16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 11:45

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ (ΔΕΥΤ. 30-4) ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Περιφερειακό Συνέδριο, το 14ο, το οποίο πραγματοποιείται στην έδρα της  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τη Μυτιλήνη, στις 2 (Τετάρτη)  και 3  (Πέμπτη) Μάη  είναι μια διαδικασία μεγάλου μεγέθους (εμείς σε αυτό συμπέρασμα καταλήξαμε) για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό   και  την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας.

Η προσπάθεια  αποκέντρωσης αυτού του σχεδιασμού είναι εμφανής καθώς τις μέρες αυτές  του Συνεδρίου στη Μυτιλήνη θα βρίσκονται όλοι σχεδόν οι Υπουργοί  της Κυβέρνησης, όπου θα λάβουν χώρα 10 συνεδρίες . Γίνεται κάθε προσπάθεια σε  αυτή η διαβούλευση να συμμετέχουν όχι μόνο Φορείς αλλά και πολίτες του κάθε νησιού. 

Με αυτή την έννοια υπάρχει μια ακόμη πρόσκληση για κάθε ενδιαφερόμενο,  ο οποίος  θα ήθελε να καταθέσει τις ιδέες του. Αυτό θα γίνει τη Δευτέρα 30 Απριλη, όταν θα βρίσκονται στη Λήμνο συνεργάτες  του Υπουργού Επικρατείας κ. Βερναρδάκη.

Το κείμενο αυτής της Πρόσκλησης  είναι πολύ οικείο και καθόλου γραφειοκρατικό και το παραθέτουμε για κάθε ενδιαφερόμενο:

Φίλες και φίλοι στη Λήμνο

Όπως σας είναι γνωστό την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018., πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη το 14ο αναπτυξιακό συνέδριο που αφορά την περιοχή μας, το  Β. Αιγαίο. Οι  φορείς αλλά και κάθε μεμονωμένος  πολίτης της Λήμνου που ενδιαφέρεται ,καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πως θα ήθελαν να δουν τη Λήμνο τα επόμενα χρόνια και με ποιο τρόπο νομίζουν ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί.

Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν στο συνέδριο αλλά και θα κατατεθούν σε κάθε αρμόδιο υπουργείο και στην Περιφέρεια. Θα αποτελούν πολύτιμη πηγή πληροφόρησης απευθείας από την κοινωνία, για αυτούς που σχεδιάζουν την πολιτική για κάθε τόπο.

Η συνεισφορά σας λοιπόν στο διάλογο είναι χρήσιμη αλλά και απαραίτητη.

Οι φορείς για τους οποίους υπήρχαν επικαιροποιημένα στοιχεία, θα λάβουν ατομική πρόσκληση να έρθουν στην προσυνεδριακή συνάντηση στην οποία θα  βρίσκεται συνεργάτης του Υπουργού επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Όσοι όμως δεν θα πάρετε  πρόσκληση δεν σημαίνει ότι δεν είστε καλεσμένοι. Απλώς δεν σας βρήκαμε και σας καλούμε τώρα μέσω των ΜΜΕ.

 Σας περιμένουμε την ώρα που έχει ορισθεί για τον τομέα σας. Θέλουμε να διατυπωθούν  όλες οι προτάσεις  και να μεταφερθούν όλες οι απόψεις.

Το πρόγραμμα συναντήσεων για κάθε ομάδα φορέων έχει ως εξής:

 10.30 – 11.00: Έπαρχος

11.00  – 11. 30 : Δήμαρχος

 11.30 – 12.00 : Αυτοδιοικητικοί

12.00:  Ελεύθεροι Επαγγελματίες

13.00:  Παραγωγικοί φορείς- Ανάπτυξη

14.00:  Υγεία- Πρόνοια – Διοίκηση

16.00:  Πολιτισμός – Αθλητισμός

17.00:  Μεταφορές- Μετακινήσεις- Τουρισμός

18.00:  Παιδεία

18.45:  ΜΜΕ ΛΗΜΝΟΥ

Οι συναντήσεις θα γίνουν τη Δευτέρα 30 Απριλίου  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παπουτσίδειο πάνω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

Φίλες και φίλοι

Το συνέδριο αυτό οργανώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης  και από  την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Αυτοί κυρίως θα μελετήσουν και θα αξιοποιήσουν  τις προτάσεις σας. Ούτε κομματική φιέστα είναι όπως λένε μερικοί για να το υποβαθμίσουν, ούτε ευκαιρία για ταξίδια και αναψυχή όπως κακόβουλα παρουσιάζεται από ορισμένα μέσα. Δουλεύουμε σκληρά, οι περισσότεροι εθελοντικά  για να βοηθήσουμε τον τόπο μας να πάει μπροστά.

Ευχαριστούμε  εκ των προτέρων τα ΜΜΕ της Λήμνου για τη μετάδοση του μηνύματός μας

Από το γραφείο συνεργατών του Υπουργού Επικρατείας

 synvoraig@gmail.com

 

Διαβάστηκε 626 φορές