25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάιος 2018

Η διαπλάτυνση του δρόμου από τα  ΕΛΒΕΤΙΚΑ μέχρι το ΠΟΡΤΟ ΜΥΡΙΝΑ στον Αυλώνα, σε 1 χιλιόμετρο δρόμο δηλαδή, μπορεί να μην είναι ένα καλά σχεδιασμένο  έργο όμως   σίγουρα διευκολύνει την κίνηση  αυτοκίνητων και πεζών.

Το μειονέκτημα του είναι ότι η διαπλάτυνση αυτή δεν έγινε από τη μια πλευρά του δρόμου  αλλά έγινε αλλού από  την αριστερά  και αλλού από τη δεξιά πλευρά του Δρόμου,  σε εκείνα τα σημεία  δηλαδή  όπου υπήρχε χώρος…

Ξεκινώντας κανείς,  λοιπόν,  από τα ΕΛΒΕΤΙΚΑ προς τον  ΑΥΛΩΝΑ  θα πρέπει να βαδίζει στην αριστερή  πλευρά του  δρόμου όπου έγινε η  διαπλάτυνσης ενός μέτρου περίπου. Πιο πάνω όμως η διαπλάτυνση έγινε  από την απέναντι,  τη δεξιά,  πλευρά (φωτογραφία) ,  ενώ 200 μέτρα πιο ψηλά  πηγαίνει  πάλι  απο την αριστερή.

Πολύ φοβούμαι ότι η ξένοι τουρίστες, πελάτες του ΠΟΡΤΟ ΜΥΡΙΝΑ, για τους οποίους κυρίως έγινε η διαπλάτυνση,   θα απορούν,  μπορεί και να γελούν όταν θα κινούνται πότε στη δεξιά και πότε στην αριστερή πλευρά του δρόμου για να βρίσκονται εκτός του οδοστρώματος που κινούνται αυτοκίνητα.  Σίγουρα όμως θα είναι πιο ασφαλής από πριν όταν περπατούσαν στην  άκρη  δρόμου με τα αυτοκίνητα να περνούν επικίνδυνα διπλά τους.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Είναι απίστευτο το άπλωμα του Π. Μπούμπουρα και η εμπλοκή του  στις δραστηριότητες της Λήμνου… Είναι παρών  σε ό,τι κινείται… όμως αυτό που έμαθα και είναι επιβεβαιωμένο δείχνει έναν επιχειρηματία με ανοιχτές κεραίες  σε κάθε τομέα με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. 

Η  τελευταία του κίνηση, που και αυτή έχει το στοιχείο του εντυπωσιασμού,  είναι η αγορά από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λήμνου,  500 βάζων μελιού.

Η αγορά αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο σε συμβολικό επίπεδο όσο και πρακτικό, τώρα που ο Μελισσοκομικός ξεκίνησε με οργανωμένο τρόπο,  με νέα συσκευασία πιστοποιημένου μελιού.  Η Αγορά  αυτή του κ. Μπούμπουρα  δε είναι μιας  τεραστίας αξίας αφού με βάση την τιμή του βάζου το συνολικό ποσό πρέπει να πλησιάζει τις 4.000 €,  όμως είναι ενισχυτική της προσπάθειας των μελισσοκόμων να πουλήσουν το μέλι τους συσκευασμένο και πιστοποιημένο σε καλύτερες τιμές.

Αυτά τα 500 βάζα μέλι, φυσικά,  δεν τα αγόρασε ο Π. Μπούμπουρας για προσωπική κατανάλωση  αλλά για  δώρα στο εξωτερικό, αυτό  μπορώ να υποθέσω,   και μακάρι  για κάποια δειγματοδότηση  ώστε να μπει σε ράφια κάποιων καταστημάτων…

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Με ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός βρέθηκαν αντιμέτωποι οι ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος. Από τις αρχές του 2018, σε διάστημα μόλις 3ων μηνών, οι ερευνητές εντόπισαν 18 περιστατικά εκβρασμών θαλάσσιων χελωνών, από τις οποίες οι 16 εντοπίστηκαν νεκρές, ενώ μόνο 2 ήταν ζωντανές αλλά σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση.
Τα περιστατικά αυτά καταγράφηκαν στις ακτές του αν. Αιγαίου σε ακτίνα μόλις 10 ναυτικών μιλίων, μία θαλάσσια περιοχή την οποία παρακολουθούν καθημερινά οι ερευνητές του Ινστιτούτου. Πολυάριθμες άλλες αναφορές εκβρασμών έγιναν σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ο πραγματικός συνολικός αριθμός των νεκρών χελωνών είναι άγνωστος, δεδομένου ότι σε μία χώρα όπου η ακτογραμμή που ξεπερνάει τα 18.000 χλμ., η πλειονότητα των εκβρασμών γίνεται σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες ακτές με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εκβρασμοί να μη γίνονται ποτέ αντιληπτοί, ιδίως εκτός της τουριστικής περιόδου.

Μία από τις θαλάσσιες χελώνες που βρέθηκε ζωντανή, ήταν μπλεγμένη σε ένα πλαστικό τσουβάλι, στο οποίο είχε εγκλωβιστεί το ένα μπροστινό της πτερύγιο και ο λαιμός της, ενώ κομμάτια πλαστικού από το τσουβάλι είχαν εισχωρήσει μέσα στο στόμα και το φάρυγγά της. Η συγκεκριμένη χελώνα ήταν πολύ τυχερή, καθώς την εντόπισε εγκαίρως ένας ψαράς και έπειτα από λίγες ημέρες φροντίδας από τον κτηνίατρο του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, μπόρεσε και πάλι να ελευθερωθεί στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των νεκροψιών που διενεργήθηκαν στις χελώνες που εντοπίστηκαν νεκρές, στο σύνολο σχεδόν των περιστατικών καταγράφηκαν σημάδια ανθρώπινης επίδρασης (σημάδια από παλαιότερες προσκρούσεις με σκάφος, κομμάτια πλαστικού και αλιευτικών εργαλείων στο στομάχι και το γαστρεντερικό σύστημα, κ.α.).

Ωστόσο, ενώ η άμεση ανθρωπογενής επίδραση δεν προκάλεσε τον θάνατο των θαλάσσιων χελωνών, τo σίγουρο είναι ότι η πλαστική ρύπανση έχει σημαντικό και αυξανόμενο ρόλο στις θανατώσεις αυτών των χαρισματικών ζώων, που κατάφεραν να επιβιώσουν στις θάλασσές μας για χιλιάδες χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 18 περιστατικά εκβρασμού, 8 χελώνες ήταν του είδους Caretta caretta και 8 ήταν πράσινες χελώνες Chelonia mydas, ένα είδος θαλάσσιας χελώνας που συνήθως προτιμάει θερμότερα νερά. Και από τα δύο είδη οι χελώνες ήταν διαφόρων ηλικιών, μεγεθών και φύλων.
Οι πληθυσμοί αυτών των 2 ειδών θαλάσσιας χελώνας μειώνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς στην υπόλοιπη Μεσόγειο, ενώ οι ελληνικές θάλασσες ακόμα στηρίζουν σημαντικά οικοσυστήματα για αυτές, καθώς εδώ ζουν μεγάλο μέρος της ζωής τους, βρίσκουν τροφή και χώρο αναπαραγωγής.

Όπως αναφέρει ο κτηνίατρος του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, Dr Guido Pietroluongo «Αυτά τα ασυνήθιστα περιστατικά μαζικής θνησιμότητας στις ακτές του ανατολικού Αιγαίου, είναι σαν μία κραυγή αγωνίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας που ζητάει τη βοήθειά μας».

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Αυτόν τον κόσμο τον φτηνό ,που μας πλάθει και μας καταπίνει, αυτόν που μας χαρίζει τη ζωή και μας την κάνει σκόνη , όταν αυτός θελήσει ,αυτόν τον κόσμο αποχαιρέτησε σήμερα με περισσή αξιοπρέπεια και ήθος ο γνωστός σε όλη τη Λήμνο Αριστοφάνης  Κουλερής. Ο ευθυτενής κι αγέρωχος Πεδινιώτης ΔΑΣΚΑΛΟΣ μας εγκατέλειψε. Ναι ο δάσκαλος που υπηρέτησε τα κεφαλαία μια ζωή.Ο δάσκαλος των ΑΞΙΩΝ των γνώσεων, της προσφοράς και των αγώνων ,ο ανιδιοτελής εργάτης του Πεδινού και της Λήμνου όλης, ο τέλειος σύζυγος, πατέρας, παππούς, με αξιόλογο συγγραφικό έργο ,φέτος δε θα σύρει τον χορό στο πανηγύρι του χωριού του. Το μαντήλι του το έκλεψε ο χάρος...
Καλό σου ταξίδι κουμπάρε (κείμενο: Βαρβάρας Βαγιάκου Βλαχοπούλου)

