αλευροποιία Μαυρουδή Παναγιώτη.

 

Στο Καρπάσι λειτουργεί επίσης μια από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες του νησιού, η εταιρεία ΧΡΥΣΑΦΗΣ Μ Μ ΑΒΕΕ, που ασχολείται με όλο το φάσμα των υπηρεσιών που αφορούν γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, καθώς επίσης ζαχαροπλαστική. Ιδρύθηκε ως μια οικογενειακή επιχείρηση και ακολουθώντας τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, διανύει μια ανοδική πορεία στο χώρο της, συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση με την τεχνογνωσία και τον εκσυγχρονισμό. Διαθέτει υπερσύγχρονες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, και εφαρμόζει ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου για τα προϊόντα της, Διαθέτει δέκα πρατήρια σε διάφορα σημεία του νησιού, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες των κατοίκων και των τουριστών σε γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, αλλά και εκτός Λήμνου, παρέχοντας μια γκάμα από αρτοσκευάσματα, ψωμιά, αρτοποιήματα, σφολιατοειδή, είδη ζαχαροπλαστικής, είδη κέτερινγκ και γλυκά εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς.

 

Στο Καρπάσι υπάρχουν λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια και μερικά αρχοντικά κτισμένα από Έλληνες μετανάστες από την Αίγυπτο.

 

  • Θ. Μπελίτσου, Η Λήμνος και τα χωριά της, 1994.
  • Τουρπτσόγλου-Στεφανίδου Βασιλική, «Ταξιδιωτικά και γεωγραφικά κείμενα για τη νήσο Λήμνο (15ος-20ος αιώνας)», Θεσσαλονίκη 1986.
  • Cdrom Επαρχείου Λήμνου: "Λήμνος αγαπημένη".
  • "ΛΗΜΝΟΣ: Ιστορική & Πολιτιστική Κληρονομιά", εκδ. Γ. Κωνσταντέλλης, 2010.
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

«ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ» του ΜΟΛΙΕΡΟΥ

                                                ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

                                                            ΩΡΑ 20:30

Τον «Μισάνθρωπο», ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα του Μολιέρου, θα παρακολουθήσουμε το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 20:30 στο «Μαρούλα», σε ζωντανή μετάδοση από την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εθνικό Απευθείας».

Το έργο παρουσιάζεται στην εξαιρετική μετάφραση, εκ νέου επεξεργασμένη, της Χρύσας Προκοπάκη, ενώ τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Χουβαρδάς.

Ο Αλσέστ, μέλος της «καλής κοινωνίας», είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν. Μισεί, όμως, όλους τους άλλους, καθώς όσοι τον περιστοιχίζουν επιδίδονται ανελέητα στην κολακεία, στον κοινωνικό σχολιασμό και στις ίντριγκες, στην υποκρισία και στο ψεύδος. Όταν ο Αλσέστ δει με τα μάτια του πως, η αγαπημένη του, διάγει ακριβώς αυτή τη ζωή που ο ίδιος απεχθάνεται, επιλέγει την αναχώρηση και τη μοναξιά.

Ένας αθεράπευτα ειλικρινής ήρωας που απεχθάνεται την υποκρισία κερδίζει τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μας. Χάρη στη μαεστρία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου αναδεικνύεται σε σύμβολο που εκφράζει και δικές μας αγωνίες. Ο Αλσέστ μοιάζει να φέρει βιώματα του συγγραφέα για μια από σκηνής διαμαρτυρία. Εκεί συναντά τη δική μας φωνή.

Συντελεστές της παράστασης:

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Σκηνικά:  Εύα Μανιδάκη 

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη 

Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου

 

 

 

Μουσική: Κορνήλιος  Σελαμσής 

Φωτισμοί: Σίμος Σαρκετζής

Videodesign: Παντελής Μάκκας

Διανομή:
Μιχαήλ Μαρμαρινός

 Χρήστος Λούλης 

Δημήτρης Παπανικολάου

 Άλκηστις Πουλοπούλου

 Έλενα Τοπαλίδου

 ΈμιλυΚολιανδρή 

Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης

Λαέρτης Μαλκότσης 

Γιάννης Βογιατζής


Μουσικός συνεργάτης και μουσικός επί σκηνής: Γρηγόρης Ελευθερίου
Φωτογράφος παράστασης: Alex Kat

