20 Ιουνίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014 12:22

ΚΑΚΑΝΟΥΡΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6 Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κακανούρες, κατά το έθιμο, θα γίνουν σε χωριά, γειτονιές  από  παρέες παιδιών, την παραμονή του Αγιο- Γιαννιου, δηλαδή τη Δευτέρα 23/6 το βράδυ.

Κακανούρες  που παίρνουν τη μορφή της επίσημης εκδήλωσης έχουμε όπως κάθε χρόνο στον Πλατη.  Τρεις τεράστιες φωτιές που τροφοδοτούνται με ξερά χορτάρια και τρεις παράλληλες πιο  μικρές  για να τις πηδούν τα μικρά παιδιά στήνονται στην είσοδο του χωριού στο Παρκιγκ. Θα ακολουθήσει  Χορός.

Ο  Κάσπακας,   δια του τοπικού συλλόγου του,   ανακοινώσε κακανούρες (κακανέρια τα λένε εδω)  στα ΑΛΩΝΙΑ, στην είσοδο το χωριού. Εδω θα γίνει και το έθιμο του κλειδωνά. Θα υπάρχει φυσικά   το καθιερωμένο στο Χωριό κέρασμα με τυρί και ζυμωτό ψωμί και δεν θα λείπει η μουσική.

Στο Λιβαδοχώρι στην αυλή του σχολείου θα έχει επίσης ανάλογες εκδηλώσεις, με κεράσματα και εδω, όπως  ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6,   ΩΡΑ 20.00 

Και στο ΑΝΔΡΩΝΙ, ΔΑΦΝΗ,  ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΡΕΠΑΝΙΔΙ  !!!

Εκ των υστερων μαθαινουμε  οτι ΚΑΚΑΝΟΥΡΕΣ ή ΚΑΚΑΝΟΙ, οπως λεγονται στην Ανατολικη Λήμνο, θα γινουν και στο ΑΝΔΡΩΝΙ, στη ΔΑΦΝΗ και στην  ΚαΑΛΛΙΘΕΑ με ωρα εναρξης 2030. και εδω θα εχουμε κερασματα, στο Λιβαδοχωρι και  σουβλάκια.   ΑΚΟΜΗ ΚΑΚΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΡΕΠΑΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΚΛΛΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ , ΩΡΑ 1930 

Διαβάστηκε 2734 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 12:47