23 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012 06:35

Ανεμογεννήτριες: στο ψάξιμο για τα συν και πλην ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβουλίου  της 26ης Μαρτίου το θέμα των ανεμογεννητριών κυριάρχησε.

Η προοπτική για  γρήγορα έργα εγκατάστασης των τεράστιων αυτών φτερωτών γιγάντων μας βρίσκει απροετοίμαστους,  χωρίς καθαρές και συγκεκριμένες θέσεις. Άλλωστε αυτό αναφέρεται, ως μια πραγματικότητα σε δελτίο τύπου του Δήμου που,  εμμέσως,  το παραδέχεται , και κάνει κριτική στις...  άλλες αρμόδιες Αρχές γιατί αμέλησαν την υπόθεση της ενημέρωσης.  Υπόσχεται, όμως,   ότι  «θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η σε βάθος ενημέρωση των κατοίκων».

 

Φυσικά η Ελλάδα πρέπει,  και είναι υποχρεωμένη  από διεθνείς συμβάσεις,  να αναπτύξει τις  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)  Κανείς, χωρίς ισχυρά επιχειρήματα, δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο, από την κεντημένη ταχύτητα να λέμε σε κάθε καινούριο ΌΧΙ.

Όμως, δεν πρέπει να δεχτούμε εύκολες λύσεις και να καταστρέψουμε περιοχές που έχουν προοπτικές ανάπτυξης.

Θεωρούμε  ότι η  διατήρηση του Λημνιού  Τοπίου και η προστασία του περιβάλλοντος είναιμέγιστο αναπτυξιακό αγαθό. Βεβαίως,  αυτό το αγαθό, τις περισσότερες φορές,  το έχουμε κατακρεουργήσει εμείς οι ίδιοι και όχι άλλοι!

Υπάρχει χώρος για τις ανεμογεννήτριες, που η επιλογή του πρέπει να  γίνει με τα κριτήρια που αναφέραμε και όχι με βάση το μικρότερο κόστος,  τις εύκολες λύσεις και τις λιγότερες αντιστάσεις. Όχι άλλα λάθη.

Διαβάστηκε 52802 φορές