23 Μαΐου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 13:27

Η ΡΕΓΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΗ, ΑΥΡΙΟ, ΤΡΙΤΗ 10-7, ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ρεγκατα της Φιλιας,  που άρχισε με τοπικές διαδρομές στο Πόρτο Καράς στη Χαλκιδικη,  χθες Κυριακή 7/8  βγήκε στο πέλαγος με προορισμό το Αγιοστράτη  όμως οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν καθώς υπήρχε, εκεί στα Πόδια της Χαλκιδικής,  άπνοια με ακούνητα τα σκάφη για κάποιες ώρες.  Αργότερα,  στο Αιγαίο,  βρήκαν λίγο  άνεμο και έτσι με μεγάλη αργοπορία και ταλαιπωρία έφθασαν στο Νησί  ξημερώνοντας Δευτέρα.

Παρά την αργοπορία η υποδοχή  και η εξυπηρέτηση από τις Αρχές και τους Λιμενικούς ήταν  συγκινητική,  μας είπε ένας από τους  διοργανωτές , ο πολύ γνωστός δάσκαλος ιστιοπλοΐας με πολλούς  φίλους στη Λήμνο,  ο Στάθης Σοφίτσης.

Σήμερα το βράδυ θα γίνουν οι απονομές στους Νικητές, στο γραφικό λιμανι της του Αγιοστράτη και αύριο Τριτη αναχωρούν τα ιστιοπλοϊκά για Λημνο όπου  αναμένεται να φθασουν απο νωρις μέχρι αργά το απόγευμα.

Την Τέταρτη το μεσημέρι θα κάνουν ειδικες διαδρομές στα Ρηχά Νερα (για να τα δούμε)   και το βράδυ θα γίνει γιορτή από το Δήμο στο Λιμάνι.

Η Ρεγκατα Φιλιας , όπως μας είπε ο Σταθης,  έχει διεθνή χαρακτήρα καθώς πολλά  πλήρωμα,  στα 17 σκάφη που παίρνουν μέρος,  είναι απο σχεδόν όλες τις βαλκανικές χώρες και ο απώτερος  στόχος είναι να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.  

Διαβάστηκε 928 φορές