23 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δεκέμβριος 2018
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 13:49

ΑΦΟΙ ΣΤΑΦΥΛΗ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

Λίγα παιδιά ήρθαν να μας  τα πουνε  σήμερα …  Ανάμεσα τους και ο Κωνσταντίνος και  ο Γιώργος : Αρχιμηνιά και αρχή χρονιά κτλ, κτλ,  μπροστά στο μικρόφωνο του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ για να μεταδίδονται παντού.  

Για να αποθηκεύσω τη φωτογραφία  έγραψα: Αφοί Σταφύλη , αν για μένα πιο αναγνωρίσιμο θα ήταν να έγραφα: τα εγγόνια του Γιώργου (Καριακλή) και της Σούλας…

ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ,   ΕΠΙΣΗΜΩΣ - ΣΑΝ SITE,   ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ !

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 10:06

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ 7η ΧΡΟΝΙΑ !!!

   Το  Δένδρο  της  Αγάπης   του  Ε.Ε.ΣΛήμνου

                        στηνΑγορά   της  Μύρινας

 ΓΡΑΦΕΙ Ο Θ. ΜΠΑΒΕΑΣ

Για  εβδόμη  συνεχή   χρονιά έγινε  και  εφέτος στις  22/12/18 από  τις Εθελόντριες τού Ε Ε Σ  το Δένδρο  της  Αγάπης  στην Αγορά  της  Μύρινας  σε   συνεργασία  με  το  Δήμο  Λήμνου  Με την  εκδήλωση  αυτή  συγκεντρώνουμε κάθε χρόνο κυρίως  γάλατα  ζυμαρικά  και  τρόφιμα  μακράς  διαρκείας  για  το  κοινωνικό  μας  παντοπωλείο  Η  προσφορά  του κόσμου είναι εντυπωσιακή  και  παράλληλα  συγκινητική Μικροί  και μεγάλοι  δημιουργούν με  την εθελοντική  τους  προσφορά  αυτό   σημαντικό φιλανθρωπικό  έργο για αυτούς που έχουν ανάγκη

Η  Διοίκηση ,οι  εθελοντές  και  οι  εθελόντριες του Ε.Ε.Σ. Λήμνου   ευχαριστούμε δημόσια όλους τους ανώνυμους συμπολίτες μας μικρούς και μεγάλους που  μας συμπαρίστανται  στο  έργο  μας Ευχαριστούμε  επίσης το Δήμαρχο Λήμνου κ. Μαρινακη το Δημοτικό  συμβούλιο και  τους  υπάλληλους  του Δήμου για  τη  βοήθεια  τους

Επίσης είναι διακριτή η προσφορά ορισμένων επωνύμων συμπολιτών  μας τους  οποίους ευχαριστούμε που πρόσφεραν τρόφιμα γάλατα  ζυμαρικά  όπως  ο Δήμος  Λήμνου, η Παιδίατρος κ Φαρμάκη Η κ. Ιωάννα Διαματαρη  το  Διαγνωστικό  κέντρο Λήμνου ο  σύλλογος  φίλων  της Α.Ε.Κ και το ζεύγος Α,Παπαμαλη -Ε Ρούφου Τέλος είμαστε υποχρεωμένοι  να  ευχαριστήσουμε  την Δημοτική  χορωδία  του Δήμου Λήμνου τον υπεύθυνο Δ, Μαυρακη και  τους  χορωδούς ,οι  οποίοι   κάθε  χρόνο  με  τα  τραγούδια τους λαμπρύνουν την εκδήλωση  και  δημιουργούν εορταστικό  κλίμα

Αγαπητοί  μας  συμπολίτες το  Δένδρο της Αγάπης  γίνεται  με  την  εθελοντική  σας  προσφορά και  δίνεται πάλι  στους  συμπολίτες  μας οι  οποίοι έχουν ανάγκη ….. είναι  από  τον άνθρωπο …. και  είναι  για  τον άνθρωπο και  παραλαμβάνουν τα  αγαθά αυτά οι  συμπολίτες  μας   από το  κοινωνικό μας  παντοπωλείο στο  Νοσοκομείο  Λήμνου   κάθε  Τρίτη  και Πέμπτη 10-12 π.μ  

 Χρονιά  πολλά  Καλή  χρονιά  με  ΥΓΕΙΑ !!!

