25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 20:55

ΤΖΑΖ, ΕΘΝΙΚ ΚΛΠ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

τζαζ, έθνικ, new wave

ΟΕΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα απόσταγμα από μελωδίες κλασικές, τζαζ, έθνικ, new wave και πολλούς άλλους ήχους θα μας χαρίσει το μουσικό σχημα Grupetto μέσα από τρεις συναυλίες στην Πλάκα, τη Μύρινα και το Πορτιανού, με την υποστήριξη του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου.

Grupetto, γκρουπέττο ή τρίγοργο. Στην μουσική, ανήκει στους «καλλωπισμούς». Πρόκειται για το σύνολο 3 κυρίως  φθόγγων που εκτελούνται πριν ή μετά τον κύριο φθόγγο, στον οποίο ανήκουν.

Οι Grupetto είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους καθηγητές του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, οι οποίοι ένωσαν τις μουσικές τους χημείες σε ένα πείραμα, που περιέχει δόσεις από κλασσικούς, τζαζ, ethnic, new wave και πολλούς άλλους ήχους.

Κώστας Κωνσταντόπουλος: Κλασσική κιθάρα, μαντολίνο

Μάκης Καλλιάνης: Ηλεκτρικό πιάνο, ηλεκτρακουστική κιθάρα, ukulele

Νίκη Μπουζιωτοπούλου: Φωνή, μεταλλόφωνο, toy piano

Από την Nina Simone και την Loreena McKennitt, στην Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Πέννυ Μπαλτατζή. Από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Σταμάτη Κραουνάκη, στον Eric Satie και τους Beirut.  Ένα πολύ όμορφο μουσικό ταξίδι ξεκινάει και θα περιλαμβάνει αρκετούς σταθμούς.

Κάθε μία αφίσα των Grupetto κοσμείται και από ένα μοναδικό και πρωτότυπο έργο της ζωγράφου Δήμητρας Τζίβελου. Αναζητείστε έργα της στην σελίδα της ΔeltaΚappa Design.

Πλατεία Πλάκας – Κυριακή 30 Ιουλίου, Ώρα: 20:30

Προϊστορική Μύρινα – Τετάρτη 9 Αυγούστου , Ώρα 21:00

Πορτιανού - Δευτέρα 28 Αυγούστου, Ώρα 20:30

 

Εισοδος ελεύθερη

 

Διαβάστηκε 1722 φορές