18 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018 09:28

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΠΑΝΤΑ (;) ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ" ΤΟΥ ΚΑΣΠΑΚΑ... Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το  καταγγελτικό  δημοσίευμα μας για την άθλια  και επικίνδυνη κατάσταση  του  περιφερειακού του Κάσπακα προς Αγιογιάννη  αναρτήθηκε  στο site: limnosnea.com  και επισήμαινε  τις κακοτοπιές του δρόμου με έμφαση στις διαλυμένες μπάρες από τις οποίες  παραθέταμε   και φωτογραφία.

Αυτό ήταν το θέμα μας  για το οποίο πρέπει να πω,  απαντώντας στην παρακάτω επιστολή του Επάρχου Βαγγέλη Γιαρμαδούρου, ο οποίος με εγκαλεί γιατι δεν διασταύρωσα την  καταγγελία  που έλαβα, ότι δεν είχα τι να διασταυρώσω.  Οι σπασμένες μπάρες και η κατάσταση του δρόμου δεν χρειάζονταν καμιά διασταύρωση…

Η κατασκευή του δρόμου που  έγινε από το Δήμο  και οι τότε κακοτεχνίες στις οποίες αναφέρεται, παρελκυστικά,   ο Έπαρχος είναι μια παλιά πονεμένη ιστορία για την όποια είχαμε γράψει τότε  ενώ το σημερινό   θέμα μας είναι  η σημερινή κατάσταση του.    

Μια  συγγνώμη πάντως την οφείλω στον Έπαρχο  για την αργοπορία  δημοσιοποίησης  της απάντησης του.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΗΜΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Μύρινα, Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Προς: Προς την εφημερίδα Λήμνος – Ράδιο Άλφα

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε δημοσίευμα σας.

Κύριε Κότσαλη,

Σε άρθρο σας με τίτλο «ΛΕΦΤΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» γίνεται αναφορά προς το πρόσωπο μου αλλά και εμμέσως στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, μετά από επιστολή του συμπολίτη μας, κου Μαλλιαρού Παναγιώτη.

Η διατύπωση σχολίων και διαφωνιών, είναι δικαίωμα των πολιτών και δεν έχω αρνητικά σχόλια για αυτό. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να ασκούν κριτική στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα, δεδομένου ότι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους. Ακόμη και στην περίπτωση που κάνουν λάθος, όπως στην περίπτωση αυτή, δεν πρέπει να αποθαρρύνονται.

Κύριε Κοτσαλη, είστε έμπειρος Δημοσιογράφος και επομένως επιβάλλεται να μεριμνάτε για την διασταύρωση των στοιχείων που δημοσιοποιείτε, διαφορετικά εγκυμονεί κίνδυνος παραπληροφόρησης και τίθεται θέμα αντικειμενικότητας.

Η δημοσιοποίηση λανθασμένων πληροφοριών, έχει ως αποτέλεσμα την μη ορθή ενημέρωση των αναγνωστών – ακροατών σας. Επίσης, η παραπληροφόρηση μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες εντυπώσεις και να θίξει κάποιους ανθρώπους.

Πιστεύω να κατανοείτε ότι αυτό δεν είναι σωστό και αν γινόταν μια φορά πάλι από την πλευρά μου δεν θα έμπαινα σε διαδικασία απάντησης.

Αν ανατρέξετε στα αρχεία της εφημερίδα σας, θα διαπιστώσετε ότι για την κατασκευή του δρόμου αυτού,  υπάρχει εκτενής αναφορά σας, για τον Δήμο της Μύρινας και τον τότε Δήμαρχο κ.  Σάμπαλο. Η  κατασκευή του  συγκεκριμένου δρόμου ήταν Δημοτικό έργο και φυσικά η επισκευή και η συντήρηση του ανήκουν στις αρμοδιότητες του  Δήμου Λήμνου.

Με ένα απλό τηλεφώνημα θα μπορούσε το ζήτημα αυτό να έχει αποσαφηνιστεί. Εκτιμώ ότι με τα παραπάνω συνέβαλα για την αποκατάσταση της αλήθειας και σε κάθε περίπτωση τόσο εγώ όσο και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου είμαστε στη διάθεση σας για την οποιαδήποτε πληροφορία.  Τα παραπάνω δεν είναι υπεκφυγή των ευθυνών μας αλλά μια προσπάθεια για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Επίσης, σας γνωρίζω ότι σε ότι αφορά την συντήρηση – επισκευή και οδική ασφάλεια του επαρχιακού οδικού δικτύου γίνονται τις προσεχείς ημέρες δύο δημοπρασίες και συγκεκριμένα:

α) Αύριο την 24.07.2018 ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΝΗΣΟΥ» με το ποσό των 1.238.500,00 €.

β) Την Δευτέρα 30.07.2018 «ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ για το έργο ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Λήμνου» με το ποσό των  500.000,00 €.

Επίσης, αν ενδιαφέρεστε, υπάρχει λίστα των έργων που αφορούν τόσο το οδικό δίκτυο αλλά και όλα τα έργα και τις προγραμματικές συμβάσεις που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη, που βεβαίως είναι δημόσια έγραφα και είναι στην διάθεσή σας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία και πιστεύω ότι συνέβαλα, όπως και εσείς στην προσπάθεια της πληρέστερης  πληροφόρησης του κόσμου.

 

                                                                                                             Ο Έπαρχος Λήμνου

                                                                                                                    Ευάγγελος Γιαρμαδούρος

 

Διαβάστηκε 1337 φορές