20 Ιουνίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάρτιος 2017
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 12:45

ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ !!!

Στη φωτογραφία εμφανίζονται οι φοιτητές, οι οποίοι  σήμερα το μεσημέρι έλαβαν μέρος,  και αυτοί,  στην 3ημερη εθελοντική αιμοδοσία που γίνεται κάθε 4 μήνες στη Λήμνο. (κάποιοι άλλοι,  γνωρίζω,  ότι πήγαν σε άλλη μέρα και ώρα που τους βόλευε)  

Είναι μια οργανωμένη  προσπάθεια,  που συντονίζεται και προωθείται   από το Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος της Λήμνου και η προσωπική  συμμέτοχη του  Πρόεδρου του Συλλόγου,   Κ. Γκεζέπη (στο μέσο της φωτογραφίας), είναι ενδεικτική της πολύ σπουδαίας λειτουργίας του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος της Λήμνου, που έχει, ευτυχώς, ξεφύγει   από τις  γνωστές  πρακτικές του "Φοιτητικού Κινήματος".     

Θα σας ζητήσω ένα like για τη συμμετοχή τους αυτή,   όχι γιατί οι ίδιοι θέλουν κάτι τέτοιο,  αλλά για μας τους ίδιους,  που αισθανόμαστε την ανάγκη  με ένταση να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 07:45

ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ !!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                        Μύρινα     31/3/2017

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ                                                   

«ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  - Μύρινα     31/3/2017

  Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας σεμινάριο με θέματα την πυρόσβεση και τους σεισμούς που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου σε συνεργασία με τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Λήμνου.

  Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα μελών του Συλλόγου μας και επιμορφωτής ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής κύριος Μπιμπούδης.

  Ευχαριστούμε το διοικητή και τους συναδέλφους της Πυροσβεστικής που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας.

Ο Πρόεδρος: Μαδυτινός Κων/νος  

Η Γραμματέας: Κατεβαινίδου Γεσθημανή  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Η οδός Καρατζά, είναι ένας  πολύ Κεντρικός  δρόμος , που έχει  αρκετή κυκλοφορία οχημάτων. Επομένως η ανακοίνωση του Δήμου έχει την κυκλοφοριακή της αξία.

 Η ανακοινωση ομως  δεν αναφερει ποτε θα δοθει ξανα  στην Κυκλοφορια ο δρομος αυτος,  που αρχιζει από τη οδο Γαροφαλλίδη και καταλήγει στην Πλατεία ΚΤΕΛ

 Μύρινα 30/3/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της εκτέλεσης εργασιών στα φρεάτια της αποχέτευσης, από αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου δεν θα είναι δυνατή η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Καρατζά,η οποία συνδέει την οδό Γαροφαλλίδου με την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (ΚΤΕΛ).

Ζητούμε από τους οδηγούς την κατανόησή τους.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Το  θέμα είναι η αλλαγή που έγινε από το Νοεμβρη του 16  στην ανανέωση Διπλώματος Οδήγησης για άτομα άνω των 80 ετών και για όσους έχουν κάποιο διαπιστωμένο καρδιολογικό ή ψυχολογικό πρόβλημα,  ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με μια πρόχειρη ερευνά μας,   ξεπερνούν τα  100,  για κάθε χρόνο.

Όλοι αυτοί είναι υποχρεωμένοι  να ταξιδεύσουν από τη Λήμνο στην Καβάλα, και κάποιοι ήδη το έκαναν, για να περάσουν από εξετάσεις Ψυχιάτρου και Ορθοπεδικού. Οι ειδικότητες αυτές  υπάρχουν στο Νοσοκομείο  μας όμως δεν έχουν το δικαίωμα,  με την αλλαγή που έγινε, να κάνουν τις εξετάσεις αυτές,  που μπορούσαν να τις κάνουν μόνο Ιδιώτες γιατροί,  οι οποίοι να έχουν  σύμβαση με το Υπουργείο Μεταφορών και τις κατά τόπους Υπηρεσίες του, που είναι υπεύθυνες για τα Διπλώματα Οδήγησης.

