23 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Νοέμβριος 2018
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 13:57

ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ !

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ»

Για τα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

   «Εις το ξενοδοχείον "Πειραιεύς", εις την αίθουσαν του σωματείου των μηχανικών ατμοπλοίων... συνήλθε χτες εις την πρώτην συνεδρίασίν του το πρώτον σοσιαλιστικόν συνέδριον της Ελλάδος, με κύριον σκοπόν την συνένωσιν όλων των εν Ελλάδι σοσιαλιστικών ομάδων εις ένα ενιαίον κόμμα διοικούμενον ενιαίως και αντιπροσωπευόμενον εις την Διεθνή...».

  Με τα παραπάνω λόγια περιέγραφε ο «Ριζοσπάστης» πριν από 100 χρόνια την πιο ιστορική στιγμή για την εργατική τάξη της χώρας μας: Την έναρξη των εργασιών του ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΕΚΕ, που μετά από λίγα χρόνια μετονομάστηκε σε ΚΚΕ, ξεκινώντας τον έναν συγκλονιστικό αιώνα αγώνων και θυσίας. Από τότε δεν υπάρχει η παραμικρή κατάκτηση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που να μην φέρει την υπογραφή της αταλάντευτης δράσης του ΚΚΕ, που επιβεβαιώνει στην πράξη το ρόλο του Κόμματος ως «εμπροσθοφυλακής των μαζών».

  Τη Δευτέρα και την Τρίτη 3 και 4 Δεκέμβρη στις 8 μ. μ., θα προβάλλεται στο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ, το ντοκιμαντέρ "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ", που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Καρέ - καρέ μέσα σε 100 λεπτά διατρέχει την πλούσια Ιστορία του ΚΚΕ. Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική. Πάνω από 100 συντελεστές, οι οποίοι δούλεψαν ακούραστα και εθελοντικά.

 Θα προηγηθεί της ταινίας χαιρετισμός εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ.

 Καλούμε τους εργαζόμενους, το λημνιακό λαό να παρακολουθήσουν την ταινία, αλλά και να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να διαπιστώσουν ότι με ισχυρό ΚΚΕ μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά.

 Μύρινα 22-11-2018

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 13:43

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 Του Κ. Σκούρα – συν/χου εκπαιδευτικού   Λήμνος  28-11-2018

       Ιστορίες μας διηγήθηκε ο Όμηρος και μας είπε τα νέα για τον Πάρη και την Ελένη. Ύστερα μας είπε για τις περιπέτειες του πανούργου Οδυσσέα και τις σειρήνες, που και κείνον τον καιρό σκάρωναν τα παιχνίδια τους. Σήμερα που  η Θελξινόη και η Πεισινόη εγκαταστάθηκαν στη φωτεινή οθόνη, και κυρίως στις βραδινές ειδήσεις, ποιος θα μας δέσει στο κατάρτι και θα γεμίσει τα αυτιά μας με κερί;

       Ιστορία  έγραψε  και ο Ηρόδοτος και μάθαμε για τους Μαραθωνομάχους και τον Εφιάλτη. Βλέπετε το είδος ακμάζει σε κάθε εποχή και αν δεν μας το έλεγε, θα νομίζαμε ότι εμφανίστηκε μόνο στον καιρό μας. Θα νομίζαμε  ότι ο Μαραθώνας μας είναι γνωστός μόνο για τα ωραία του χόρτα, και για να κάνει πορεία Ειρήνης η Αλίκη Βουγιουκλάκη με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Δεν θα ξέραμε για το Μιλτιάδη και θα μπερδεύαμε το Γρηγόρη Λαμπράκη με τον… ήρωα του life style Ηλία Ψινάκη που έγινε και Δήμαρχος εκεί,  αλλά τον  έκραξαν ακόμα και  οι δικοί του φίλοι.

