23 Νοεμβρίου 2017
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Νοέμβριος 2017
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 22:18

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΔΡΑΣΗ

Ο  Σύλλογος Ανδρωνίου με τσάγια, καφές,  εκδρομές και άλλες εκδηλώσεις,  κρατά τις Γυναίκες (κυρίως) της Συνοικίας σε εγρήγορση και συνοχή.

Την Κυριακή 19/12 το Δ.Σ. του Συλλόγου οργάνωσε μια συνάντηση των μελλών  στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας  με ένα τσάι και μια ομιλία από στέλεχος της Πυροσβεστικής (φωτογραφίες)  για τους κίνδυνους από πυρκαγιές.  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 14:23

BLACK FRIDAY ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ!!!

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Τ.Κ. 81400 ΜΥΡΙΝΑ- ΛΗΜΝΟΥ

ΤΗΛ.FAX: 22540 22006                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Black Friday»

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου , σας ενημερώνει ότι: 

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Λήμνο ο διεθνής θεσμός των καταστημάτων, η «Black Friday».

Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους αλλά να το επιφυλάξουμε μόνοι μας και για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου προχώρησε σε ενημέρωση των καταστηματαρχών στην αγορά της Μύρινας, όπου το 80% των καταστηματαρχών συμφώνησε να πραγματοποιηθεί με γενναίες προσφορές συγκεκριμένων ειδών άνω του 40%.

 

Προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 08:30-14:00 και 17:30- 21:00

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου αναλαμβάνει:

1)Ειδικές αφίσες όπου θα αναφέρεται η συμμετοχή του κάθε καταστήματος, ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής, ποιοι συμμετέχουν.

2) Η αγορά θα εμπλουτιστεί με μουσική.

 Η γενική στάση του επιχειρηματικού κόσμου της Λήμνου απέναντι στον θεσμό μπορεί να γίνει θετική αν υπάρξει οργάνωση και σωστός συντονισμός, ώστε η «Black Friday» να λαμβάνεται ως πρωτοβουλία των εμπορικών καταστημάτων στις κεντρικές εμπορικές αγορές και όχι ως  μια πρακτική των μεγάλων αλυσίδων που υιοθετείται αναγκαστικά και από τα μικρά καταστήματα.

 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

                  Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γενικός Γραμματέας

       Χρυσόστομος Ψάρρας                                                                                Δανιήλ Ευάγγελος\

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΥΤΗ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Αυτές τις μερες βρίσκεται στη Λήμνο Γεωπονος από τη Μυτιληνη, ειδικος στην Καλλιέργεια Ελιας. Θα επισκεφτεί κτήματα καλλιέργειας Ελιας διαφόρων ιδιωτών,  που τον εχουν καλέσει και θα μιλήσει και θα απάντηση σε ερωτήσεις σε δυο δημόσιες συναντήσεις.

Η πρωτη  θα πραγματοποιηθεί στην Παναγιά στην Καφετέρια  ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, την Τρίτη 21/11 στις 16.00 και η δεύτερη στη Ταβέρνα ΜΑΝΟΣ, στα Ρηχά Νερά, την Τετάρτη 22/11,  16.30.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Από το Ίδρυμα Π. Μπουμπουρα γίνεται γνωστο ότι την Πεμπτη 23/11/17, ΩΡΑ 17.00-19.00,  θα γίνει η πρωτη συνάντηση Προπονητών του Μπάσκετ με τους γονείς των Παιδιων, που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

 Επίσης καλούνται και Γονείς παιδιών που θέλουν να δηλώσουν τώρα συμμετοχή να προσέλθουν, και αυτοί,  στη  συνάντηση της Πέμπτη 23/11,  στο Κλειστό Γήπεδο  Μύρινας  το οποίο βρίσκεται εναντι Γυμνασίου Μύρινας.  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 12:56

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ !!!

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα που πραγματοποίησε τηλεοπτικό συνεργείο του ιαπωνικού τηλεοπτικού δικτύου Nippon Television, κατά τη μονοήμερη παραμονή του στη Λήμνο.

Πρόκειται για το κορυφαίο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας και τα γυρίσματα έγιναν στη Μύρινα και τη Νέα Κούταλη, για τις ανάγκες εκπομπής του καναλιού.

Οι δημοσιογράφοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αλιευτικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα για τον τομέα της σπογγαλιείας και τη μακρά παράδοση της Νέας Κούταλης. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησαν με τον αλιέα κ. Νικόλαο Καλιμανά.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 20:34

ΜΕ 78% ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ, Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ [ΑΕΔΔ]

Δημήτρης Κουμελάς

Υπεύθυνος για τη Λήμνο


Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την εκλογή επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.

Αποτελέσματα

ΜΟΥΔΡΟΣ         Ψήφισαν 55   ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 10 ,   ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ     44 , ΛΕΥΚΑ   1


ΜΥΡΙΝΑ        Ψήφισαν 93   ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 22,   ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ     70 ,  ΑΚΥΡΟ     1

ΣΥΝΟΛΟ     Ψηφισαν  148,   ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 32,  ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 114, ΛΕΥΚΑ 1, ΑΚΥΡΑ 1  

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 22%, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 78%      

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Και αυτό το Σαββατοκύριακο έπεσαν γκολ στο τοπικο πρωτάθλημα!  Και αυτό το Σαββατοκύριακο 100δες  ατομα, φιλαθλοι, παιχτες, παράγοντες, περασαν το απογευμα τους, ισως και με βροχη,  στα Γηπεδα της Λημνου !!!

φυσιολογικα κρινονται τα αποτελεσματα,  ακομη και η ηττα του ΚΕΡΑΥΝΟΥ, αφου νικητης είναι ο πάντα ανατρεπτικός  ΔΙΑΓΟΡΑΣ   Σαρδων .

