20 Ιουνίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 21:03

Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ "ΑΠΟΘΗΚΗ" Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η κατάμεστη αίθουσα ήταν μια πρώτη,  θετική,    εικόνα  της εκδήλωσης,  που έγινε  για την Ψυχική Υγεία.  Επί της ουσίας,  η  ομιλία του Ψυχιάτρου του Νοσοκομείου Λήμνου, Κώστα Κατσιγιαννόπουλου,   ήταν γλαφυρή και περιεκτική.

Μίλησε για την Ψυχική Υγεία ξεκινώντας από τη Μυθολογία και  τον Ιπποκράτη,  ως  τη μεγάλη στροφή που λέγεται  Φρόιντ.  Αυτή η διαδρομή ήταν με γοργό βήμα, σύντομες στάσεις και πολλές  λογοτεχνικές αναφορές, Υπήρχε, φυσικά,  γιγαντοοθόνη για την εικονική προβολή του λόγου  και διάσημων  πρόσωπων  γνωστών  για κάποιο ψυχικό τους πρόβλημα. 

Έτσι προχωρώντας  φτάσαμε σε συγκεκριμένες αναφορές για  ψυχικής παθήσεις  οι οποίες είναι πάμπολλες και … αναπτυσσόμενες.  Στο σημείο αυτό  υπήρχε απόλυτη σαφήνεια  και διεξοδική ανάλυση.  

Πριν από την Ομιλία του Κ. Κατσιγιαννόπουλου μίλησε ο  Διοικητής του Νοσοκομείου,  Θ. Μονοκρούσος, ο οποίος αναφέρθηκε στην  εξέλιξη που είχε η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας προσφάτως  και ευχαρίστησε το χορηγό αυτής της Κλινικής Αγοραστό  Λαβδαρά, κάτοικο  Σύδνεϋ. 

Ενημέρωσε, ακόμη,   για την πολύ θετική εξέλιξη της προσπάθειας  της Διοίκησης του Νοσοκομείου για μια μεγάλη ανακαίνιση του παλιού Κτιρίου του  Νοσοκομείου, όμως αυτή η περίπτωση,  λόγω  της σπουδαιότητας της,  θα χρειαστεί ένα άλλο ιδιαίτερο δημοσίευμα. Το ίδιο ισχύει και για την αναφορά του στις επιστημονικές συνεργασίες της   Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας με επιστημονικούς φορείς μεγάλου κύρους.  

Η πιο συγκινησιακή στιγμή,  πάντως,  αυτής της εκδήλωσης ήταν η ανακοίνωση  από τον Θ. Μονοκρούσο  της συνταξιοδότησης του Διευθυντή της Ορθοπεδικής      Κλινικής ,  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΚΑΜΑΓΚΗ, στον όποιο τιμητικά επέδωσε  ένα Βιβλίο με την Ιστορία του Νοσοκομείου (της  ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ  ΠΛΙΑΤΣΚΑ)

 Ο κ. Σκαμάγκης,   εμφανώς συγκινημένος,   αναφέρθηκε και υπερασπίστηκε την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όλα αυτά τα χρόνια,  την οποία απέδωσε στις προσπάθειες του  προσωπικού  και ευχαρίστησε για αυτή την  αποχαιρετιστήρια  τιμητική αναφορά.

Τέλος , το πείραμα της χρήσης του  χώρου ΑΠΟΘΗΚΗ για   δράσεις εκτός καλοκαιριού  ήταν μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια  η οποία σημείωσε απόλυτη επιτυχία.

 

 

Διαβάστηκε 1740 φορές