       Και ο ορθολογιστής Θουκυδίδης πάλι, ήταν ανάγκη να μας πληροφορήσει  στις «ιστορίες του» ότι οι Έλληνες δύο να μείνουν θα σφάζονται μεταξύ τους; Από τον 5ο  π. Χ αιώνα Αθηναίοι και Πελοποννήσιοι θα φτάσουν στα μαχαίρια, για να συνεχίσουν μέχρι σήμερα οι Αθηναίοι με τους Θεσσαλονικείς, οι Ολυμπιακοί με τους Παναθηναϊκούς, οι  Μουδρινοί με τους Μυριναίους και οι Λημνιοί με τους Μυτιληνιούς. Δεν πρόλαβε ο μαιτρ αυτός της ιστορίας να γράψει για Τσίπρα – Μητσοτάκη, ούτε να φανταστεί ότι οι ιέρειες των  θεών της εποχής του, θα έκαναν επανάσταση για να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

       Ακολούθησαν και άλλοι σημαντικοί. Ο Ξενοφώντας ο Πλούταρχος , από τους παλιούς, και αν δεν ήταν ο Φλάβιος Αρριανός να γράψει για τον Μεγαλέξανδρο  και την εκστρατεία του, δεν θα  ξέραμε σήμερα  ότι μας ανήκει και το Αφγανιστάν. Για τα Σκόπια δεν το συζητάμε. Ο Άνθιμος που ξέρει όλα τα Εθνικά θέματα, και έχει πάντα το ιερό βιβλίο της ιστορίας στη δεξιά του τσέπη,  δεν θα οργάνωνε συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη. Οι  « μαθητές» με τα ξυρισμένα κεφάλια θα μάθαιναν τα μαθηματικά και κυρίως τη γλώσσα και δεν θα φώναζαν εγέρθητος.                  

 Η  ΄΄ προδοσία Τσίπρα ΄΄    στη συμφωνία των Πρεσπών  θα περνούσε απαρατήρητη.

 Ας μην αναφέρουμε  όμως άλλους,  διότι και ο καθένας μας αφηγητής της  ζωής του είναι, και γράφει τη δική του ιστορία.

       Ιστορία όμως έγραψε και ο Ελληνικός λαός στην Κατοχή αλλά και τα παιδιά του Πολυτεχνείου το 1973. Αυτή την ιστορία όμως δεν πρόλαβε να διαβάσει ο Άδωνις και οι όμοιοί του και επομένως δεν έχει καμία αξία. Εξάλλου δεν ήταν εκεί για να μετρήσει ο ίδιος τους νεκρούς. Και αφού αυτός απουσίαζε, άρα δεν έγινε τίποτα. Ανάποδα όμως διαβάστηκε αυτή η ιστορία από τους σύγχρονους μελανοχίτωνες.  Πριν την ανοίξουν έβγαλαν το συμπέρασμα ότι αφηγείται το έπος ΄΄  Ταγματασφαλίτες,  Χίτες,  Χούντα  και ξερό ψωμί.¨ Και το κήρυγμά τους το επαναλαμβάνουν οι αφελείς και στο τέλος το θεωρούν και δική τους αλήθεια.

       Ιστορία έγραψε και ο Δήμος Λήμνου που έδιωξε τους πολίτες από το στάδιο για να παίζουν 5 επαγγελματίες Έλληνες και ξένοι, που δεν ήξεραν που πέφτει η Λήμνος. Και αυτή την ιστορία μας τη διηγούνται με πάθος κάθε μέρα κάποια τοπικά ΜΜΕ μετά το ΚΑΛΗΜΕΡΑ  και τον  καιρό. Έτσι μαθαίνουμε ότι  οι Κεχαγιάδες εδώ στη Λήμνο  έχασαν τον ύπνο τους από την αγωνία αν θα ξαναγίνει ήρωας ο Σμιθ. Ούτε  στις  μάντρες δεν πάνε πλέον τα Σαββατοκύριακα. Αν και έβρεξε δεν μπορούν να ζευγαρίσουν  αφού κρατούν και με τα δύο τους χέρια τις σημαίες του αρχαίου θεού.

