19 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 13:04

ΓΙΑ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΒΓΑΤΗ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην εποχή που οι ανάγκες για νερό  μεγαλώνουν ενώ οι βροχές μειώνονται κάθε έργο  εξασφάλισης νερού είναι  πολύ σημαντικό.

Το φράγμα του Εβγάτη είναι εδώ και πολλά χρόνια ανενεργό. Ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά για την κατασκευή του,  20 χρόνια πριν,  και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ…  Αργότερα έγινε ένα έργο στεγανοποίησης του πυθμένα, ο οποίος  έχανε νερό,  αλλά πάλι χωρίς κανένα προτακτικό αποτέλεσμα.

Τώρα από την Περιφέρεια εξασφαλίστηκε και ανακοινώθηκε ένα κονδύλι  60.000 € για ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΘΑΝΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ. Σημαντική εξέλιξη που ελπίζουμε αυτή τη φορά να τελεσφορήσει!!!

Από τα άλλα κονδύλια που ανακοινώθηκαν  για τη Λήμνο λείπει ένα ποσό για την εκπόνηση μιας γενικής υδρολογικής μελέτης για όλο το νησί με βάση την οποία να προγραμματιστούν έργα εξασφάλισης νερού, το οποίο  είναι τόσο αναγκαίο για την καθημερινότητα,  για τη   Γεωργία, για τον  Τουρισμό, για τη Ζωή!!!

Η φωτογραφία είναι από το Φράγμα Κοντια, το οποίο ακόμη και σε άνομβρες χρονιές κρατά νερό και ποτίζει τα τριφύλλια και τις άλλες καλλιέργειες της περιοχής.  

Διαβάστηκε 1823 φορές