Ο Αριστοφάνης Κουλερής ήταν 85 ετών, το χειμώνα ζούσε στην Αθήνα, ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Πεδινιωτών Αθήνας, συμμετείχε ενεργά στα ζητήματα της Λήμνου και του Χωριού του. Εκτός από άλλα δημοσιεύματα, αρκετά στην εφημερίδας μας ΛΗΜΝΟΣ, έχει συγγράψει και  βιβλία.

 Η κηδεία του θα γίνει στη Λήμνο, στο Πεδινό, το Σάββατο 2/6/18 11.30

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Το Κάπνισμαμια  αρρωστημένηαπόλαυση 

      31ΜαΐουΠαγκόσμιαημέρακατάτουΚαπνίσματος 2018

Θεόδωρος  Ι. Μπαβέας

Έχει  ήδη  αρχίσει μεγάλη  προσπάθεια και   από  τη πολιτεία κατά  του  καπνίσματος  , εν τούτοις και αυτή η  αντικαπνιστική προσπάθεια, παρά  τα σκληρά  μηνύματα στα  πακέτα   των τσιγάρων  δυστυχώς δεν  συγκινούν , ούτε   φοβίζουν  τους χρήστες ,ενώ πολλά άτομα ακόμη είναι   αμετανόητα   Για  αυτό  το λόγο  η πολιτεία για να  επιτύχει  και   να προφυλάξει  τους  πολίτες αυτούς από  αυτή  τη  βλαβερή συνήθεια …. άκουσον  άκουσον  τους τιμωρεί  με πρόστιμο  για να τους προστατεύσει  την υγεία  τους  …Πάντως  είναι  γνωστό ότι  ο  χρήστης , ο  καπνιστής , για   να  απεξαρτηθεί  πρέπει  ο  ίδιος  να  το πιστεύει ,να το  θέλει ….με  το  ζόρι   δεν  γίνεται .Για να  καπνίσει κάποιος  ή κάποια δεν χρειάζεται προσπάθεια ή καμιά ψυχολογική ή ιδιαίτερη κοινωνική προτροπή  ,επομένως ένα  ισορροπημένο ψυχικά  άτομο ,μπορεί εύκολα να  γίνει  δέσμιος και  εξαρτημένος   από  το κάπνισμα Πάντως κοινωνικοί  και  περιβαλλοντικοί παράγοντες καθορίζουν αν κάποιος αρχίσει το κάπνισμα , οικογενειακοί, με τους γονείς  ,τα αδέλφια ,τις συναναστροφές  τις  παρέες τους φίλους καθώς και οι προτροπές  της νιότης  οδηγούν στη μιμητική σχέση με την παρέα, για αυτό ….. το  σπουδαίο  κατόρθωμα εις τη προ την εφηβεία περίοδο της νεολαίας μας

Φωτεινό ,άλλα παράλληλα και λυπηρό παράδειγμα είμαι  εγώο  ίδιος ,Άρχισα  πολύ   ερασιτεχνικά  να  καπνίζω όταν πήγαινα   φροντιστήριο για  το πανεπιστήμιο,και τότε τα περισσότερα  παιδιά κάπνιζαν γιατί πίστευαν ότι  το  τσιγάρο  σε  κάνει   πιο άνδρα ,πιο ανεξάρτητο  ……έτσι .ώστε  κάποιος  συμμαθητής  μου στο  φροντιστήριο……με  πακέτο τσιγάρα τότε !!!μου  προσέφερε  και  σε μένα τσιγάρο .Έτσι  άπλα άρχισα..χωρίς να  καταλάβω σε  τη  δρόμο έμπαινα …….με  μύριζε  ο  πατέρας  μου  ….  και με   μάλωνε  η  μητέρα  μου !!και  εγώ έλεγα  ψέματα ….έτσι  άρχισε  ο  δικός  μου Γολγοθάς   …και  τώρα  μετά  από τα τεράστια προβλήματα υγείας  συμβατά  με  το  κάπνισμα σήμερα  στη  μεγάλη ηλικία  που  είμαι  , θεωρώ  σπουδαία  επιτυχία  στη  ζωή  μου  ότι  έκοψα  το  τσιγαράκι  εγώ. ο  γιατρός,ο οποίος εκνευριζόμουνα  όταν  μου  έλεγαν  καπνίζεις γιατρέ ?ενώ γνώριζα τι προκαλεί  και το αντιμετώπιζα  με   επιπολαιότητα …. στη περίοδο  της  εξάρτησης ,ενώ  πήγα  στην Αγγλία και  μου  επέβαλαν οι γιατροί  να  κόψω  το  τσιγάρο ,και εγώ   έτσι  άρρωστα, σε  ψυχικό πανικό ,απεφάσισα  να  μην  αγοράζω  πακέτο τσιγάρα και  …σαν  ζητιάνος έπαιρνα από φίλους  συνεργάτες και γνωστούς ……. ώστε  να  πάθω φαρυγγίτιδα

Επίσης… δεν είχα  συνειδητοποιήσει ότι  θα  έκανα   εγχείρηση καρδιάς  αφού για μένα  ο καπνός  ήταν σημαντικός  επιβαρυντικός   παράγων  στην  υγεία μου μαζί  με  τη κληρονομικότητα και  τη καθιστική   ζωή..που  έκανα .Όλα  τα γνώριζα άλλα  δεν  τα  έβλεπα   τυφλωμένος, ενώ  και σήμερα  αδυνατώ να τα περιγράψω , το  πάθος οι σπουδές  , η επαγγελματική   αποκατάσταση , η  ψυχική  αστάθεια, το  άγχος ,και η  αδυναμία αυτοεκτίμησης  να  παραδειγματιστώ …από  το  πατέρα  μου ο  οποίος  ουδέποτε  κάπνισε ,εγώ έπαιζα με  την καταστροφή  της  υγείας  μου ,χωρίς να κάνω προσωπική επανάσταση αλλά μόνο  τα 3 χειρουργεία  με  συγκλόνιζαν ξαναγεννήθηκε ο εαυτός  μου η  προσωπικότητα  μου ……και τώρα  φάρμακα  ,άσκηση  δίαιτα…. Αυτό, είναι το  άρρωστο, το παθολογικό, το εγκληματικό και το πάθος μιας επικίνδυνης και αρρωστημένης απόλαυσης εξάρτησης,  αφού βγήκα από  το Νοσοκομείο στην  Αγγλία για  λίγο,απέναντι σε  καφετέρια  μόνο  να καπνίσω,,  δυο  μέρες ,πριν  την εγχείρηση  καρδιάς   το 1988 ενώ τότε μέσα  στο  αεροπλάνο πηγαίνοντας κάπνιζα  δυο   δυο τα  τσιγάρα    στο  ταξίδι που  δεν  γνώριζα  εάν  είχε γυρισμό…..Η Παναγία Μυρτιδιωτισσα ο  Άγιος  Ραφαήλ η  πιστη  μου οι γιατροί η οικογένεια μου και η γυναίκα μου Παυλίνα   πραγματικός προστάτης   μοναδικές ελπίδες  για    να  κερδίσω   τη  μάχη Σε  αυτές  τις   δύσκολες καταστάσεις    είσαι  μόνος  εσύ ,  ο  θεός , και  το  άπειρον  Είναι  τραγικό γιατί ο εξαρτημένος  είναι πολύ  άρρωστος  και  πολλές φόρες  αμετανόητος, και  μόνο με την θέληση, την αυτοκριτική ,  τη πειθαρχία και  τώρα  με την αγωγή υγείας μπορεί να  θεραπευτεί  Αυτή  είναι  η τραγικότητα ενός γιατρού  ο οποίος έκοψε  το  τσιγάρο αλλά έκανε εγχείρηση καρδιάς, έπαθε  χρονιά  αποφρακτική  πνευμονοπάθεια ,και  άλλαξε  στάση  και  συμπεριφορά  για  τη προστασία  της  Υγείας του Τέλος η εξάρτηση είναι δυνατή διότι έχω  δει και  συνάδελφο  γιατρό  μετά  την  εγχείρηση να καπνίζει …….Το κάπνισμα έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι αποτελεί ,μια φαρμακολογική διαφορετική συνήθεια και  εξάρτηση  από  τις  άλλες, η οποία  όμως  είναι  πολύ σκληρή με  πολλές  παρενέργειες  και με  άμεσεςκαιμακροχρόνιεςσοβαρέςβλάβεςστηνυγεία , γιατί αποτελεί σημαντικό και πρωτεύοντα αιτιολογικό παράγοντα για τα καρδιαγγειακάνοσήματα ,τονκαρκίνοτουπνεύμονά ,καιτηςχρόνιαςαποφρακτικής  πνευμονοπάθειας ,ενώ έχει  βλαπτική επίδραση στη  στυτική ικανότητα του  άνδρα και στο κύημα  κατά την διάρκεια  της εγκυμοσύνης