        Δεκέμβριος 2018                                

                                           Από το γραφείο  τύπου

             

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Ήταν λάθος,  δήλωσε ευθέως ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός,   η   παράλειψη του Αγίου Ευστρατίου από τη Λίστα των  Νησιών εκείνων  στα οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μεταφορικό ισοδύναμο  και στα Καύσιμα.

Να πως έχει το θέμα συμφώνα   με την ανακοίνωση της Δήμαρχου του  Νησιού:  

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία της Δήμαρχου Άγιου Ευστρατίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κο Ν. Σαντορινιό, ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο πως το νησί του Άγιου Ευστρατίου, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2019, θα συμπεριλήφθη στη λίστα των μικρών νησιών για το μεταφορικό ισοδύναμο που αφορούν τα καύσιμα. ''Πρόκειται για λάθος το όποιο θα διορθωθεί άμεσα'', ήταν τα λόγια του Υφυπουργού.

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 19:50

Μικρη η Συναυλια, μεγαλος ο σκοπος !

Εκεί στον Πλάτανο της Αγοράς,  σήμερα 29/12, η μικρή Συναυλία, που απ ότι μπορώ να καταλάβω οργάνωσε ο Δημ Μαυράκης, είχε ένα φιλανθρωπικό σκοπό.

Η  φωτογραφία της Νίτσας Δώρα είναι αποκαλυπτική:   Με τους μικρούς και μεγάλους μουσικούς και τα κορίτσια στα φωνητικά  και σε πρώτο πλάνο ένα κουτί συγκέντρωσης χρημάτων για να βοηθηθεί οικονομικά  ο Συμπατριώτης μας   Χρήστος,  ο οποίος  μετά  από  ένα   δύσκολο τροχαίο ατύχημα είναι στη φάση της φυσιοθεραπείας και της αποκατάστασης.  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 17:54

ΑΠΛΑ, ΟΜΑΔΑ(ΡΑ) !!!

Πολύ ήρεμη, πολύ σίγουρη, πολύ ποιοτική,  η ομάδα της Λήμνου.  Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ αντιμετώπισε  το ΡΕΘΥΜΝΟ,  μια ομάδα που έπαιζε τα ρέστα της  και    που στο Γήπεδο της δεν θα ήταν  αποδεκτή άλλη μια ήττα   και μάλιστα από μια Ομάδα πρωτοεμφανιζόμενη.  Όμως η διαφορά ποιότητας  ήταν μεγάλη.

Μην κρίνετε  από το τελικό σκορ. Το παιχνίδι ήταν,   σε όλη  τη διάρκεια   του,  ελεγχόμενο!  

Ο  ΉΦΑΙΣΤΟΣ  έκανε μια μεστή εμφάνιση.  Απέφυγε να απαντά στο εκνευρισμένο παιχνίδι των παιχτών του  ΡΕΘΥΜΝΟΥ.   Δεν κατέφυγε,  ακόμη και όταν δεν ανέβαζε το σκορ,  σε βιαστικά,   αυθόρμητα και "ηρωικά"   σουτ.  Αντίθετα,  έπαιρνε σκορ με φάουλ, έπαιρνε σκορ με πάσες  μέσα στη ρακέτα  και τα τρίποντα ήταν,  και αυτά,  στην ώρα που έπρεπε εκτελεσμένα. 

Στην Άμυνα είχε  μέθοδο και συνεργασίες. Έκλεινε όταν έπρεπε και  τα ριμπάουντ φαίνεται  πως ήταν  ο κύριος αμυντικός στόχος!  

Με όλα τα παραπάνω  μην ψάχνετε  για τον Διακριθέντα…  Ήταν όλοι αφού έδωσαν ο καθένας στο έπακρο αυτό που  του είχε ανατεθεί και  του αναλογούσε!  