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

                               Προσπαθώντας να ενημερώσουμε όσο αντικειμενικοτερα και σφαιρικοτερα τους μαθητές της Γ Γυμνασίου για τους δρόμους και τις δυνατότητες που τους δίνονται στα επόμενα βήματα τους στη Β/θμιας Εκπαίδευση, επισκεφθήκαμε σήμερα το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο Μουδρου. Ο Δυευθυντης του ΓΕΛ Μουδρου, κ. Καραγιάννης και οι εκπαιδευτικοι και των δύο σχολειων ενημέρωσαν διεξοδικά τους μαθητές μας για το νέο σύστημα, τις δυνατότητες πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα πεδία και τις ειδικότητες, τα προγράμματα και τις δράσεις τους. Στη συνέχεια οι καθηγητές των ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ μας ξεναγησαν στα εξοπλισμένα εργαστήρια του σχολείου και μας εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν μαζί με τους μαθητές τους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα των μαθητών της Γ Γυμνασίου και δεσμευομαστε να είμαστε δίπλα τους στις επιλογές, αλλά και στις δυσκολίες τους

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Οι πρώτοι τρεις Λημνιοι/ες Υποψήφιοι για τις Περιφερειακές Εκλογές ανακοινώθηκαν απο το  Συνδυασμό "ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"  με επικεφαλής τον Πανεπιστημιακό  Κ. Μουτζούρης Φωτογραφία).

Βέβαια,   τη γνωστή Δημοσιογράφο Νατάσα Ταραράκη την είχε αναφέρει. ενδεικτικά,  σε ζωντανή Εκπομπή στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  ο κ. Μουτζούρης και επομένως  τώρα  γίνονται γνωστά άλλα δυο πρόσωπα και επεται συνέχεια. 

 Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης

Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Κώστας Ι.  Μουτζούρης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Από το γραφείο  τύπου του Ανεξάρτητου Αυτοδιοικητικού Συνδυασμού «Άλμα  Ανάπτυξης στο Β. Αιγαίο»  με υποψήφιο Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου τον  κο Κωνσταντίνο Ι. Μουτζούρη, ανακοινώνεται  η ένταξη στο ψηφοδέλτιο του τριών νέων και διακεκριμένων  υποψηφίων από τη Λήμνο.

Αναλυτικά τα βιογραφικά των υποψηφίων έχουν ως εξής :

 Ταραράκη Νατάσα, (43 ετών)

Μεγάλωσε στην Αθήνα οπού και σπούδασε λογιστική και δημόσιες σχέσεις ,ενώ τον τελευταίο χρόνο σπουδάζει Δημοσιογραφία . Εργάστηκε σε διοικητικές θέσεις Πολυεθνικών εταιριών.

Μαζί με τον με καταγωγή από την Λήμνο σύζυγό της, το 2012 μετακόμισε μόνιμα στο νησί εκπληρώνοντας το όνειρο της να ζήσει μια πιο ποιοτική ζωή στην αγαπημένη της Λήμνο. Εργάστηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου 3,5 χρόνια και παράλληλα σε ΜΜΕ διεισδύοντας έτσι στην τοπική κοινωνία, στις αγωνίες, στα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας.

Η αγάπη της για την Λήμνο, τους ανθρώπους της, τη νέα γενιά, έχουν κάνει σκοπό της ζωής της, την ανάδειξη και προβολή του νησιού, αλλά και την διεκδίκηση όλων όσων δικαιούται για ένα καλύτερο και αισιόδοξο μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους τους νησιώτες.

 

«Η αγάπη μου για την Λήμνο, οι κοινές αγωνίες, τα όνειρα και η διάθεση προσφοράς αποτέλεσαν τους λόγους για να λάβω την απόφαση να συμμετάσχω στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές. Η καθημερινή επαφή μου με όλους σας με έκαναν να αντιληφτώ ότι ο τόπος έχει δυνατότητες που παραμένουν ανεκμετάλλευτες, αλλά και ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου, που θέλουν να κάνουμε το «Άλμα ανάπτυξης». Με επικεφαλής τον Κώστα Μουτζουρη, έναν άνθρωπο που ξέρει να διοικεί, η Λήμνος θα έχει την θέση που δικαιούται και αξίζει ισότιμα στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου.»

