24 Μαΐου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Αύγουστος 2016

Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης των 1950 μονάδων σημειώθηκε στη βάση εισαγωγής του Τ.Ε.Τ.Δ. την φετινή περίοδο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Συγκεκριμένα η βάση εισαγωγής από 11206 το 2015 ανέβηκε 1.950 μονάδες φτάνοντας τις 13.156 εφέτος.

Αν και η εν λόγω άνοδος ακολουθεί την γενικότερη τάση ανόδου των βάσεων των σχολών υγείας που καταγράφηκε πανελλαδικά, δεν μπορεί να μην αποδοθεί και στο έργο των μελών ΔΕΠ, του Διοικητικού Προσωπικού του Τμήματος, της άψογης συνεργασίας με τους φοιτητές, της αμέριστης υποστήριξης από την Κεντρική Διοίκηση του Πανεπιστημίου αλλά και των επι σειρά ετών «πολλαπλών» συμμετοχών στο φοιτητικό διαγωνισμό ecotrophelia με τις αντίστοιχες συνεχείς βραβεύσεις. Αποτελεί δε δικαίωση της στρατηγικής επιλογής του Πανεπιστημίου δημιουργίας του Τμήματος πριν από 7 χρόνια.

 

Το σίγουρο είναι ότι το Τμήμα αποτελεί πλέον ένα καταξιωμένο πανελλαδικά πόλο έλξης φοιτητών (αν και στην παραμεθόριο) με ευκαιρίες προοπτικής για τους αποφοίτους του, και αξίζει η περεταίρω ενισχυσή του σε επίπεδο υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού.

 

 

 

Δημήτρης Σκάλκος

Υπεύθυνος Υποδομών & Εξωστρέφειας

Αναπληρωτής Καθηγητής

Διοίκησης Καινοτομίας στις Επιχειρήσεις Τροφίμων    

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 

Το σκάφος Πριγκίπισσα της Λήμνου, με το Λημνιό πλήρωμα στην πολύ δύσκολή διαδρομή από τον Άγιο Ευστράτιο στο Μόλυβο ήρθε πρώτο πλέοντας με πλάγιο άνεμο περίπου 6 μποφόρ και μέση ταχύτητα 8 μίλια

Υπάρχει η εκδοχή στην τεχνική επεξεργασία της διαδρομής από την επιτροπή αγώνων να ρθει δεύτερο με 30 δευτερόλεπτα διαφορά

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

Η. Κότσαλης

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 

 

Τη Λήμνο και τον Αι Στράτη, επισκέφθηκε το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης.

Κατά την επίσκεψη στο Αι Στράτη παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησε με την Δήμαρχο Μαρία Κακαλή και τα μέλη του Δ.Σ. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού.

Ειδική αναφορά έγινε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και την υγειονομική κάλυψη του, αλλά και την προοπτική ανάπτυξης του τόσο μέσω της λειτουργίας του Μουσείου Δημοκρατίας   αλλά και την αξιοποίηση διαφόρων εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων( πράσινο νησί κτλ)

Στη Λήμνο είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μαρινάκη και  επισκέφθηκε αρχαιολογικούς χώρους (Πολιόχνη και ανασκαφή στο Κουκονήσι) ενώ παρακολούθησε  πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Κάστρο της Μύρινας αλλά και στο Παλλημνιακό Σχολικό Ταμείο (κτήμα Μητρόπολης) .

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου καθώς επίσης και τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα συζητήθηκα η ολοκλήρωση έργων υποδομής, όπως είναι ο βιολογικός Μύρινας κ.α. και έργων ενταγμένων σε ΕΣΠΑ, σειρά θεμάτων που αφορούν την αξιοποίηση της τοπικής πολιτισμικής  κληρονομιά, την προστασία του περιβάλλοντος και την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

 

Δελτίο τύπου

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22 Αυγούστου, στο παλιό λιμάνι της Μύρινας  μπροστά στο Δημαρχείο, η κεντρική εκδήλωση για την υποδοχή του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean Regatta 2016.

Πλήθος επισκεπτών συμμετείχε στις εκδηλώσεις στο παλιό λιμάνι της Μύρινας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι απονομές της 1ης ιστιοδρομίας, ενώ ακολούθησε μουσική εκδήλωση με νησιώτικα τραγούδια από το συγκρότημα του Δημήτρη Μαυράκη.

Παράλληλα, από το απόγευμα και καθ΄ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, οι επισκέπτες μας είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά, να γευτούν και να απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα της Λήμνου στην έκθεση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου στη χερσαία ζώνη του παλιού λιμανιού της Μύρινας.


Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου κ. Νικόλαος Μαρινάκης μετέφερε το καλωσόρισμα του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μαρινάκη προς τους ιστιοπλόους και τους διοργανωτές της Aegean Regatta 2016, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παύλος Μιχαλακέλλης μετέφερε το χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα κ. Ιωάννη Γιαννέλη Θεοδοσιάδη. Ευχαρίστησε «το Δήμο και τους κατοίκους της Λήμνου, αυτού του όμορφου νησιού που μας υποδέχεται και μας προσφέρει μια πολύ όμορφη φιλοξενία, όλους τους εργαζόμενους που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, η οποία διοργανώνεται για 16η φορά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής»  και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στο υπόλοιπο των διαδρομών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Λάζαρος Τσαλίκης ευχαρίστησε επίσης από την πλευρά του για τη φιλοξενία στη Λήμνο, ένα νησί, όπως είπε, «το οποίο αρέσει στους ιστιοπλόους της ρεγκάτας και αυτός είναι ο λόγος που συχνά την επισκεπτόμαστε». Ο κ. Τσαλίκης προσέθεσε ότι «είναι η 5η φορά στα 16 χρόνια ζωής της ρεγκάτας που ερχόμαστε στη Λήμνο», συνεχάρη όλα τα πληρώματα που τερμάτισαν σε έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα και ευχαρίστησε το Λιμενάρχη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Μύρινας «για την αμέριστη συμπαράσταση και την εξαιρετική υποδοχή». Τέλος συνεχάρη το Δήμαρχο και τον Ναυτικό Όμιλο Λήμνου για την επιτυχία του ολυμπιονίκη Παναγιώτη Μαγδανή στην κωπηλασία.

Τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της επιτροπής των αγώνων, κ. Γιάννης Κλείδωνας και ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές:

IRC

  1. EXIT με κυβερνήτη τον Εmre Derman
  2. ΒΑΧΙMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
  3. Courrier du Coeur με κυβερνήτη τον Andrey Arbuzov

ORCi

  1. GRANMA X με κυβερνήτη τον Xριστόφορο Πιτσούλη
  2. ΑNATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη το Γιώργο Αυγερινό
  3. ΕRYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο – Σταύρο Τσάβαλο

ΟRC Club

  1. ONAR με κυβερνήτη τον Βασίλη Παπαιακώβου
  2. QUASAR-KRESTAμε κυβερνήτη το Σπύρο Πανουτσόπουλο
  3. DRAGON με κυβερνήτη το Γιάννη Μυτακίδη

Τις απονομές πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων κ. Γιάννης Κλείδωνας, ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου κ. Νίκος Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Νίκος Μοσχάκης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα υπό τους ήχους της νησιώτικης μουσικής του συγκροτήματος του Δημήτρη Μαυράκη με τη συμμετοχή του Γιώργου Δεληγιάννη στο βιολί και του Γιάννη Πούλιου στο λαούτο.

 

 

 

 

 

 

 

Δελτίο τύπου Δήμου

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 12:05

Η Regatta άργησε αλλά είναι εδώ!!!

Η Regatta έφτασε σήμερα το πρωί αντί για χθες το βράδυ, που ήταν αναμενόμενο λόγω άπνοιας.

Tα πληρώματα ταλαιπωρήθηκαν και ξενύχτησαν, ένα ταξίδι δέκα ωρών, έγινε είκοσι.

Σήμερα βρίσκονται στην Λήμνο και ξεκουράζονται, κάνουν μπάνιο στις παραλίες και πιθανόν τρώνε φλωμάρια σε κάποια ταβέρνα.

Το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου έχει οργανώσει έκθεση τοπικών προϊόντων στο λιμάνι της Μύρινας και ο Δήμος μουσική βραδιά στις  20:00 μπροστά από το δημαρχείο, εκεί θα γίνει και η απονομή του πρώτου μπράτσου (διαδρομή).

 

Αύριο το πρωί η Regatta θα αναχωρήσει για τον Αη Στράτη και όλοι κάνουν "θυσίες" για ούριο άνεμο!!!...     

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 18:59

Ο Ρίτσος εξόριστος ξανά!

 

Ακυρώθηκε η εκδήλωση στην μνήμη του Γιάννη Ρίτσου που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 Αυγούστου στο Κοντοπούλι

Όπως ανέφερε ο κ. Σφούνης στην σημερινή  πρωινή μας εκπομπή στο Ράδιο Άλφα και άλλοι συντελεστές της εκδήλωσης, υπήρξε την τελευταία στιγμή από τους ιδιόκτητες του σπιτιού που τότε έμενε ως εξόριστος στο Κοντοπούλι ο  Ρίτσος ,αντίρρηση  να δοθεί ο αύλειος  χώρος  για την εκδήλωση αυτή .

    

Ήταν κάτι μη αναμενόμενο γιατί προφορικά είχε δοθεί έγκριση για την χρήση του χώρου και η τοπική κοινότητα ήταν ενήμερη και βοηθούσε για την παράσταση.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 

Μου ήρθε να κλάψω μας είπε ο παλιός Πρόεδρος των Πορτιανιτών Αθηνών,  κ. Βασίλης Ποριάζης

Το θέαμα που αντίκρισε από το Λαογραφικό Μουσείο Πορτιανού, ήταν τραγικό καθώς όλα τα εκθέματα του μουσείου ήταν παραπεταμένα στην αυλή απροστάτευτα από κάθε απειλή.

 

Στο μουσείο αυτή την εποχή (που είναι λάθος βέβαια), γίνετε μια ανακατασκευή και έπρεπε να εκκενωθεί, ο χειρισμός όμως των εκθεμάτων,  που όπως φαίνεται στο βίντεο είναι παραπεταμένα από εδώ και από εκεί,  δημιούργησε αναστάτωση σε όσους βρέθηκαν εκεί και τελικά το ζήτημα έφτασε στο σταθμό μας το Ράδιο Άλφα. Σε μία εκπομπή που βεβαίως έχει μεγάλη , καθώς όλο αυτό το υλικό είναι η παράδοση της Λήμνου και οικογενειακά κειμήλια που κάποτε παραδόθηκαν στο μουσείο.  

 

Ο Δήμος που είναι υπεύθυνος για το μουσείο συνολικά,  καθώς και για το έργο ανακατασκευής οφείλει να προστατεύσει αυτό το υλικό το οποίο εδώ και ένα μήνα είναι παρατημένο στην αυλή και πάνω στο χώμα. Σε επικοινωνία με το Δήμο, μας ανάφεραν ότι άμεσα θα γίνουν εργασίες για να προστατέψουν το υλικό.

 

 

Δείτε τα σχετικά βίντεο  

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις