21 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 12:41

Αυστραλές Νοσοκομες στη Λημνο για τα 100 χρονια της ΣΥΝΘΗΚΗΣ του ΜΟΥΔΡΟΥ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ:

Σας προωθούμε το πρόγραμμα του ταξιδιού των αυστραλών νοσοκόμων, που θα βρίσκονται στο νησί μας στις 14 & 15 Οκτωβρίου, ενδιάμεσο σταθμό στην κρουαζιέρα που πραγματοποιούν στην Ανατολική Μεσόγειο, με αφορμή τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την Ανακωχή του 1918. Μαζί τους βρίσκεται και ο διεθνούς φήμης καθηγητής Ιστορίας Jay Winter, γνωστός για το έργο του σχετικά με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την επίδρασή του στον 20ο αιώνα. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και είναι συντάκτης της Ιστορίας του Cambridge για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή είναι η πρώτη του επίσκεψη στη Λήμνο. 

Το κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει στον Μούδρο στις 14 Οκτωβρίου, όπου θα καταθέσουν στεφάνι στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούν και θα καταθέσουν στεφάνι και στο Συμμαχικό Νεκροταφείο του Πορτιανού. Επίσης, θα επισκεφθούν την Αρχαία Ηφαιστία και το Ακρωτήρι της Πούντας. Θα αναχωρήσουν στις 15 Οκτωβρίου από τη Μύρινα για το Τσανάκαλε της Τουρκίας.

Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία.

 

Στη φωτογραφία Αυστραλές Νοσοκόμες το 1915 στη Λήμνο, για την Εκστρατεία της Καλλίπολης και (κάτω) Αυστραλές Νοσοκόμες στη Λήμνο το 2015 για τους εορτασμούς των 100 από τότε.

 

Διαβάστηκε 574 φορές