 

Μάρκου Ζαφειρώ (44 ετών). 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στην Αυστραλία σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων με ειδίκευση στην οργάνωση και διοίκηση ξενοδοχειακών μονάδων στο Bankstown Tafe College στο Sydney,  όπου και ολοκλήρωσε την πρακτική της. Επέστρεψε στη Λήμνο, τον τόπο καταγωγής της μητέρας της και εργάστηκε σε ξενοδοχειακές μονάδες. Το 2000 ανέλαβε την οικογενειακή τους επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων στην παραλία Πλατύ την οποία μέχρι και σήμερα διαχειρίζεται.

Ενεργή ενασχόληση με τον τουρισμό εδώ και 18 χρόνια με δράσεις όπως συμμετοχή σε διεθνής εκθέσεις, συνεργασίες με τουριστικούς πράκτορες,  ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου από την θέση του ταμία και στην συνέχεια αντιπροέδρου, καθώς και μέλος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική εδώ και τέσσερα χρόνια.

 

"... Η αγάπη μου για την Λήμνο και η πεποίθηση μου ότι η τουριστική ανάπτυξη του νησιού μπορεί και πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας, με οδήγησαν στην απόφαση μου να συμμετέχω ως υποψήφια στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του κ. Μουτζούρη... "

 Βλάττας  -  Λαμπρινός  Άγγελος  (54 ετών)

Είναι  Δάσκαλος  και  υπηρετεί  ως   Διευθυντής  του  Δημοτικού  Σχολείου  Κοντοπουλίου.  Πρόεδρος  και  Αντιπρόσωπος  στην  Ανωτάτη  Συνομοσπονδία  Πολυτέκνων  Ελλάδας,  του  Συλλόγου  Πολυτέκνων  Λήμνου  και  Αγίου  Ευστρατίου,    Γραμματέας  του  Συλλόγου  Ερασιτεχνών  αλιέων  Βορειοανατολικής  Λήμνου  και  Εκπρόσωπος  του  Αγροτικού  Συνεταιρισμού  Κοντοπουλίου  στην  ομάδα  μελέτης  και  διαχείρισης  του  αγριοκούνελου  στην  Λήμνο.  Έχει  διατελέσει      Διευθυντής  στα  Δημοτικά  Σχολεία  Πανδρόσου  και  Αμπέλου  Σάμου,    Πρόεδρος  και  Αντιπρόσωπος  στην  Διδασκαλική Ομοσπονδία  Ελλάδος  του  Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Π.Ε.  Λήμνου  &  Αγίου  Ευστρατίου.  Υπήρξε  για  περισσότερα  από  17  χρόνια    Πρόεδρος  των  Συλλόγων  Γονέων  Γυμνασίου και  ΕΠΑΛ  Μούδρου.  Πρώην  Ταμίας  του  Παλλημνιακού    Σχολικού  Ταμείου,  Πρώην  Ταμίας    και  Αντιπρόσωπος  στην  ΕΑΣ  Λήμνου,  του   Αγροτικού  Συνεταιρισμού Κοντοπουλίου  καθώς    και  μέλος  των  Οργανωτικών  και  Συντονιστικών Επιτροπών  για  την  αντιμετώπιση  του  αγριοκούνελου,  Πρώην  Ταμίας  Α.Ο.    Ηφαιστίας  για  πάνω  από  15  χρόνια  μέλος  της  Τοπικής  Επιτροπής  της  ΕΠΣ  Λέσβου  και  Παρατηρητής  αγώνων  ποδοσφαίρου,   Πρώην  εκλεγμένος  Τοπικός  Σύμβουλος  Δημοτικού  Διαμερίσματος  Κοντοπουλίου.

Κώστας Ι. Μουτζούρης

Ανεξάρτητος Υποψήφιος  Περιφερειάρχης

Περιφέρειας

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 13:25

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ...