       Μία άλλη Ιστορία μας είπαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Λήμνου. Βρήκαν υπολείμματα κρεάτων στους κάδους ανακύκλωσης πριν λίγο καιρό. Έτσι πετάχτηκαν 3,5 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού το οποίο είχαν φροντίσει να συγκεντρώσουν πολίτες  και εργάτες. Τι ιστορία ανοησίας και  αυτή!

       Ακατανόητη ιστορία είναι που το οδικό μας δίκτυο δεν έχει διαγράμμιση. Θα πρέπει να φτάσουμε πάλι στη θλιβερή ιστορία του χαμού του Νεκτάριου και άλλων παλληκαριών στο νησί για να καταλάβουμε ότι τα μεγάλα λόγια, τα εμπνευσμένα σχέδια και οι υποσχέσεις είναι για τα σκουπίδια,  όταν χάνουμε τους ανθρώπους μας.

       Ιστορία είναι και τα μαθητικά βιβλία με τα γεγονότα άλλων εποχών, τις μάχες και τις διαμάχες  που μερικές φορές κοιμίζουν τους μικρούς μαθητές διότι δεν τις καταλαβαίνουν ή τις βρίσκουν ανούσιες. Οι μεγαλύτεροι μάλιστα , πολλές φορές τα μισούν και παλιότερα τα καίγανε πρώτα, μετά τις εξετάσεις του Ιουνίου. Ύστερα άρχιζε το μπουγέλωμα.

       Mία   όμορφη ιστορία     όμως έζησε    και ζει ακόμα η Μαίρη και ο Τάσος.  Εκείνη ήταν μικρή  και αυτός    μεγαλύτερος. Την αγάπησε   και της υποσχέθηκε:  Ό, τι και να γίνει εμείς θα ζήσουμε μαζί. Και εκείνη τον ερωτεύτηκε. Πέρασαν πενήντα και παραπάνω χρόνια και ακόμα κοιτάζονται στα μάτια και  θυμούνται  αυτή την όμορφη ιστορία με κάθε λεπτομέρεια. Να είναι καλά και να τη διηγούνται.  ΄΄ Μωρή Μαίρη  γεράσαμε με τον ίδιο άντρα . Μήπως θα ήταν καλύτερα να ήμασταν  χήρες και να πηγαίνουμε εκδρομές ¨  της είπε μια μέρα κάποια φίλη της. Η  Μαίρη γέλασε, έριξε μια γλυκιά ματιά στον Τάσο της και της απάντησε: Εγώ μαζί με τον Τάσο μου θα πεθάνω.

       Ιστορίες λένε και οι γειτόνισσες φίλες που πίνουν τον καφέ τους. Αν και πνίγονται από τις δουλειές- όπως λένε-  ξεκινούν με ένα χορταστικό δίωρο καφέ. Και λένε για κάποια παιδιά που έμπλεξαν σε παράξενες ιστορίες. Ποτέ για τα δικά τους. Η μάνα τους φταίει αποφαίνεται η μεγαλύτερη. Και ο πατέρας του δεν ήταν καλύτερος συμπληρώνει η γιαγιά με το βαμμένο μαύρο μαλλί. Το παιδί ξενυχτούσε και κείνη κοιμόταν ήσυχη ή έριχνε πασιέντζες . Και ο πατέρας του ; Με ένα ποτό στο χέρι πάντα.Με συνοπτική διαδικασία ο φάκελος κλείνει και η ιστορία παίρνει  τέλος.

       Να μην ξεχάσω μία τελευταία ιστορία που είναι τόσο κοινή και συνηθισμένη.  Δεν έχουμε γιατρούς στο Νοσοκομείο, δεν έχουμε δασκάλους στα σχολεία , είναι  μικρό το ΚΕΑ, το κοινωνικό μέρισμα είναι ψίχουλα, οι φόροι μεγάλοι, το επίδομα ενοικίου που θα πάρουμε δεν φτάνει για μια τρώγλη, δεν έχουμε καράβι κάθε μέρα, να επιδοτηθούν τα αεροπορικά εισιτήρια  διαμαρτυρόταν η συμπολίτης μας. Θα είστε άνεργη και δεν έχετε καθόλου εισόδημα για να παίρνετε όλα αυτά τα επιδόματα της είπε η  η κα Δήμητρα με συμπάθεια. Η ίδια που διατηρεί κατάστημα στη Μύρινα,  προσπαθεί να επιβιώσει και να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Όχι καλέ δουλεύω σε σπίτια. Έκλεισα το μαγαζί μου και βγάζω τώρα 60-70 ευρώ τη μέρα αφορολόγητα και δεν έχω κανένα κερατά στο κεφάλι μου. Να μου τα τρώει η εφορία;  Επιδόματα είναι αυτά που μας δίνουν;  Αυτή κι αν ήταν ιστορία για αγρίους.

       Η ζωή του καθενός  είναι από μόνη της μία ολοκληρωμένη ιστορία. Με πλοκή, με επιτυχίες αλλά και  με  ανεκπλήρωτα όνειρα. Μερικοί τη ζουν με πάθος  σαν να είναι θεατρικό έργο που έχει κάθε βράδυ  πρεμιέρα. Είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές , πιστεύουν  στο ρόλο τους και προσπαθούν να τον παίξουν καλά. Δεν το πετυχαίνουν όμως πάντα όλοι, είτε γιατί δεν μπορούν είτε γιατί κουράστηκαν είτε γιατί δεν είχαν το «κάτι» να  τους δίνει δύναμη. Και τότε  κλέβουν την παράσταση οι κομπάρσοι. Ακόμα και οι ηρωικές τους σκηνές, οι χαρούμενες και οι πένθιμες μετατρέπονται σε φάρσα που δεν βγάζει ούτε γέλιο αλλά ούτε και κλάμα. Οι θεατές την  παρακολουθούν με ανία, και περιμένουν να τελειώσει για να πάνε στην επόμενη μήπως βρουν κάτι ενδιαφέρον.

Μύρινα 28-11-2018

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 13:53

ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΣΙΚΗ

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 201

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων        

Θέμα: «Εκούσιος Αναδασμός Ατσικής Λήμνου»

 Από το 2011, όταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενέκρινε το ετήσιο πρόγραμμα εφαρμογής εργασιών εκούσιου και υποχρεωτικού αναδασμού (Α.Π.: 980/24-05-2011), και το 2016, όταν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενέκρινε το ετήσιο πρόγραμμα εφαρμογής εργασιών εκούσιου αναδασμού (από 20-07-2016 Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου), μέχρι και σήμερα, μοναδικός και εκκρεμής αναδασμός στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παραμένει ο εκούσιος αναδασμός Ατσικής.

 Το συγκεκριμένο έργο αφορά σε μια έκταση 16.250 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται κυρίως σιτηρά, σουσάμι και φασόλια. Εκουσίως, οι κύριοι των διάσπαρτων αγροτεμαχίων αναγνώρισαν την αναγκαιότητα μιας ορθολογικότερης και παραγωγικότερης διανομής των 16.250 στρεμμάτων και αιτήθηκαν τον σχετικό αναδασμό. Με την ενοποίηση των διάσπαρτων ιδιοκτησιών και τη δημιουργία προσβάσιμων οδικών, αρδευτικών και στραγγιστικών δικτύων, οι αγρότες αποβλέπουν κατ’ αρχάς, στη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων τους.