Όταν μας ήρθε το θέμα αυτό στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  παραμονές Χριστούγεννα, θεώρησα  ότι το πρόβλημα αυτό ήταν παράλογο και  έπρεπε  να λυθεί και μάλιστα  ότι αυτός που θα μπορούσε να δώσει τη λύση, εκ της θέσεως του,  ήταν ο Κυβερνητικός Βουλευτής Γιώργος Πάλλης, με  τον οποίο επικοινώνησα για να του θέσω το πρόβλημα.

Τελικά, η  τροπολογία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήδη κυκλοφορεί στα αρμοδία Υπουργεία και Επιτροπές, οπότε σύντομα, πιστεύουμε  μέσα  στον Απρίλη,  αναμένεται να ψηφιστεί για  να πάψει  αυτή η αβάσταχτη  ταλαιπωρία και πολυέξοδη μετακίνηση στην Καβάλα για κάτι που, όμως από την αρχή εκτιμήσαμε,   πρέπει και μπορεί να γίνεται  εδώ...

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 12:23

ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ LIKE...

Η συμμετοχή του Πολιτιστικού Ομίλου Λημνιών Θεσσαλονίκης στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου ήταν κάτι πολύ εντυπωσιακό.

Μέσα στη μεγάλη Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, με τις πάμπολλες συμμετοχές,    η παρουσία του Ομίλου Λημνίων Θεσσαλονίκης  με τη Λημνιά "κεχαγιάδικη"  Φορεσιά,  η οποία  σε αντίθεση με τις  στολές άλλων περιοχών με τα συνήθη  μαύρα ή σκουρα χρώματα, ξεχώρισε  με το λευκό της χρώμα και τα απαλά γυναικεία…   Αυτό,  όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Ομίλου Χρ. Μαντάς, αναφέρθηκε από άλλους συμμετέχοντες στην Παρέλαση. Αλώστε η φωτογραφία που δημοσιεύουμε και είναι του Μουτσόπουλου το  αποδεικνύει!

  Το Δ.Σ. του Ομίλου ευχαριστεί πολύ τα παιδιά για την άψογη εμφάνιση τους. 

 Αν ήμασταν  εκεί θα τους χειροκροτούσαμε, τώρα στο διαδίκτυο ας το κάνουμε   με τα likes μας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Ανακοινώθηκαν τα Καλοκαιρινά δρομολόγιο των πλοίων (από 13/6 μέχρι 10/9) και αυτό  πρέπει να το επαινέσουμε, γιατί θυμόμαστε επί χρόνια να φθάνουμε στον Ιούνιο και να μη  γνωρίζουμε τα δρομολόγια του Ιούλιου, κάτι  που  ήταν μέγα εμπόδιο για τον τουρισμό μας . Το «μπράβο»  μας όμως προς Υπουργείο, που αρκετά πράγματα τα έστρωσε,  το αναιρεί  κάτι  άλλο  που σηκώνει καταγγελία και  δικαιολογεί την  αποδοκιμασία.

Όπως και πέρσι κατηγορούμε και φέτος   το Υπουργείο, που κανονίζει τις επιδοτούμενες γραμμές, και βάζει ξανά στις καλοκαιρινά μας δρομολόγια  μια προσέγγιση στα Μεστά της Χίου. Αυτό  είναι μέγα σκάνδαλο: να επιδοτείτε μια γραμμή προς  ένα δευτερεύον λιμάνι της Χίου,  με ελάχιστη, όπως διαπιστώθηκε,   κίνηση, ενώ η Χίος έχει κάθε μέρα δρομολόγια από τον Πειραιά, με υπερσύχρονα πλοία.            Και τι μας νοιάζει εμάς εδώ στη Λήμνο αυτό, θα μπορούσε να πει κάποιος;

