16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 12:37

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Γ. ΠΑΛΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο Λαύριο,  έτοιμο να επιβιβαστεί στο ΠΗΓΑΣΟΣ, βρήκαμε τηλεφωνικά τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη. Πήγαινε στον Αγιοστράτη μας είπε για μια επιτόπια εξέταση των θεμάτων του Νησιού (παλιός οικισμός, ακρίδες).

Ο  κ. Πάλλης συμμετείχε στην  προ δυο ημερών σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, (έχουμε γράψει σχετικά), στη φωτογραφία πρώτος από αριστερά,  που είχε για αντικείμενο την καταπολέμηση του υπερπληθυσμού των κουνελιών στη Λήμνο.

Από όλες τις συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε ο Βουλευτής του Νομού,  θεωρεί την προχθεσινή  την πιο παραγωγική, αφού μπήκαν σε μια σειρά οι επί μέρους αρμοδιότητες για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μείωσης των κουνελιών.

Ο Γ. Πάλλης θεωρεί ότι σε περίπου 3 μήνες θα έχουμε πρακτικά αποτελέσματα με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων.

Ο  ίδιος,  όπως μας είπε,  πιστεύει στην αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας του Νησιού, που πρέπει να βασιστεί στην παραγωγή και να μην χρειάζεται να φυτοζωεί από τις επιδοτήσεις.

Για την προοπτική  αυτή να πούμε την δίκη μας τοπική εμπειρία . Ναι, υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, αφού σε κάποιες περιοχές φέτος, μετά από χρόνια,   αναπτύχτηκαν τα σιτηρά, παρά την δύσκολη χρονιά της ανομβρίας, ενώ αλλου π.χ. Ατσικη, αναπτύσσονται και άλλες καλλιέργειες, και μάλιστα με εκμηχανισμένο τρόπο, όπως τα φασολιά ασπρομύτικα

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  μας είπε ότι μέσα  τον Ιούνιο θα επισκεφθεί τη Λήμνο και θα πάει κατά προτεραιότητα στην Ατσική, εκεί όπου το περσινό καλοκαίρι είχε συναντηθεί με εκπροσώπους του Συνεταιρισμού του Χωριού.

Διαβάστηκε 1194 φορές