25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 12:38

ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 80 ΚΛΠ. Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το  θέμα είναι η αλλαγή που έγινε από το Νοεμβρη του 16  στην ανανέωση Διπλώματος Οδήγησης για άτομα άνω των 80 ετών και για όσους έχουν κάποιο διαπιστωμένο καρδιολογικό ή ψυχολογικό πρόβλημα,  ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με μια πρόχειρη ερευνά μας,   ξεπερνούν τα  100,  για κάθε χρόνο.

Όλοι αυτοί είναι υποχρεωμένοι  να ταξιδεύσουν από τη Λήμνο στην Καβάλα, και κάποιοι ήδη το έκαναν, για να περάσουν από εξετάσεις Ψυχιάτρου και Ορθοπεδικού. Οι ειδικότητες αυτές  υπάρχουν στο Νοσοκομείο  μας όμως δεν έχουν το δικαίωμα,  με την αλλαγή που έγινε, να κάνουν τις εξετάσεις αυτές,  που μπορούσαν να τις κάνουν μόνο Ιδιώτες γιατροί,  οι οποίοι να έχουν  σύμβαση με το Υπουργείο Μεταφορών και τις κατά τόπους Υπηρεσίες του, που είναι υπεύθυνες για τα Διπλώματα Οδήγησης.

Όταν μας ήρθε το θέμα αυτό στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  παραμονές Χριστούγεννα, θεώρησα  ότι το πρόβλημα αυτό ήταν παράλογο και  έπρεπε  να λυθεί και μάλιστα  ότι αυτός που θα μπορούσε να δώσει τη λύση, εκ της θέσεως του,  ήταν ο Κυβερνητικός Βουλευτής Γιώργος Πάλλης, με  τον οποίο επικοινώνησα για να του θέσω το πρόβλημα.

Τελικά, η  τροπολογία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήδη κυκλοφορεί στα αρμοδία Υπουργεία και Επιτροπές, οπότε σύντομα, πιστεύουμε  μέσα  στον Απρίλη,  αναμένεται να ψηφιστεί για  να πάψει  αυτή η αβάσταχτη  ταλαιπωρία και πολυέξοδη μετακίνηση στην Καβάλα για κάτι που, όμως από την αρχή εκτιμήσαμε,   πρέπει και μπορεί να γίνεται  εδώ...

 

Διαβάστηκε 1935 φορές