Πρώτον γιατί δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοια σπατάλη χρημάτων για επιδοτούμενη γραμμή που δεν είναι απαραίτητη ! Και στη Κέρκυρα να γίνεται,  πρέπει να μας νοιάζει. Όμως εμείς έχουμε και ένα ακόμη πολύ σοβαρό λόγο γιατί η  προσέγγιση στα Μεστά γίνεται με προέκταση της Γραμμής της Λήμνου  από το Λαύριο, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τις 9,5 ώρες ταξίδι και να τις κάνει 13,5 και άλλες τόσες στο γυρισμό. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο ακόμη πιο σοβαρό αφού με την προσθήκη με ένα δρομολόγιο τη εβδομάδα (αυτό του Σαββάτου!)  των Μεστών,    αλλάζουν τα κανονικά  δρομολόγια, σε πολύ σωστές ώρες με όλες τις αναχωρήσεις από και προς Λαύριο και Καβάλα. Τώρα με τα ενδιάμεσα Μεστά τα δρομολόγια γίνονται  αβάσταχτης ταλαιπωρίας,  με αναχωρήσεις και αφίξεις σε εντελώς ακατάλληλες ώρες.

Όμως υπάρχουν και στη Λήμνο υπεύθυνοι  για αυτά και είναι οι τοπικοί Φορείς με βασικό το Δήμο, που τίποτα δεν έκανε  ώστε να τα αποφύγουμε.  Δέχονται  αδιαμαρτύρητα στις γραμμές της Λήμνου τα Μεστά ενώ πριν μερικά χρόνια κάναμε κινητοποιήσεις ακριβώς για να σταματήσουμε  να ταξιδεύουμε από και προς Λήμνο,  μέσω Μεστών και,  τότε,  Ψαρών...

Η φωτογρφαφια του αλησμονητου ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ παραπέμπει  στις  τοτε γραμμες με τα Ψαρά,  τα Μεστά... και ολα τα συνακόλουθα.     Η.Κ.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Κυριακή 26-3-17.    Βύθιση επαγγελματικού Α/Κ  σκάφους στη Μύρινα –    Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μύρινας για περιστατικό βύθισης του επαγγελματικού Α/Κ σκάφους «ΠΑΝΑΓΙΑ» Λ. Μύρινας 1311, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΕΡΟΣ”, ανατολικά ν. Λήμνου.
    Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αλιευτικά και ένα (01) ταχύπλοο σκάφος. Επίσης στην περιοχή μετέβησαν για έρευνες από στεριά τρία (03) περιπολικά οχήματα της οικείας Λιμενικής Αρχής.
    Το Α/Κ σκάφος «ΣΤΡΑΤΗΣ» Λ. Μούδρου 153, εντόπισε και διέσωσε τον 62χρονο κυβερνήτη του «ΠΑΝΑΓΙΑ», ενώ λίγο αργότερα εντόπισε και περισυνέλεξε την 60χρονη επιβαίνουσα, χωρίς τις αισθήσεις της.
    Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Κυριακής Λήμνου όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθησαν στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Λήμνου  όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 60χρονης.
    Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Τα φλαμίγκος και οι καστανόχηνες της Λήμνου

 

Λίγοι ξέρουν ότι η Λήμνος είναι πέρασμα και τόπος διαμονής σπάνιων αποδημητικών πουλιών, και μάλιστα από τα πιο σημαντικά στην Ελλάδα. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία του νησιού που ευνοούν την ύπαρξη πλούσιας πανίδας, είναι η μεγάλη έκταση παραδοσιακών καλλιεργειών, η χαμηλή χρήση φυτοφαρμάκων, η ελεύθερη βοσκή, και η χαμηλή πυκνότητα των κατοίκων.