Πάντως,  αν  κάποιον πρέπει να ξεχωρίσουμε αυτός είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο Προπονητής.  Αυτή η πληρότητα της ομάδας μόνο απο τον προπονητή βγαίνει.  Οπως και η η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη,  που σε όλο το παιχνίδι έδειξαν οι παίχτες του.

Τωρα, για επιμέρους κριτική και συμπεράσματα θα πρέπει κάποιος να είναι ειδικός και με τη στατιστική του αγώνα στα χέρια.

Πριν από το τέλος του Α΄ Γύρου,  αποχαιρετούμε την αγωνία του υποβιβασμού και χαιρόμαστε και χειροκροτούμε μια  ΟΜΑΔΑ,  που παίζει καλό ΜΠΑΣΚΕΤ…   ΚΑΙ  ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Στη Λήμνο βρίσκεται για 3η φόρα τους τελευταίους 2 μήνες ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου,  Κώστας Μουτζούρης.  Σ' αυτή την 3η  παρουσία του  εδώ μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε στο  ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  (φωτογραφία) μια σύντομη συνομιλία για την Υποψηφιότητα του.

Ο κ. Μουτζούρης, Μυτιληνιός στην Καταγωγή,  είναι σήμερα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής και πρώην  Πρύτανης  και καθηγητής του Εθν. Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παλιότερα ήταν υποψήφιος Βουλευτής της Ν. Δ. στο  Νομό,   ενώ σήμερα κατεβαίνει ως Ανεξάρτητος Υποψήφιος της Περιφέρειας.

Τα θέματα  στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Μουτζούρης ήταν κυρίως έργα λιμενικά, και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού ο ίδιος ως καθηγητής του Πολυτεχνείου έχει την ειδικότητα του Λιμενολόγου.  Άλλα θέματα,  που του θέσαμε ήταν αναπτυξιακού χαρακτήρα, φράγματα, Τουρισμός κλπ. Ειδικά για τον  τελευταίο  ο Κ. Μουτζούρης τόνισε ότι θα πρέπει για τον Τουρισμό,   οι δράσεις της Περιφέρειας και η συμμετοχή σε Εκθέσεις να είναι πιο στοχευμένες.

Τέλος, όπως μας είπε, στη  Λήμνο οι 5 Υποψήφιοι του Συνδυασμού του  είναι  έτοιμοι και μένει μια θέση ακόμη που μένει "επιμελώς"  ανοιχτή…

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 13:01

ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 40 € !

Ενώ σε λίγη ώρα  (στις 15.45 - Σαβ. 29/12/18 - ΕΡΤ2)  ξεκινά ο Αγώνας του ΗΦΑΙΣΤΟΥ με το ΡΕΘΥΜΝΟ, στην Κρήτη,  στη  Μύρινα σχηματίζονται  ουρές για την αγορά εισιτήριου για τους επόμενους εντός της Λήμνου αγώνες του ΗΦΑΙΣΤΟΥ .

Το εισιτήριο είναι πακέτο  και για τους  3 επερχόμενους,  εντός έδρας,   αγώνες.

 Στο site του ΗΦΑΙΣΤΟΥ αναφέρεται, χαρακτηριστικά:

 Συγκεκριμένα, η οικονομική προσφορά περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις για την 13η αγωνιστική (12/1, 15:30 με το Λαύριο, για την 14η αγωνιστική (21/1, 15:30) με τον Παναθηναϊκό και για την 16η αγωνιστική (3/2, 15:30) με τον Ολυμπιακό.

Οι τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων είναι: 10€ για τον αγώνα με το Λαύριο (12/1) και 20€ για τις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό (21/1) και Ολυμπιακό (3/2), ενώ η τιμή της οικονομικής προσφοράς διαμορφώνεται στην προνομιακή τιμή των €40!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διάθεση του πακέτου εισιτηρίων για τους τρεις αγώνες γίνεται ΜΟΝΟ από τα συνεργαζόμενα καταστήματα και ισχύει για το διάστημα από τις 29/12 έως και τις 08/01. Από τις 09/01 θα ξεκινήσει η διάθεση των μεμονωμένων εισιτηρίων.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΡΟΗ (ΟΥΡΑ)   10, 15, ΚΑΙ 20 ΑΤΟΜΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)  ΜΕΡΙΜΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΑΣ 40 €  ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 12:06

Η Λήμνος και οι πειρατές

Η Λήμνος και οι πειρατές

 ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Τα περισσότερα χωριά της Λήμνου είναι χτισμένα μακριά από τη θάλασσα, στο εσωτερικό του νησιού, συνήθως σε κάποιο ψηλό μέρος από όπου μπορούν να βλέπουν προς το πέλαγος και το επίνειο τους, το μικρό τους λιμανάκι.