 Το ίδιο το Υπουργείο έχει αναγνωρίσει ως βασικά ελλείμματα στο νησιωτικό πρωτογενή τομέα την απουσία γης υψηλής παραγωγικότητας, τον μικρό και κατακερματισμένο κλήρο, την έλλειψη υδάτινων πόρων και το κόστος μεταφοράς καυσίμων, πρώτων υλών και προϊόντων.

 Ο αναδασμός Ατσικής, ως εργαλείο διαχείρισης της γης, αποσκοπεί στη βελτίωση της γεωργικής εκμετάλλευσης του εδάφους, με τη συγκέντρωση της έγγειας ιδιοκτησίας σε αγροτεμάχια μεγαλύτερης έκτασης και με σχήμα, θέση και διάταξη που να επιτρέπουν την καλύτερη παραγωγική εκμετάλλευσή τους. Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας στην περιοχή, μέσα από την καλύτερη οργάνωση της παραγωγής (λιγότερες και ευκολότερες μετακινήσεις, λιγότερα καύσιμα, λιγότερος χρόνος) και κατά συνέπεια τον περιορισμό του κόστους εκμετάλλευσης.

 Το συγκεκριμένο έργο είχε αρχικά προγραμματιστεί να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», μαζί με άλλα έργα εκούσιων αναδασμών. Εν τέλει, στο εν λόγω Πρόγραμμα εντάχθηκαν μόνο παράλληλα έργα περατωθέντων αναδασμών.

 Στο τρέχον Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 εγκρίθηκε η Δράση 4.3.2 «Έργα Αναδασμών», η οποία αφορά σε:

  • Εκούσιους και υποχρεωτικούς αναδασμούς, λόγω παραμεθορίου, με τα παράλληλα έργα αυτών και
  • Παράλληλα έργα σε περιοχές περατωθέντων αναδασμών.

 Κατά τα λεγόμενα του αρμόδιου Υπουργείου, όπως αποτυπώνονται σε απαντήσεις στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, είχε προγραμματιστεί η έκδοση προσκλήσεων, προκειμένου να υποβληθούν σχετικές προτάσεις προς αξιολόγηση. Μέχρι σήμερα, δεν έχει εκδοθεί σχετική πρόσκληση.

 Σε συνέχεια των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη:

-        τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου,

-        την αδυναμία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να χρηματοδοτήσει το έργο και

-        την ανάγκη περαιτέρω υποστήριξης τόσο του πρωτογενούς τομέα όσο και της νησιωτικότητας,

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 -       Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε άμεσα να χρηματοδοτηθεί ο εκούσιος αναδασμός Ατσικής είτε από εθνικούς είτε από ευρωπαϊκούς πόρους;

Ο ερωτών βουλευτής

Πάλλης Γιώργος

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Στο Γυμνάσιο Μύρινας η καγκελόπορτα της Αυλής απο τη μεριά του Γηπέδου είναι ταμπουρωμένη  με κάποια θρανία και απο μεσα και απο εξω καμιά 40ρια μαθητές  κάνουν , και αυτοί , την κατάληψη τους….

Ενα  προχειρογραμμένο πανό μας πληροφορεί ότι η  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ   ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ενώ κανα δυο  Ελληνικές Σημαίες είναι και αυτές στα κάγκελα και ένα στοιχείο περηφάνιας για τα παιδιά καθώς την ωρα της φωτογράφισης  πηγαν κοντα στη Σημαια και φώναζαν εδώ, εδώ.

Απ΄ο,τι  μου ειπαν και στο Λυκειο γίνεται το ιδιο. Στο ΛυκεΙο θα είναι μιας ημερας η κατάληψη και στο Γυμνάσιο πάνε για δυο.