Όλες  οι  ουσίες  και  τα  αέρια  τα  οποία παράγονται κατά  την καύση του  τσιγάρου εδώ και  πολλά  χρόνια αποτελούν  για  τηνιατρική  σοβαρούς  βλαπτικούς  παράγοντεςγια  την  υγεία  των  πολιτών Το τσιγάρο και ο καπνός με τη  νικοτίνη είναι ουσία πολύ διαδεδομένη χρησιμοποιείται  πολύ  εύκολα αλλά έχει  αποδειχθεί  επιστημονικά  ,ότι προκαλεί  εξάρτηση και  σοβαρές  βλάβες  στην ατομική ,αλλά  και στην δημόσια  υγεία με το γνωστό και επιστημονικά  μελετημένο  παθητικό  κάπνισμα, Μέσα στο  σπίτι  για τα  παιδιά  από  τους  γονείς  ,η  από  καπνιστές σε  χώρους συγκεντρώσεις  Επομένως  εκτός  από  την  μελέτη  του  καπνίσματος και  την αξία  της  διακοπής  του ,γίνεται  εκστρατεία  και  για  την προστασία  των  ατόμων  από  το παθητικό  κάπνισμα  το  οποίο είναι  επίσης επικίνδυνο για  την δημόσια   υγεία

Πολλοί  παράγοντες συμβάλουν  στην καπνιστική  συνήθεια των ατόμων,  επομένως λόγοι  κοινωνικοί  και η αλλαγή συμπεριφορών, ανεργία , φτώχεια  να συμβάλουν σήμερα έτσι  ώστε  όλο και περισσότεροι νέοι  και γυναίκες να καπνίζουν και  μάλιστα  σε  πολύ  νεαρά ηλικία  Μετά ακολουθούν οι  φαρμακολογικοί  παράγοντες για τους  καπνιστές ,οι οποίοι  οδηγούν στην Εξάρτηση ,και  αν κάποιος συνεχίσει  το κάπνισμα στη ενηλικίωση  και την μετέπειτα  ζωή  του ,τότε  να οδηγείται στην πολύ  σκληρή εξάρτηση του  καπνού, από  τη  νικοτίνη ΄΄την οποία έζησα  και εγώ αγνοώντας  ακόμα  και  τα προβλήματα  της  υγείας  μου,

Μάιος  2018

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018 12:53

ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μύρινα, 30 Μαΐου 2018

                 Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σήμερα 30 Μαΐου 2018, μεταξύ του Επάρχου Λήμνου κ. Ευάγγελου Γιαρμαδούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Αδαμίδη με διαμορφωτές γνώμης, δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από την Ρουμανία που φιλοξενούνται στη Λήμνο.

                 Η δράση αυτή, η οποία και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι πολύ σημαντική για την τουριστική προβολή και προώθηση της Λήμνου στην αναδυόμενη αγορά της Ρουμανίας.

                 Αποτελεί δε τη μεγαλύτερη αποστολή διαμορφωτών γνώμης που έχει οργανώσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με γραφείο του Ε.Ο.Τ. εξωτερικού και τη συνεργασία τοπικών φορέων, ενώ το μίγμα διαμορφωτές γνώμης, δημοσιογράφοι από μεγάλα μέσα ενημέρωσης και η παρουσία των σημαντικότερων τουριστικών πρακτορείων της Ρουμανίας εγγυάται την καλή απόδοση του εγχειρήματος.