Υπάρχουν βέβαια και παραθαλάσσια χωριά, όπως λ.χ. ο γραφικός Μούδρος και η Νέα Κούταλη, τα πιο πολλά όμως είναι μακριά από τη θάλασσα.

 Ο λόγος είναι ότι η Λήμνος απειλήθηκε πολλές φορές από την πειρατεία και κυρίως τους Σαρακηνούς (9ος αι.). Κτίστηκαν, λοιπόν, τα χωριά μακριά απ’ τη θάλασσα για να προστατευτούν από τις πειρατικές επιδρομές.

 Σήμερα βέβαια τα χωριά αυτά δεν κινδυνεύουν από πειρατές. Αντίθετα, περιμένουν να τα επισκεφτούν οι παραθεριστές και οι τουρίστες, γιατί έχουν δύο μεγάλα πλεονεκτήματα:.

Πρώτο, στο υψόμετρο που είναι χτισμένα (200-400 μέτρα) το κλίμα είναι πολύ υγιεινό, χωρίς υγρασία, και το καλοκαίρι φυσά πάντα ένα δροσερό αεράκι. Και τα μικρά οικογενειακά ταβερνάκια τους στην πλατεία έχουν τα τραπεζάκια στη σκιά κάτω από τη μουριά ή την κληματαριά.

Και δεύτερο, γιατί έχουν εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα. Μάλιστα, όσα είναι χτισμένα στη δυτική πλευρά του νησιού (Πλατύ, Κάσπακας κ.ά.) έχουν ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα στο βάθος του πέλαγους, με τον κατακόκκινο ήλιο να δύει στον Άθω του Αγίου Όρους.

 Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν κτιστεί σε κάπως ψηλότερο μέρος, για να βλέπει το μπαλκόνι τους προς το γαλάζιο Αιγαίο.

Εκεί όπου απολαμβάνεις το κρασάκι ή το καφεδάκι σου με πανοραμική θέα.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Στην εφημερίδα τα Νέα της Λέσβου 28/12/2018 έχει ανακοίνωση για 24 θέσεις εργασίας σε Νοσοκομεία της Λέσβου και μεταξύ αυτών δύο (2) θέσεις για το νοσοκομείο της Λήμνου.

Απο το Νοσοκομειο μας δεν υπαρχει καμια σχετικη ανακοινωση. Θα έχουμε πάλι τα ίδια με τους γνωστούς και φίλους;

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Το αμυντικό δόγμα   ότι,  εκτός από την στρατιωτική παρουσία,   χρειάζεται και  πολιτική πρακτικη ενάντια στην ερημοποίηση παραμεθόριων περιοχών και  εγκατάλειψη μικρών Νησιών,    στη φωτογραφία είναι μια πραγματικότητα…

Στον Αγιοστράτη οι Μαθητές είναι λιγότεροι απο τους Καθηγητές και το ζητούμενο είναι να αυξηθούν οι μαθητές  και,  πάντως,  όχι να μειωθούν οι καθηγητές.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ,  ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: Επίσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 17/12/2018, στην κ/φ κάσος το γυμνάσιο και λύκειο Aγίου Eυστρατίου συνοδεία εκπαιδευτικών των σχολείων μας. Την ξενάγηση στο πλοίο του πολεμικού ναυτικού παρακολούθησε και η δήμαρχος Aγίου Eυστρατίου Kακαλή Mαρία. Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου και οι κάτοικοι του νησιού ευχαριστούν τον κυβερνήτη και το πλήρωμα για τις υπηρεσίες τους και τους εύχονται  Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2019.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 8