Τα αποτελέσματα:

ΚΑΣΠΑΚΑΣ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ 1-4

ΑΡΗΣ  - ΑΕΛ   0-0

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ 4-1

ΚΕΡΑΥΝΟΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ  1-3

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ - ΑΗΤΟΣ 6-0

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΘΑΝΟΣ 4-1

ΘΑΝΟΣ ΡΕΠΟ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 19:44

ΜΗΛΑ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΑ ΜΑΝΑΒΙΚΑ !!!

 Μήλα Λήμνου στα μανάβικα!  Αυτό μαζί με τις ελιές που απλώνονται γοργά  στη Λήμνο ανατρέπουν συνήθειες και  προκαταλήψεις αιώνων… 

Το ερώτημα είναι γιατί; Και καλά τα μήλα όμως οι ελιές με το πολύτιμο στη Λήμνο  λάδι; Ίσως όλα τα προηγούμενα  χρόνια οι προτεραιότητες ήταν άλλες και όχι τα φρούτα,  ούτε το λάδι αφού υπήρχε το Λίπος και το Σαμόλαδο. Ομως από τις προτεραιότητες της επιβιωσης μέχρι την  βεβαιότητα αιώνων  ότι στη Λήμνο δεν γίνονται τα δέντρα υπαρχει μια δυσκολοέξηγητη διάφορα.   

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 14:27

ΕΝΑΣ, ΑΚΟΜΗ, ΜΙΝΙ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ...

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 13:28

Κοινωνικό φαρμακείο στη Λήμνο

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Η κρίση στη χώρα μας κινητοποίησε τους εθελοντές και την αλληλεγγύη. Σε όλες τις πόλεις δημιουργήθηκαν και λειτουργούν κοινωνικά φαρμακεία.

Στη Λήμνο λειτουργούν ήδη (του Δήμου, του Ερυθρού Σταυρού, του Συλλόγου στο Ανδρώνι κ.ά.).

Στις άλλες πόλεις της Ελλάδας είναι αναλογικά πιο λίγα σε κάθε πόλη, αλλά πολύ πιο οργανωμένα. Στηρίζονται στους πολλούς εθελοντές και δωρητές.

 ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Χρειάζονται τα εξής βασικά:

  • Ένας χώρος κατάλληλος, λ.χ. στο Δήμο, την εκκλησία ή κάποια δημόσια υπηρεσία, που θα καλύπτει τα βασικά λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, τηλέφωνο). Σε πολλά μέρη υπάρχει συνεργασία και παραχώρηση από τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
  • Ηλεκτρονικός υπολογιστής για την καταχώρηση φαρμάκων – δικαιούχων.
  • Μια ομάδα εθελοντών, που θα έχει και 1-2 φαρμακοποιούς.

 ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

  • Η ομάδα παραλαμβάνει και αξιολογεί τις αιτήσεις, οι οποίες συνοδεύονται από 1) εκκαθαριστικό εφορίας, 2) πιστοποιητικό οικογ. κατάστασης, 3) τυχόν κάρτα ανεργίας, 4) βιβλιάριο υγείας – έστω και αθεώρητο, 5) ταυτότητα.

Καλό είναι να υπάρχει στην ομάδα και κοινωνική λειτουργός.

  • Καταχωρεί τους δικαιούχους στον υπολογιστή..
  • Υπάρχει ειδικό πρόγραμμα καταχώρησης των φαρμάκων, όπου ανά πάσα στιγμή μπορείς να δεις ποια φάρμακα είναι διαθέσιμα, σε τι ποσότητες και πού έχουν διατεθεί μέχρι τώρα.
  • Το πρόγραμμα μπορεί να το αντιγράψει κανείς από άλλα κοιν. φαρμακεία. Το κοινωνικό φαρμακείο Κατερίνης λ.χ. διαθέτει ένα από τα καλύτερα.
  • Η διάθεση των φαρμάκων γίνεται ορισμένες μέρες και ώρες, λ.χ. 1 φορά την εβδομάδα, Τετάρτη 6 – 8 μ.μ.
  • Οι δικαιούχοι για να παραλάβουν πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσουν ιατρική συνταγή (η οποία φωτοτυπείται και φυλάσσεται σε αρχείο).
  • Όταν το κοιν. φαρμακείο παραλαμβάνει φάρμακα από δωρητές καλεί τους εθελοντές και κάνουν διαλογή, ελέγχοντας 1) εάν η ημερομηνία λήξης ισχύει, 2) πόσα χάπια κλπ. έχει μέσα στη συσκευασία.

 ΠΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

1)    Τα προσφέρουν οι συμπολίτες, ύστερα από ενημέρωση στο ραδιόφωνο κλπ.

2)    Αντί για εισιτήριο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

3)    Με αναζήτηση και παραγγελία σε κοινωνικό φαρμακείο άλλης πόλης.

4)    Με αποστολές από συμπατριώτες. Η κοινωνική ευαισθησία και η φιλοπατρία των Λημνιών είναι δεδομένη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι σίγουρο ότι θα στείλουν, όχι μόνον αυτά που τους περισσεύουν και δεν χρησιμοποίησαν, αλλά και πλήρεις συσκευασίες.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 5

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ του ΣΧΕΔΙΟΥ ΡΟΚΑ

Αυτό από άλλους χαρακτηρίζεται ως καταστροφικό για το τοπίο και επομένως και για τον Τουρισμό της Λήμνου και από άλλους ως επένδυση την οποία πρέπει να δεχτούμε.

Ναι - 47.1%
Όχι - 48.4%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - 4.5%

Ψηφισαν Συνολικά: 223
The voting for this poll has ended on: 26 Μαϊ 2014 - 04:36