                 Τέλος, σημαντική είναι και η συμβολή της ΑΜΚΕ-Λήμνος Τουριστική, της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου και του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου στην εν λόγω δράση.

 

 

                                                                           Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Οι Κάδοι Απορριμμάτων καλό είναι να βρίσκονται όχι σε σημεία βιτρίνες της  Μύρινας αλλά κάπου πιο  απόμερα, με δεδομένο ότι δεν αποτελούν μια ωραία εικόνα και το καλοκαίρι,  μερικές φόρες,  μυρίζουν άσχημα..

Επομένως οι Κάδοι,   που στη φωτογραφία είναι 3 αλλά τώρα έχει προστεθεί και τέταρτος θα πρέπει να φύγουν από την είσοδο της Πόλης, εκεί στην αρχή του παρκινγκ της Γέφυρας (φωτογραφία)  και να πάνε σε ένα πιο εσωτερικό χώρο… ακόμη  και να ενοποιηθούν με τους άλλους οι οποίοι υπάρχουν  30-40  μ. πιο μέσα , στο Παρκινγκ.   

Ο Δήμος ας δει την περίπτωση αυτή…  Μου το έχουν βάλει κάποιοι ακροατές του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ και συμφωνώντας το μεταφέρω εγγράφως!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 

«ΔΟΜΝΑ ΘΑ ΜΕ ΛΕΤΕ»

«Αν αυτά τα παιδιά, αργότερα, διδάξουν αυτά που έχουν μάθει, στα δικά τους παιδιά και τα εγγόνια, νομίζω πως η παράδοσή μας και τα έθιμά μας θα κρατήσουν πολλά χρόνια. Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα της αποψινής βραδιάς», έλεγε η Δόμνα Σαμίου στο Ηρώδειο πριν από μερικά χρόνια έχοντας παρουσιάσει την εξαιρετική δουλειά της με τα παιδιά. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου που επέλεξε να της αφιερώσει την φετινή παιδική του παράσταση.

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Δόμνα Σαμίου, σπουδαία ερμηνεύτρια, δασκάλα και ερευνήτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.  Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, έμαθαν για τη ζωή της,  το έργο της, για τις καταγραφές της. Το αποτέλεσμα των κόπων τους, παρουσίασαν την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στο κινηματοθέατρο Μαρούλα, στη μοναδική παράσταση «Δόμνα θα με λέτε». Μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, δοσμένη από τα παιδιά με εξαιρετικό τρόπο. Η παράσταση πλαισιώθηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ενώ μια μικρή έκθεση φωτογραφιών στο φουαγιέ του θεάτρου συμπλήρωσε το αφιέρωμα στη Δόμνα.

Το ΛτΕ Λήμνου εκφράζει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους και στα παιδιά για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισαν. Ευχαριστούμε τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου που στηρίζει πάντα τις εκδηλώσεις μας και τον Πρόεδρό του κ. Νίκο Μαρινάκη που μας τίμησε με την παρουσία του. Ευχαριστούμε επίσης τον «Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δόμνα Σαμίου» για τις πληροφορίες και το υλικό που ευγενικά μας παραχώρησε.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

http://limnosnea.com/index.php/component/k2/item/2885-aloga-kai-anthropoi

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 12:43

ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ...

Στις χθεσινές 20/5/18  ιπποδρομίες στο ΠΑΛΛΗΜΝΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ η φωτογράφηση των αγώνων ήταν δύσκολη γιατι η ταχύτητα των αλόγων φθανει κάπου στα 60 χιλιομ. την ώρα και ο χώρος δεν προσφέρεται…

Αντίθετα ήταν ευκολότερη η φωτογράφηση την ώρα της επιστροφής στην αφετηρία… 

Η φωτογραφία αυτή   μέσα στα αθέριστα ακόμη στάρια έχει ένα άλλο μήνυμα, αυτό της συμβολής των ζωών στην επιβίωση του Ανθρώπου…. και είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη η συνεισφορά των ζωών για την εξέλιξη της ανθρωπότητας…

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 8