Μίλησα με τα παιδιά και με τους εκπροσώπους τους… Η  κατάληψη όπως μου είπαν με ειλικρίνεια δεν είναι προϊόν μιας συνέλευσης των μαθητών  οπού  η απόφαση πάρθηκε  πλειοψηφικά.  Απλά  αποφασίστηκε απο μια μερίδα παιδιών και τώρα πραγματοποιείται… Σε κάποια τάξη όμως, μου είπε μια μαθήτρια,  ψήφισαν…

Ρώτησα αν έχουν  κάποια επαφη με τα αλλα  Σχολεία  και αν υπάρχει κάποιο Κάντρο συντονισμού και μου απάντησαν όχι.  Η ενημέρωση τους  γίνεται απο το INTERNET, από τις διάφορες σκόρπιες αναρτήσεις που γίνονται εκεί…

Το πήγα λίγο πιο περά, πάντα με τη  αίσθηση  ότι μιλώ με παιδιά 14- 15 ετών..   Λέγεται, τους είπα,  ότι πίσω απο αυτές τις κινητοποιήσεις βρίσκονται  ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις…  Η απάντηση ήταν άμεση και σίγουρη, ετσι μου φανηκε, οτι δεν επηρεάζονται απο κανέναν, κόμμα ή φορέα, και μάλιστα ο εκπρόσωπος τους,  ο Θοδωρής, πρόσθεσε ότι δεν έχουν κανένα ρατσιστικό κίνητρο με τους Σκοπιανούς .  

Το πήγα ακόμη πιο περά  όταν τους είπα  ότι όποιο Χάρτη  άλλης Χώρας και να πάρεις και αναζητήσεις τη Μακεδονία θα τη βρεις στα Σκόπια…  και αυτό πάει να διορθώσει, έστω και μερικώς, η   Συμφωνία αν ψηφιστεί  αφού  οι χάρτες του Κόσμου μετά τη Συμφωνία θα αναφέρουν  τη Χωρά αυτή  ως Β. Μακεδονία και όχι σκέτη Μακεδονία,  ρωτώντας αν αυτό είναι μια θετική εξέλιξη..  Απάντηση δεν υπήρξε σε αυτό…

Όταν τους  ζήτησα να τους φωτογραφήσω ανέβηκαν στα κάγκελα με υψωμένες   γροθιές οι οποίες,   σφιγμένες γροθιές,  μόνο φασιστικό σύμβολο δεν είναι !  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΜΥΡΙΝΑ 28/11/18, 22.00.

Η σημερινή  χορηγική εκδήλωση του ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΛΗΜΝΟΥ  είχε,  για άλλη μια φορά από τον χώρο αυτόν,  μια πρωτοτυπία για τη Λήμνο καθώς μας πήγε σε  προηγμένες συνθήκες μάρκετινγκ. 

Ο υπεύθυνος για την υπόθεση αυτή Μαυρικης Γιωργος μας παρουσίασε τις  διαφημιστικές  ευκαιρίες που υπάρχουν για τις τοπικές επιχειρήσεις  με τοποθέτηση  διαφημιστικών  ονομάτων,  αυτό που είναι γνωστό και πιο σωστό ως brand name,  στο Γήπεδο στις φανέλες  κλπ  της ομάδας Μπάσκετ της Λήμνου.  Η τοποθέτηση αυτή δεν είναι μόνο γα όσους προσέρχονται στο Γήπεδο αλλά, κυρίως,  για τους τηλεθεατές των αγώνων του ΗΦΑΙΣΤΟΥ.

Η Παρουσίαση  ήταν απολύτως πειστική καθώς έδειχνε να είναι ειλικρινής χωρίς  κομπορρημοσύνες και  είχε  τεχνοκρατικά   στοιχεία, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν!  

Είχαν προσκληθεί ατομικά οι  Τοπικές Επιχειρήσεις όμως  στο ΜΑΡΟΥΛΑ  η παρουσία αυτών  δεν ήταν η  αναμενόμενη,  όπως ειπώθηκε…

Η αιτία, για μας, είναι  οτι σε αυτά τα πρωτόγνωρα πράγματα πάντα ισχύει ο Νομός της Αδράνειας!  Ενα άλλος λόγος ήταν η κακοκαιρία, αφού ο άνεμος έξω "σφύριζε" !