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ  ΔΙΑΚΟΠΗ  ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ  ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 

Αγαπητοί πελάτες

 

     Η ανάγκη εκτελέσεως συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος:

 Α.  ΚΕΡΟΣ  στις 29/03/2019 ημέρα  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από ώρα 08:00 π.μ. έως 14:00.

 

 Β.  ΒΙΓΛΑ – ΧΥΤΑ, στις 01/04/2019 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ από ώρα   08:00 π.μ. έως 14:00 .

 

Γ.   ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΦΑΓΕΙΑ, στις 02/04/2019 ημέρα ΤΡΙΤΗ από ώρα 08:00 π.μ. έως 11:00 π.μ.

 

Δ.ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ κ. ΜΑΡΚΑΚΗ,  ΠΑΡΑΚΤΙΟΣ ΟΤΕ, ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΑΓΓΑΡΙΩΝΩΝ - ΚΟΥΤΑΛΗΣ- ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ στις 02/04/2019 ημέρα ΤΡΙΤΗ από ώρα 11:00 π.μ. έως 14:00.

  Τα συνεργεία μας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε η εργασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και η επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος να γίνει ίσως και πριν από την προαναφερθείσα ώρα.

     Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή και σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να αποφύγετε κάθε επαφή με τους αγωγούς που πιθανόν θα βρίσκονται στο έδαφος κατά τη διάρκεια των εργασιών, γιατί αυτή η επαφή μπορεί να είναι επικίνδυνη.

      Για τους ίδιους λόγους ασφαλείας, επίσης, οι εσωτερικές σας εγκαταστάσεις θα θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση.

                                                                                    

                                                                                                 Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΡΟΣ: Τοπικά ΜΜΕ

28 Μαρτίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την αποχώρηση οφθαλμιάτρου κου Γλυνάτση Μικέ

 

Μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις από το ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, το νοσοκομείου του νησιού μας έγινε ακόμα φτωχότερο. Ο Δρ Γλυνάτσης Μικές στις αρχές Μαρτίου έχοντας ολοκληρώσει μια μακρά θητεία, ως υπέρμαχος της υγείας των πολιτών της Λήμνου, αναχώρησε για το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο κος Γλυνάτσης υπηρέτησε στο νοσοκομείο από το 2000. Εργαζόμενος στην Λήμνο ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή. Διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, ενώ για 18 χρόνια ήταν εκπρόσωπος του συλλόγου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Είναι ιδρυτικό μέλος της οφθαλμολογική Εταιρείας Θράκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Νήσων Βορείου Αιγαίου (ΟΕΘΑΜΒΑ). Επίσης επί σειρά ετών προκάλεσε το φαινόμενο του ιατρικού τουρισμού. Προσέλκυσε εκατοντάδες ασθενείς τόσο από την γειτονική Μυτιλήνη, αλλά και από την Σάμο και την Καβάλα, οι οποίοι επισκέπτονταν το νοσοκομείου Λήμνου προκειμένου να χειρουργηθούν.

Ευχόμαστε στον κο Γλυνάτση να συνεχίσει με το ίδιο πάθος να υπηρετεί την ιατρική επιστήμη από την νέα του θέση, ενώ παράλληλα ευχόμαστε η πολιτεία επιτέλους να σκύψει πάνω από τα προβλήματα του νοσοκομείου της Λήμνου, αναπληρώνοντας όσο το δυνατόν τις απώλειες.

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                         Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

     ΛΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ                                                        ΤΣΙΡΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 13:01

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ 4 ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ!

Η περίοδος του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Λήμνο , που θα έβγαζε τις 4 ισχυρότερες  ομάδες οι οποίες με αγώνες μεταξύ τους (PLAY OFF) θα διεκδικήσουν τον Τίτλο του Πρωταθλητή,  συμπληρώθηκε!

Οι Ομάδες   αυτές είναι με αλφαβητική σειρά: ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Σαρδων), ΗΡΑΚΛΗΣ  (Ατσικης) ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ (Κοντοπουλιου) και ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Αγ. Δημητρίου) και ξεκινούν τις μεταξύ τους συναντήσεις  από την Τετάρτη 3/4.  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 10