Τρεις περιοχές στη Λήμνο αποτελούν ζώνες διάβασης και παραμονής αποδημητικών πουλιών κι άλλες τρεις αποτελούν φυσικούς βιότοπους: Η χορταρόλιμνη, η Αλυκή, και ο υγρότοπος Διαπορίου.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέγραψα 59 είδη πουλιών, από τα οποία τα 10 είναι υπό καθεστώς προστασίας σύμφωνα με την Οδηγία 409/79 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή κινδυνεύουν με εξαφάνιση:Φλαμίγκος, καστανόχηνα, εγκρέττα, θαλασσοκόρακας, αλκυόνα, μαυρομύτικο, γλαρόνι, αβοκέττα, λιβαδόκιρκος, πετρίτης, κιρκινέζι.

Μόνο στη λίμνη Αλυκή μετρήθηκαν 980 φλαμίγκος, 425 πρασινοκέφαλες, 350 βαρβάρες, 130 σφυριχτάρια, 11 ψαλίδες και 8 χουλιαρόπαπιες.

Ένα από τα σπάνια πουλιά και προστατευόμενα πουλιά, που ξεχειμωνιάζει και αναπαράγεται στη Λήμνο, είναι η καστανόχηνα.  Στον υγρότοπο Διαπορίου, εκτός απ’ τα άλλα πουλιά, βρέθηκαν και λευκοί πελαργοί, κάτι σπάνιο για νησί.

Η παρουσία των φλαμίγκος στη Λήμνο και ο μεγάλος αριθμός τους είναι πολύ σημαντικά, αν σκεφτεί κανείς ότι το σύνολο των φλαμίγκος που περνούν από την Ελλάδα είναι 6.000 - 8.000.  Πάνω από 1.000 φλαμίγκος, δηλαδή το 1/6 αυτών που περνούν και μένουν στην Ελλάδα, διαλέγουν κάθε χρόνο τη Λήμνο για να ξεχειμωνιάσουν.

Οι άλλες περιοχές της Ελλάδας, που διαθέτουν ψηλά βουνά, έχουν αναπτύξει τον χειμερινό τουρισμό, με χιονοδρομικά κέντρα, μονοπάτια για περίπατο, αναρριχήσεις, κ.α.

Να μια πολύ καλή προοπτική εναλλακτικού τουρισμού και για το νησί μας, και μάλιστα κατά τους άγονους μήνες του χειμώνα. Να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε τους υγροβιότοπους με τα σπάνια πουλιά !

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 11:38

“Φτάσε όπου δεν μπορείς”

“Φτάσε όπου δεν μπορείς”

 Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

“Δυο φωνές μέσα μου παλεύουν.
Ο νους: "Γιατί να χανόμαστε κυνηγώντας το αδύνατο;".
Μέσα στον ιερό περίβολο των πέντε αισθήσεων χρέος μας ν' αναγνωρίσουμε τα σύνορα του ανθρώπου.

Μα, μια άλλη μέσα μου φωνή, ας την πούμε έκτη δύναμη, ας την πούμε καρδιά, αντιστέκεται και φωνάζει: "Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν' αρνιέσαι ό,τι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει".

(απόσπασμα από το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, "Ασκητική"

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 13:53

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ !

Στην ιστορική αυτή φωτογραφία, που έχει αναρτηθεί από το Λ. Δαμαλά, αυτό που θέλω να επισημάνω δεν είναι τα ιστορικά πρόσωπα που φαίνονται και είναι  ο Μακάριος της Κύπρου και ο Λήμνου Διονύσιος, εκεί κάπου στο 1955,  άλλα η Γυναίκα με το απλό χωριάτικο  ντύσιμο, που τόσο πολύ ξεχωρίζει μέσα στις επισημότητες. Η στάση της μοιάζει σα να άφησε για μα στιγμή την τσάπα που έσκαβε το χωράφι για μια ματιά γεμάτη κατάνυξη…

Προσέξτε τη θέση της παλάμης του χεριού της,  του μεγαλωμένου  από τις δουλειές του χωραφιού και του σπιτιού. Η  ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ!!!  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 4