Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 13:57

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΕΡΓΩΝ 7 ΕΚΑΤ. € Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η κοπή της βασιλόπιτας του Επαρχείου ήταν  μια καλή αφορμή, τώρα στην αρχή  του 18,   για να μάθουμε τι σχεδιάζεται,  απο πλευράς  έργων,  από την Περιφέρεια για τη Λήμνο.

Μετά τα τελετουργικά της  βασιλόπιτας,  σε μια εκδήλωση στο Ποτιστικό Κέντρο της Αγίας Τριάδας,  με αρκετό κόσμο, βασικά εκπροσώπους όλων τω Αρχών της Λήμνου και αρκετών Προέδρων και Μελών Δ.Σ. Πολιτιστικών Συλλόγων,  ο Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος ευχήθηκε για το νέος έτος και απευθυνόμενος στην Περιφερειάρχη την  Χριστιάνα Καλογήρου υπενθύμισε την ανάγκη η Λήμνος να είναι πάντα σε  μια προτεραιότητα έναντι της Λέσβου γιατί  εδώ, είπε,  υπάρχουν τα μεγάλα προβλήματα από την αποψίλωση των Υπηρεσιών κλπ και τα "έψαλε"  με  το γνωστό φιλικό και αφοπλιστικό  τρόπο του,  λέγοντας ότι κάποτε στα έργα της Περιφέρειας θα πρέπει να ενταχθεί και η αναβάθμιση του Εκκλησιαστικού Μουσείου,  το οποίο υπάρχει στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Τελειώνοντας τον ευφάνταστο και διεκδικητικό του λόγο ο Μητρόπολης απευθυνόμενος  προς  εμένα είπε τα "υπόλοιπα πες τα εσύ".  Είναι βέβαιο ότι όλα αυτά τα χρόνια συμπλέουμε τον τομέα αυτών των Αιτημάτων για προβλήματα  του Νησιού.  

Η κ. Καλογήρου αναφέρθηκε στα έργα που ήδη εκτελούνται αλλά κυρίως σε αυτά που πρόκειται άμεσα να μπουν μπροστά για τα οποία είπε ότι η συνολική τους δαπάνη θα φθάσει τα  7 εκατομ. ευρώ,  χρηματοδότηση  που προέρχονται απο ευρωπαϊκά  και κρατικά κονδύλια.

Ενα μεγάλο έργο το οποίο είναι έτοιμο για δημοπράτηση είναι ο Περιφερειακός του Θάνους. " Ήμουν νια  και γερνώ" , από τότε που το έργο αυτό ονοματίζεται όμως να που τώρα ξεκινά , είπε χαρακτηριστικά  η κ. Καλογήρου.

Έργα οδικές ασφάλειας είναι προγραμματισμένα και το επόμενο διάστημα, όπως η διαγράμμιση.

Αναφέρθηκε σε ένα πεζοδρόμιο  Μύρινας - Αυλώνα, επίσης. Το θεωρώ πολύ σημαντικό αν είναι ένα έργο ολοκληρωμένο,  όπως  είναι αίτημα από παλιά πολλών πολιτών και Φορέων όπως η Ανεμόεσσα.

Έκανε λόγο για το έργο του Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού  του Χρ. Μπουλώτη στο Λιμάνι Μύρινας που ολοκληρώνεται, ενώ την ώρα της διανομής της Πίτας, στο κομμάτι για το Λιμενικό Ταμείο, είπε στον Πρόεδρο,  τον κ. Δαλαβιτσο,  ότι κάτι σπουδαίο σχεδιάζουν από κοινού  για τις χερσαίες εγκαταστάσεις του Λιμανιού της Μύρινας.

Έκανε επίσης αναφορά α στο ήδη γνωστό έργο της ανακαίνισης του Κτιρίου του Παλιού Νοσοκομείου και στην  εγκατάσταση εκεί μιας ολοκληρωμένης μονάδας ψυχιατρικής κλινικής . Επίσης  για έργα αρχαιολογικού  ενδιαφέροντες, στην Ηφαιστεία,   που πρόκειται να εκτελεστούν άμεσα απο την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Για έργα εξασφάλισης νερού θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από την αναφορά σε μια προσπάθεια να ξεμπλέξει και να  λειτουργήσει το  Φράγμα του Εβγάτη,  το οποίο  έγινε πριν πολλά χρόνια  αλλά  από κακοτεχνίες και  έλλειψη σχεδιασμού ποτέ δεν μπήκε σε κάποια χρήσιμη  λειτουργία.

Αυτά σε γενικές γραμμές  και θα είμαστε πιο λεπτομερειακοί όταν θα λάβουμε γραπτώς αυτά που αναφέρθηκαν με την ευκαιρία της κοπής της Βασιλόπιτας ή,   αν θέλετε,  μεταξύ βασιλόπιτας και μπουφέ,  που επακολούθησε…

Το φλουρί έτυχε στον Πρόεδρο της Κοινότητας Πορτιανού Σπ. Μανιάτη, ενώ φέτος η ετησία καθιερωμένη απονομή μιας τιμητικής αναφοράς σε κάποιο Υπάλληλο  της  Περιφέρειας δόθηκε στον Κτηνίατρο της Υπηρεσίας Δημ.  Μπουλώτη για την επιτυχία του παιδιού του στην ανωτάτη, πανεπιστημιακή,  εκπαίδευση

Την όλη εκδήλωση και την ομιλία της κ. Καλογήρου  μεταδώσαμε απ ευθείας από το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  και θα την επαναλάβουμε αύριο (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1)  ενώ από τα τοπικά site υπήρχε εργώδης βιντεοσκόπηση που θα αναρτηθεί.

Διαβάστηκε 1309 φορές
Hλίας Κότσαλης

Τελευταία άρθρα από τον/την Hλίας Κότσαλης