21 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 12:43

ΗΡΘΕ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο Δημοτικός Κήπος στο Ρωμαίικο Γιαλό εδω και σχεδόν ένα μήνα  είναι  σε εργασίες ανακαίνισης.

Ξήλωσαν το γκαζόν ανακάτεψαν το χώμα έβγαλαν κάτι ετοιμόρροπες τζιτζιφιές και γενικά  ο χώρος  θυμίζει,  όλες αυτές τις μέρες,  εργοτάξιο!

Θέλαμε να γίνει νωρίτερα το έργο  και όχι μες το καλοκαίρι αλλά τώρα εγκρίθηκε το Κονδύλι, μας είπε ο  Αντιδήμαρχος Παναγ. Τσανταρλιώτης.

Στο ερώτημα μας,  πόσο αναγκαίο είναι αυτό το έργο και τι το καινούριο θα προκύψει, μας απήντησε  ότι βασική ανάγκη ήταν να κατασκευαστεί σύστημα αυτόματου  ποτίσματος,  για να  απαλλάξει από αυτό το καθήκον τρεις υπάλληλους του  Δήμου,  που απασχολούνταν πολύ ταχτικά με το  πότισμα και για να κρατήσουν ζωντανό τον γερασμένο κήπο.

Το σχέδιο προβλέπει ανανέωση του γκαζόν το οποίο σήμερα έφτασε σε ρολά  (φωτογραφια) και θα αρχίσει να τοποθετείται  καθώς και  το φύτεμα  ανθεκτικών λουλουδιών και αντικατάσταση κάποιων πεσμένων δέντρων... 

Επισημάναμε ότι  τα δέντρα δεν πρέπει να  είναι  πολύ πυκνά για  να μην κρύβουν  τον ορίζοντα,  τη θάλασσα και  το Άθω!   Ο Αντιδήμαρχος μας είπε ότι ο σχεδιασμός  έγινε από ειδικούς.  Πρόσθεσε ακόμη ο κ. Τσανταρλιωτης ότι στο  έργο αυτό  του εκσυγχρονισμού περιλαμβάνονται και άλλοι μικροί  κήποι του Δήμου, όπως στον Άγιο Παντελέμωνα Ανδρωνίου, στην πλατεία   Υψιπύλης και Βενιζέλου, (ΟΤΕ και ΚΤΕΛ) καθώς και ένας μικρός χώρος στη  γέφυρα του Α΄ Δημοτικού,  που είναι και η είσοδος της παλαιάς  Μύρινας και εδω και πολλά χρόνια είναι χάλια!  

Το έργο είναι  της τάξης των περίπου 100.000 € και προέρχεται από  ευρωπαϊκό Κονδύλι του ΕΣΠΑ που είναι προορισμένο  για τέτοια έργα. 

Διαβάστηκε 3302 φορές