Είχε όμως κόσμο,  που ήρθε για να παρακολουθήσει αυτή την πρώτη, πέραν των αγώνων της Ομαδας,  ανοιχτή εκδήλωση του ΗΦΑΙΣΤΟΥ,  παρόλο που δεν απευθυνόταν στο μεγάλο κοινό αλλά ήταν  σε κάτι πολύ  συγκεκριμένο (στην χορηγική διαφήμιση)  προσανατολισμένη.  Η.Κ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Θυμίζω το ραδιοφωνικό ραντεβου μας  με το Δημαρχο για μια ημίωρη, τουλάχιστον, συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,   όχι εφ ολης της υλης,  αλλα κυριως για τα μη αξιοποιημένα δημόσια ακινητα… ξενοδοχειο ΚΑΣΤΡΟ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟ κλπ, καθώς και για το  ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ και κατά πόσον ισχύει η Δήλωση του Ιπποκράτη Σαββουρα ότι έχει δωρισει το μερίδιο του στο Δημο.

Τα λεω αυτά και ειδικά για το ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ γιατι ισως θα πρεπει να ενημερωθει ο Δημαρχος  για να  εχω μια καθαρη απαντηση.

Σε αυτά θα στραφουμε καθως και στο Μουσείο Παιδικου Παιχνιδιου…  και αλλα αναλογα.

Βεβαία μια ενημερωση για την αποχετευση, σε ποιο σημειο βρισκεται και αν θα επεκταθει σε οικισμους εκτος σχεδιου… ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΑΛΛΑ ΟΧΙ  ΥΠΟΠΤΗ (σικέ)            ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 29-11 ΩΡΑ 13.00 !

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ… ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΝΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ…

 Το παρόν αποστέλλεται στο Γραφείο του Δημάρχου και αναρτάται στο διαδίκτυο… ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!

 Θυμίζω το ραδιοφωνικό ραντεβου μας  με το Δημαρχο για μια ημίωρη, τουλάχιστον, συνέντευξη,  όχι εφ ολης της υλης,  αλλα κυριως για τα μη αξιοποιημένα δημόσια ακινητα… ξενοδοχειο ΚΑΣΤΡΟ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟ κλπ, καθώς και για το  ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ και κατά πόσον ισχύει η Δήλωση του Ιπποκράτη Σαββουρα ότι έχει δωρισει το μερίδιο του στο Δημο.

Τα λεω αυτά και ειδικά για το ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ γιατι ισως θα πρεπει να ενημερωθει ο Δημαρχος  για να  εχω μια καθαρη απαντηση.

Σε αυτά θα στραφουμε καθως και στο Μουσείο Παιδικου Παιχνιδιου…  και αλλα αναλογα.

Βεβαία μια ενημερωση για την αποχετευση, σε ποιο σημειο βρισκεται και αν θα επεκταθει σε οικισμους εκτος σχεδιου… ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΑΛΛΑ ΟΧΙ  ΥΠΟΠΤΗ (σικέ)            ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 29-11 ΩΡΑ 13.00 !

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ… ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΝΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ…

 Το παρόν αποστέλλεται στο Γραφείο του Δημάρχου και αναρτάται στο διαδίκτυο… ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Βλέπω στο Μανάβικο: Καρύδια Λήμνου στην τιμή των 5,5 €   

Σήμερα,  γενικά,  βρίσκει κάνεις αρκετά τέτοια προϊόντα στους πάγκοινε των μαγαζιών!

Στο διαδίκτυο όλο και περισσότερο εμφανίζονται φωτογραφίες με προϊόντα που  όλα τα προηγούμενα χρόνια νομίζαμε ότι αυτά δεν ευδοκιμούν στη Λήμνο

Μια σακούλα με λεμόνια που μου πρόσφερε ο Γείτονας μου,  πω τι λεμόνια είναι αυτά ! Ολο  άρωμα και χυμό! Ειδικά το άρωμα  που δεν υπάρχει στα εισαγόμενα, ίσως λογω  απώλεια ς της φρεσκάδας ή αλλιώς μπαγιάτεμα… … Και βέβαια είναι οι   ελιές  που την τελευταία 15ετια εμφανίστηκαν στη Λήμνο και  φυτεύονται και καλλιεργούνται με πολύ δυναμικό τρόπο και προοπτικές!

Όλα γίνονται στη Λήμνο αρκεί να τα ξεκινήσεις… Είναι περίεργο που παλιότερα, τότε που ούτε οι εισαγωγές ήταν τόσο συστηματικές,  όπως σήμερα, αλλά ούτε χρήματα υπήρχαν για αγορές,  δεν έβαζαν τέτοια δέντρα.  Έλεγαν οι παλιότεροι,  με τη αναγνωρισμένη…  σοφία τους,  ότι  δεν γίνονται δέντρα στη Λήμνο. Ήταν τόση η προκατάληψη;

Στη φωτογραφία μια εικόνα όπως την είδα αναρτημένη με πολύ υπερήφανα και δικαίως με προϊόντα της Λημνίας Γης.  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 07:59

Ο ΓΡ. ΜΑΝΙΝΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ...

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΝΙΝΑΚΗΣ - 28-11-18

Ο θάνατος του Γιώργου Φύκαρη  , τελείως αναπάντεχος για μένα., ειναι μια απώλεια για τον μικρο μας τόπο και πιο πολύ βέβαια για τους δικους του ανθρώπους. .Θα λειψει απο ολους όσους τον γνωρισαν.  Ηταν και δικός μου καλός φίλος,  ενας ξεχωριστός , ευγενής , τιμιος ,φιλόξενος και γενναιόδωρος ανθρωπος , που τιμουσε την φιλία , και αγαπουσε ουσιαστικα το νησι μας. Αξιζε με το παραπανω , και δικαιως ειχε πάντοτε, την εκτιμηση ολων .

Καναμε συχνά παρεα τα καλοκαιρια και παντοτε επιζητουσα την κουβέντα μαζί του..

Συζητουσαμε τα παντα...!! Απο κυνηγια , ψαρέματα ,μουσική και τραγουδια, ναυτικά ταξίδια, κηπευτικα και γεωργία , μεχρι πολιτικα θεματα...τοπικα και παγκόσμια. Χαμηλων τόνων και με  καθαρή και τεκμηριωμένη άποψη, ποτέ η συζητηση μαζι του δεν ξεφευγε απο τα ορια της ευπρεπειας και του αλληλοσεβασμου ,ακόμα και οταν υπηρχαν διαφορες σε θέσεις και απόψεις.. Φίλε Γιωργο θα μου λειψεις...!! ¨Ομως εκείνον τον περίπατο , που λεγαμε , τον περασμενο Αυγουστο,οτι θα καναμε παρεα στην Πουντα του χρόνου , να απολαυσουμε περπατώντας τις περδικες στο φυσικό τους περιβάλλον, μην τον ξεχασεις. Θα τον κανουμε καποια άλλη μέρα. Για τώρα...ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ...!!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Έρχονται για 3η χρονιά και είναι ακόμα πιο σκανταλιάρικα!!!! Τα καλικαντζαράκια του πάρκου ξαναχτυπούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στις 17:00 ! Καλικαντζαρομουτζουρώματα, μουσικές αναποδιές, μπισκοτομπερδέματα, τρελοκατασκευές, γράμμα στον Άγιο Βασίλη, καλικαντζαρολιχουδιές, καλικαντζαροταινία είναι λίγες μόνο από τις εκπλήξεις που μας περιμένουν στο Καλικαντζαροσχολείο! Να είστε όλοι εκεί!!!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 9