21 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 11:52

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ... Επικινδυνη η Παρασκευη Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μύρινα,  6 Αυγούστου   2015

           Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου γίνεται γνωστό   ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή  7 Αυγούστου  2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για το νησί της Λήμνου.

Παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί  και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου  στον αριθμό 22540 22199.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Λήμνου βρίσκονται σε ετοιμότητα  πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

                                                                                    Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου

 

                                                                                                                                                                                     

Διαβάστηκε 1836 φορές